Dienstag, 31. Januar 2023
کشته شدن یک زن اهل کامیاران توسط همسر سابقش
یک زن جوان به نام رضوان ندیمی، اهل روستای “زیویه” از توابع شهرستان کامیاران، توسط همسر سابقش به قتل رسید.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز سهشنبه ١١ بهمن ١٤٠١ (٣١ ژانویه ٢٠٢٣) رضوان ندیمی، ٢۵ ساله و اهل شهرستان کامیاران توسط همسر سابق خود، عادل فرجاللهی کشته شد.
به گفته منابع ههنگاو از کامیاران، این زن جوان که مادر دو فرزند خردسال است و سه سال پیش طلاق گرفته بود؛ با شلیک گلوله اسلحه کلت کمری توسط همسر سابقش کشته شده است.
قابل ذکر است که، عادل فرجالهی پس از به قتل رساندن همسر سابق خود، با ترک محل متواری شده است.
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز و آمار ههنگاو، طی هفته جاری دستکم ۳ زن در شهرهای کرمانشاه، کامیاران و سنندج به دست افراد نزدیک خود به قتل رسیدهاند.
موادنقض حقوق بشر:
ماده۳-حق حیات برای همه
ماده۶- ارزش انسانی در همه جا
مواداعلامیه قانون اساسی:
اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی (امنیت زندگی)
اصل ۳۹-ارزش انسانی در همه جا
فعال حقوق بشر در ایران کوثر وای زاده.
Sonntag, 29. Januar 2023
تشدید بیماری سرطان یک استاد دانشگاه در بازداشت
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بهناز امانی در تاریخ 28 مهرماه 1401، به دلیل امضای بیانیه اساتید دانشگاه در محکومیت سرکوب دانشجویان، بازداشت شد و ۴۶ روز را در زندان قرچک ورامین گذراند.
وی به بیماری سرطان رحم مبتلا است و بیماری او در زندان شدت یافته و به سرطان پیشرفته (متاستاز) تبدیل شده است.
حبس خودسرانه این استاد دانشگاه بنابر گفته وکیل او، دکتر محمود علیزاده طباطبایی، عملا پس از جلب دادرسی در 16آبانماه 1401، و عدم صدور و اعلام قرار به او توسط بازپرس و سامانه زندان علاوه بر آنکه خلاف تمام ضوابط قانونی بوده است، متاسفانه موجب تاخیر در تشخیص بیماری وی و متاستاز سرطان شده است.
علائم ابتلای خانم امانی به بیماری سرطان به پیش از زمان ربودن و حبس ۴۶ روزه او بازمیگردد. او طی مراجعههای متعدد به چند پزشک و جراح زنان، آزمایشهای مختلفی از جمله نمونهبرداری انجام داده بود. اما پیش از قطعی شدن نتایج، متحمل بازداشت و حبسی طولانی مدت شد.
با این وجود و نظر به شرایط بهداشتی فاجعهبار زندان قرچک، از بیان بیماری خود به مسئولان زندان و بازجوها خودداری میکند، تا مبادا در صورت بروز حادثهای در زندان برای او مانند آنچه بر سر #مهسا_امینی آوردند، علت آسیب وارده را به بیماری زمینهای منتسب کنند.
خانم امانی پس از گذشت چند هفته از آزادی موقت، با طولانی شدن بلاتکلیفی حکم بدوی خود، فرصت پیگری پروندههای پزشکی خود از جمله بیماری مذکور را پیدا میکند و با اعلام نتیجه پاتالوژی نمونهبرداریهای چندگانه، تصویربرداری MRI و سونوگرافی بهطور دیرهنگام متوجه سرطان رحم میشود.
لازم به ذکر است، این استاد دانشگاه به علت متاستاز سرطان بنا به دستور پزشک باید تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی رادیکال برای تخلیه کامل رحم قرار گیرد و پس از آن شروع به گذراندن دورههای رادیوتراپی کند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Samstag, 28. Januar 2023
نازیلا معروفیان به جرم مصاحبه با پدر مهسا امینی به زندان محکوم شد.
نازیلا معروفیان، روزنامهنگار سایت «رویداد ۲۴» به جرم مصاحبه با پدر مهسا امینی به زندان، جریمه نقدی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری، خانم معروفیان را با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی به دو سال حبس تعزیری، ۱۵ میلیون تومان جریمه و ۵ سال ممنوع الخروج از کشور محکوم کرده است.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Freitag, 27. Januar 2023
زهره سرو به زندان قرچک ورامین منتقل شد
زهره سرو، زندانی سیاسی روز سه شنبه ۴ بهمن، از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱، زهره سرو، زندانی سیاسی به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: “خانم سرو صبح سه شنبه به بهانه اعزام به بیمارستان طالقانی از زندان اوین خارج و به زندان قرچک انتقال داده شد. تا کنون از دلیل انتقال این زندانی سیاسی اطلاعی حاصل نشده است”.
پیشتر یک منبع مطلع در خصوص بیماری این زندانی به هرانا گفته بود: “چندی پیش زهره در زندان اوین به کرونا مبتلا شده بود؛ بهداری زندان به اشتباه بیماری وی را سرماخوردگی تشخیص داد و مدت ها از درمان مرتبط با بیماری خود محروم بود. وی پس از مدت ها به بیمارستان «شهداری تجریش» منتقل و پس از انجام آزمایشات مشخص شد که عفونت ناشی از کرونا به دلیل عدم رسیدگی به موقع، در بدن او باقی مانده است. نهایتا درمان وی با تجویز چند قرص آنتی بیوتیک صورت گرفت که تعلل در درمان به عدم بهبودی کامل او منجر شد. خانواده این زندانی که از دریافت دز سوم واکسن کرونا به دلیل تداوم بیماری اش محروم بوده، نگران سرایت این عفونت به قلب و ریه خانم سرو هستند.”
خانم سرو اوایل مهرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک منتقل شد. وی اواسط آبان ماه با پایان مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین انتقال داده شد.
او در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی تبلیغ علیه نظام” به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.
این زندانی سیاسی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
زهره سرو، فرزند غیضان، متولد ۱۳۶۵ است. خانم سرو با عنوان “ماه فر” در فضای مجازی فعالیت داشت.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Donnerstag, 26. Januar 2023
سنندج؛ حمله و تخریب آتلیه ئەژین توسط ماموران امنیتی و تفهیم اتهام مدیر آن
بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، روز یکشنبه ۱ بهمن، نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به آتلیه «ئەژین» در شهر سنندج یورش برده و ضمن توهین و بیاحترامی به گلاویژ احمدی ، مدیر آتلیه و کارمندان دیگر اقدام به تخریب وسایل این آتلیه کردهاند. ماموران امنیتی همچنین گوشی تلفن همراه مدیر، کامپیوتر و هارد دیسکهای این آتلیه را نیز توقیف کرده و با خود بردهاند.
روز گذشته، پس از حضور گلاویژ احمدی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی کردستان به وی اعلام شده که حکم قضایی به دستور این شعبه صادر شده و را به «اقدام علیه امنیت ملی»، «نشر اکاذیب» و «ارتباط با رسانههای معاند» متهم کردهاند.
در یک سال گذشته این دومین باری است که ماموران سازمان اطلاعات سپاه به محل کار گلاویژ احمدی یورش میبرند و اقدام به تخریب وسایل آنجا میکنند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Mittwoch, 25. Januar 2023
ایلام؛ محکومیت نگار داودی، دانشجوی کُرد و از بازداشتشدگان اعتراضات مردمی
نگار داودی، دانشجوی کُرد که در تاریخ ۲۴ آبان در جریان اعتراضات مردمی ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک ماه با قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد، از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب و دادگاه شعبه ۱۰۳ کیفری دو ایلام به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی»، «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» و «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی» مجموعا به دو سال و سه ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، یک سال فعالیت رایگان برای اداره بهزیستی و ۲۰۰ ساعت شرکت در کلاسهای آموزش و تفسیر قرآن محکوم شده است. بر اساس دادنامه صادره، حکم ۳ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق به دلیل عدم سابقه کیفری متهم به ۲۴۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل شده است.
بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، در تاریخ ۷ دی جلسه دادگاه این شهروند به صورت ویدئو کنفرانس در شعبه اول دادگاه انقلاب و شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو برگزار شده است.
بر اساس حکم صادره که قابل تجدیدنظرخواهی است، وی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب ایلام به ریاست قاضی رجب محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی» و «توهین به رهبری» به ترتیب به ۲ سال حبس تعزیری و یک سال کار برای اداره بهزیستی ایلام محکوم شده است.
همچنین شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو ایلام به ریاست یاسر خلفی او را به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» به ۳ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به مدت دو سال ممنوعیت خروج از کشور و شرکت در کلاسهای آموزش و تفسیر قرآن به مدت ۲۰۰ ساعت با اخذ گواهی و تاییدیه از سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام محکوم کرده است. دادگاه به دلیل عدم وجود سابقه کیفری، حکم ۳ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق را به ۲۴۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل کرده است.
نگار داودی، دانشجوی رشته نرم افزار دانشگاه ایلام در تاریخ ۲۴ آبان توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگیاش در این شهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد. وی پس از ۷ روز بازجویی و شکنجه برای انجام اعترافات اجباری به بند زنان زندان مرکزی ایلام منتقل و در تاریخ ۲۷ آذر با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی و کفالت به صورت موقت آزاد شد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Dienstag, 24. Januar 2023
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نسیم سلطان بیگی
نسیم سلطان بیگی، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق با گذشت ۱۴ روز از زمان دستگیری، همچنان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، نسیم سلطان بیگی کماکان در بازداشت بسر میبرد.
بر اساس این گزارش، نسیم سلطان بیگی، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق با گذشت ۱۴ روز از زمان دستگیری، همچنان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
مادر خانم سلطان بیگی در خصوص آخرین وضعیت او اعلام کرد: «دخترم نسیم سلطان بیگی، از زندان اوین تماس گرفت. او عنوان کرد که از سلول انفرادی به یکی از بندهای زندان اوین منتقل شده است. با وجود پیگیری های خانواده و وکیل دخترم هنوز از علت بازداشت او بیاطلاعیم، امری که باعث نگرانی خانواده شده است.»
خانم نسیم بیگی پیشتر در تماس با خانواده خود گفته بود، نهاد بازداشت کننده او اطلاعات سپاه است و در یکی از سلول های انفرادی زندان اوین نگهداری میشود.
لازم به یادآوری است که نسیم سلطان بیگی، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق در تاریخ ۲۱ دی ماه، هنگام خروج از کشور توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه بازداشت شد.
خانم سلطان بیگی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت توسط نهادهای امنیتی و قضایی را داشته است.
فعال حقوق بشر در ایران کوثرولی زاده
Montag, 23. Januar 2023
کوثر خشنودیکیا: خیلی هدفها دارم و برای رسیدن بهشون بیشتر از قبل تلاش میکنم
کوثر (مهبانو) خشنودیکیا، نایب قهرمان مسابقات تیراندازی با کمان آسیا که بر اثر شلیک نیروهای سرکوبگر بینایی چشم چپ خود را از دست داده، در تازهترین پست اینستاگرامی خود نوشته است: “ممنون از اینکه نگران من بودید، حالم خوبه و به ادامه بهتر زندگی فکر میکنم. خیلی هدفها دارم و برای رسیدن بهشون بیشتر از قبل تلاش میکنم.”
او افزوده است: “خواستم از خودم بهتون خبر بدم و عنوان کنم ویدیویی که با این عکس پخش شده تنها برای دوستانم گرفته شده بود و براشون ارسال شد و هیچ مصاحبهای با هیچ خبرگزاری و شبکهی داخلی و خارجی صورت نگرفته.”
این ورزشکار سپس با اشاره به عکسی که منتشر کرده، در ادامه میافزاید: “عکس سلفی گرفته شد و فراموش شد که برعکس بشه…”
کوثر خشنودیکیا در پایان این پست اینستاگرامی خود از هشتگ “بمیرد دلی که بترسد” استفاده کرده است.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
ربودن دانشجوی دانشکده فنی دخترانه سنندج توسط نیروهای حکومتی
باران محبی ۱۸ ساله دانشجوی دانشکده فنی دخترانه سنندج در حین خروج از خوابگاه این مرکز آموزش عالی، مورد ربایش نیروهای حکومتی قرار گرفت.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز یکشنبه ٢ بهمن ماه ١۴٠١ (٢٢ ژانویه ٢٠٢٣) باران محبی، اهل بروجرد از توابع لرستان توسط نیروهای حکومتی در سنندج ربوده شد.
طبق آنچه به دست ههنگاو رسیده، این دانشجوی ١٨ ساله در حالی که همراه با خانواده خود در مسیر خروج از خوابگاه دانشکده فنی دختران سنندج بوده، مورد ربایش قرار گرفته است.
پیگری وضعیت باران محبی نتیجهای در پی نداشته و خبر دقیقی از وضعیت و شرایط نگهداری وی در دسترس قرار نگرفته است.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Sonntag, 22. Januar 2023
کوثر خشنودینیا نایب قهرمان آسیا بر اثر اصابت گلوله نیروهای حکومتی بینایی یک چشمش را از دست داد
کوثر خشنودینیا، ورزشکار اهل کرمانشاه که در جریان مقاومت مردمی این شهر، از ناحیه چشم مورد اصابت گلوله ساچمهای نیروهای حکومتی قرار گرفته بود؛ برای همیشه بینایی چشم چپ را از دست داد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، کوثر خشنودینیا (مهبانو) با وجود از سر گذراندن چند عمل جراحی در قریب به دو ماهه گذشته، نهایتاً از بازیابی بینایی چشم چپ خود برای همیشه بازماند.
این کماندار اهل کرمانشاه و عضو تیم منتخب کامپوند زنان ایران، نایب قهرمانی مسابقات تیراندازی با کمان آسیای سال ۱۴۰۰ را در کارنامه دارد.
این ورزشکار اهل کرمانشاه روز جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ (۹ دسامبر ۲۰۲۱)، در جریان مقاومت مردمی و راهپیمایی سکوت در بلوار طاق بستان کرمانشاه از ناحیه چشم هدف تیراندازی نیروهای یگان ویژه قرار گرفته بود.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Freitag, 20. Januar 2023
پریسا جدی از اتهام انتسابی تبرئه شد
خبرگزاری هرانا – پریسا جدی، توسط شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر اردبیل از اتهام انتسابی تبرئه شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب، به ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پریسا جدی، شهروند ساکن شهرستان گرمی، از اتهام انتسابی تبرئه شد.
بر اساس این دادنامه که توسط شعبه ۱۴ دادگاه تجدیدنظر اردبیل به ریاست قاضی یوسف خدادادی صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم جدی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” تبرئه شد.
پریسا جدی پیشتر توسط دادگاه انقلاب گرمی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.
وی پیشتر نیز سابقه احضار به مراجع امنیتی را دارد.
فعال حقوق بشر در ابران کوثر ولی زاده
Donnerstag, 19. Januar 2023
فائزه مدرس گرجی توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد
خبرگزاری هرانا – فائزه مدرس گرجی، شهروند اهل سنندج، روز چهارشنبه ۲۸ دی، در پی حضور در مراسم سالگرد دو تن از جانباختگان هواپیمای اوکراینی در این شهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، فائزه مدرس گرجی، شهروند اهل سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
ژینا مدرس گرجی، فرزند وی که خود نیز سابقه بازداشت در رابطه با اعتراضات سراسری اخیر را دارد، اعلام کرد: “مادرم پس از مراجعه به پلیس در رابطه با ضبط پلاک ماشین در روز سالگرد سقوط هواپیمای اوکراینی و توقیف ماشین بازداشت شد. علت بازداشت مادرم رفتن به بهشت محمدی سنندج بر سر مزار آیدا فرزانه و آروین مرتب در سالگرد کشته شدن آنها و به همراه داشتن گل است.”
به گفته خانم مدرس گرجی، “در روز سالگرد جانباختگان هواپیمای اوکراینی، محدوده آرامستان «بهشت محمدی» سنندج، با حضور گسترده ماموران امنیتی و یگان ویژه همراه بوده و همچنین درب های این آرامستان بر روی مراجعه کنندگان داغدار بسته شده است.”
تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه فائزه مدرس گرجی اطلاعی حاصل نشده است.
در نخستین ساعات ۱۸ دی ماه ۹۸، پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین، توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران ساقط شد. پس از چند روز فرافکنی سرانجام صبح ۲۱ دی ماه، ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیه ای این واقعه را تایید کرده و مدعی شد که هدف گیری این هواپیما ناشی از خطای انسانی بوده است!
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Mittwoch, 18. Januar 2023
صدور قرار وثیقه برای الهام مدرسی و آزادی نازنین کینژاد
در حالی که مقامات قضایی استان البرز از صدور قرار وثیقه برای الهام مدرسی خبر میدهند، روز گذشته نازنین کینژاد با سپردن وثیقه بطور موقت از زندان آزاد شد.
حسین فاضلی، رئیس کل دادگستری استان البرز از صدور وثیقه برای الهام مدرسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در بازداشت بسر میبرد خبر داد. بر اساس گفتههای این مقام قضایی، الهام مدرسی که به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تهیه و ساخت کوکتل مولوتوف» در بازداشت موقت بوده است در صورت تامین وثیقه میتواند به صورت موقت آزاد شود.
رئیس کل دادگستری استان البرز درخصوص اتهامات وارده به این بازداشتی معترض به خبرگزاری میزان گفته است که «سه تن از بازداشتیها اقرار کردند که خانم مدرسی آنها را به تهیه نارنجک، اسلحه و تهیه پول و همچنین تجمع در مقابل زندان رجایی شهر ترغیب کرده است.»
به گفته رییس کل دادگستری استان البرز، الهام مدرسی در بخشی از اعترافات خود اقرار کرده که «عضو یک گروه تلگرامی و تحت تعالیم آن گروه» بوده است.
نهادهای حقوق بشری و فعلان مدنی همواره نسبت به وضعیت نگهداری بازداشتشدگان اعتراضات اخیر ابراز نگرانی کردهاند و اعترافات زندانیان علیه خود و دیگران را فاقد ارزش حقوقی میدانند. در ماههای گذشته، گزارشهای بسیاری در مورد اعمال شکنجه علیه بازداشتشدگان در زندانها منتشر شد که هیچ کدام از آنها بطور مستقل بررسی نشد و مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی منکر هر نوع بدرفتاری با بازداشتیها شدند.
الهام مدرسی، شهروند ۳۲ ساله در حالی با این اتهامات سنگین از سوی دادگستری استان البرز روبروست که با وجود بیماری ژنتیکی کبدی از ۱۱ آبان در شرایط سخت و بدون دسترسی به پزشک و وکیل تعیینی در بازداشت موقت بسر برده است.
در خبری دیگر، بابک رضاخانی با انتشار متنی در توییتر از آزادی موقت همسرش نازنین کینژاد مترجم و کارشناس حوزه تبلیغات به قید وثیقه خبر داد. نازنین کی نژاد، در تاریخ ۱۶ مهر ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد. او در حکمی توسط قاضی صلواتی صادر شد به ۴ سال حبس، ٢ سال ممنوعیت خروج از کشور، ٢ سال ممنوعیت عضویت در احزاب و گروهها و ٢ سال ممنوع
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Dienstag, 17. Januar 2023
محیا واحدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد
روز یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱، محیا واحدی، از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران در زمان بازداشت، شماری از لوازم دیجیتال او را ضبط کرده اند.
طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، محیا واحدی بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، محیا واحدی، از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران در زمان بازداشت، شماری از لوازم دیجیتال او را ضبط کرده اند.
میثم واحدی، برادر وی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت: «امروز حوالی ظهر، خواهرم محیا واحدی در محل کارش بدون هیچ توضیحی بازداشت و وسایل الکترونیکی اش هم ضبط شد.»
محیا واحدی، فعال حقوق زنان و کودکان و از اعضای داوطلب پیشین جمعیت امام علی است.
تا لحظه تنظیم این خبر از اتهامات مطروحه و محل نگهداری وی اطلاعی حاصل نشده است.
فعال حقوق بشردر ایران کوثر ولی زاده
Montag, 16. Januar 2023
راضیه جانباز: دیگر منتظر آزادی نمیمانم، اگر توانستی محدودم کن
راضیه جانباز» بازیکن سابق تیم ملی هندبال زنان ایران، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار تصویری بدون حجاب اجباری از خود نوشته است: «نگاه کن. من دیگر خیلی راحت حرفم را میزنم. من دیگر منتظر آزادی نمیمانم. من آزادانه رفتار میکنم. اگر توانستی محدودم کن.»
خانم جانباز نخستین لژیونر هندبال زنان تاریخ ایران نیز محسوب میشود.
در ماههای اخیر، همراهی ورزشکاران ایرانی با مردم ایران، با وجود تهدیدها، بازداشتها، شکنجهها و احکام سنگین دستگاه قضایی افزایش یافته است.
پیش از این و با آغاز اعتراضات سراسری، در شرایطی که بازیکنان تیم فوتبال برای دریافت حوالههای واردات خودرو خود با مقامات حکومتی از جمله «ابراهیم رئیسی» دیدار میکردند، راضیه جانباز، بازیکن تیم هندبال زنان ایران، با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود، از تیم ملی هندبال ایران کنارهگیری کرد.
او در پیامی احساسی نوشته بود: «من به احترام روح بلند خواهرم مهسا امینی و تمام دختران سرزمینم که کسی صدایشان را نشنید بهپا میخیزم، اکنون همصدا و همقدم شدن با مردم از هر تکلیفی واجب تر است، من از تیم ملی هندبال خداحافظی میکنم.»
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Sonntag, 15. Januar 2023
پدر آرمیتا عباسی: ۱۱ روز مانده به دادگاه از اتهامات دخترم بیخبرم
پدر آرمیتا عباسی، دختر ۲۱سالهای که از اواخر مهر بازداشت شده و در زندان کچویی کرج زندانی است، گفته خانواده او ۱۱ روز مانده به دادگاه دخترشان هیچ اطلاعی از اتهام او ندارند و نمیدانند در دادگاه در مقابل چه اتهامی باید دفاع کنند.
او با انتشار استوری در اینستاگرام خود با بیان اینکه دختر ۹۷ روز است که زندانی است گفته نه به پرونده دخترش دسترسی دارد و نه وکیل آنها از سوی دادگاه پذیرفته شده است.
پدر آرمیتا همچنین گفته که از آزادی دخترش با وثیقه نیز جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه دادگاه دخترش در روز ۶ بهمن برگزار خواهد شد پرسیده با این همه بی اطلاعی چطور می تواند عادلانه از دخترش دفاع کند؟
نام آرمیتا عباسی در ماههای گذشته و پس از انتشار گزارش تحقیقی سی ان ان درباره بازداشت شدگان اعتراضات ایران مطرح شد.
در این گزارش به نقل از منابع مطلع که با قربانیان گفتوگو کردهاند، به پرونده آرمیتا عباسی ساکن کرج پرداخته شد که بهخاطر نوشتههای اعتراضی خود «علیه جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی» بازداشت شد.
سیانان نوشت، از اطلاعیه قوه قضاییه چنین برمیآید که مجازاتی سخت را برای این دختر ۲۰ ساله در نظر گرفته، اما این اطلاعیه در عین حال با هدف تکذیب مدارک افشاشدهای در اینستاگرام بوده که سر و صدا به پا کرده است.
بهگزارش سیانان، این مدارک شامل «مکالمات میان پزشکان در سرویس پیام خصوصی اینستاگرام» بوده و حاکی از آن است که نیروهای امنیتی ایران خانم عباسی را تحت شکنجه و خشونت جنسی قرار دادهاند.
طبق مدارکی که از بیمارستان امام علی در کرج درز کرده است، او روز ۲۵ مهر به همراه افسران لباس شخصی به این بیمارستان برده میشود در حالی که موهایش تراشیده شده بود و بهشدت میلرزید.
پزشکان در «مکالمه افشاشده خود» از وحشتی حرف زدهاند که با دیدن نشانههای تجاوز احساس کردهاند.
یک منبع مطلع در «بیمارستان امام علی» در گفتوگو با سیانان صحت این مدارک را تایید کرده است.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Samstag, 14. Januar 2023
نامه سپیده قلیان از زندان اوین!
سپیده قلیان» فعال کارگری و زندانی سیاسی، که بهخاطر فعالیتهای مدنی خود در حمایت از کارگران زندانی است، نامهای در شرح حال خود نوشته که متن کامل آن در اختیار کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی قرار گرفته است.
متن کامل نامه به شرح ذیل میباشد.
هوای تبعید و تهران سرد است، برف هواخوری را پوشانده و من در چهارمین سال، از گذراندن حبس و تبعید، صدای پای رهایی و آزادی را از تمامی ایران میشنوم. دیوارهای اوین نمیتواند جلوی رسیدن صدای «زن، زندگی، آزادی» از چهار گوشهی ایران را بگیرد.
اما اینها چیزی از ترس و وحشت هر لحظهام از شکنجه و اعدام و سرکوب را کم نمیکند. هربار با پخش نامستندی فرو میریزم، گرچه نوید انقلاب را در خیابان در گوشمان زمزمه میکند. من در زندان دانشجوی رشته حقوق هستم و در میان این سردی و وحشتِ هر روزه، برای اخذ امتحان به مکانی به نام فرهنگی زندان اوین میروم. پیشتر این مکان جایی برای برگزاری آزمونها بود. حال گویا تبدیل به ساختمان بازجویی شده است. لابد بسیار طبیعی است که وقتی مدارس به سربازخانه تبدیل شدهاند و دانشگاهها به محل هجوم اراذل حکومتی، بخش فرهنگی زندان هم به شکنجهگاه و محل بازجویی بدل شود.
در سرمایی که با پالتو و کلاهو شالگردن هم آدم به خود میلرزد و از آسمان برف میبارد در روز چهارشنبه به تاریخ ١۴٠١/١٠/٠٧ مقابل درب خروجی فرهنگی، پسر جوانی را با چشمبند و لباس نازک خاکستری (در حالی که به خود میلرزد)، روی صندلی بازجویی نشانده و از او بازجویی میکنند. پسر میگوید: به خدا کسی را نزدهام. از او اعتراف میخواهند. من فریاد میزنم اعتراف نکن، تورروخدا اعتراف نکن و مرگ بر شما ستمگران که به زودی تقاص پس میدهید. جلوی دهانم را مأمور زن میگیرد و به زور میبردم. میتوان حدس زد که در این مدت، عموم احکام زندان و اعدام، از دل همین بازجوییها در آمده است. از دل شکنجهگاهها…
سالن امتحانات هم پُر است از پسر و دخترهای جوان و فریاد نعرهی شکنجهگر. من درباره عدم هتکحرمت به زندانی و نفی شکنجه امتحان میدهم و فریاد میزنم: شما تنها نیستید! سرنگونی ظالمان نزدیک است.
به هر طریق امروز تصمیم گرفتم ادامهی روایت بازجو-خبرنگار را بنویسم. که پس از اعدام روحالله زم اعلام کرد «این تازه شروع ماجراست». و خطاب به علی دایی گفته است: «دوران بزن در رویی تمام شده است». بله تمام شده است و روایت میکنم…
شاید و تنها شاید ادای دَینی باشد به پسر جوانی که در سرما و برف با چشمبند بازجویی میشد و نمیخواست به نکردهاش اعتراف کند.
روایتی که در ادامه بیان میشود مربوط به آذرماه 1397 و مربوط به تجربهی من از چگونگی اخذ اعتراف اجباری است: تمام صداها مردانه، تفتیش بدنی توسط مردان، بازداشتگاه مردانه و من زنی جوان و ترس دائم از مرد و کابل و تعرض. حال، صدای پای کفش زنی میآید. تق تق تق! صدای کفش زنانه، یعنی یک امید کوچک در سیاهی. تق تق اجازه بده با این صدا بخوابم، تق تق با این صدا به حمام بروم، اجازه بدهید این تق تق دستم را بگیرد و به توالت ببرد. اجازه بدهید از تق تق نواربهداشتی بخواهم. آخر لباسم تماماً خونی شده. اجازه بدهید آقا، اجازه بدهید لطفاً، این تق تق به من تعرض نخواهد کرد. تق تق به نزدیکی صندلی بازجویی میآید، تق اول به پای صندلی و فریادی پر تنفر: کمونیست فاحشه اینجا ته خطه! بگو با کی خوابیدهای؟ و “تق” چیزی در من میشکند. تق تقهایش ساعتهای متوالی ادامه مییابد، هر تقی میشکند، هر تقی پیغامی دارد. معلوم است او بازجوتر از بقیه است! به چند صفحه راضی نیست. حتی از کلمات اشکال میگیرد. او میخواهد دقیقاً به چیزی که از ذهنش گذشته اعتراف کنم. به داستان او…
مردها میآیند، میگویند چشمبندت را بردار، چشمبندم را بالا میزند و تق میکوبد روی میز. به هوا میپرم. از من میخواهد جلوی دوربین برایش حرف “تقتق” بزنم. میگویم نه! مردها آن خانم را خانم عسگری صدا میزنند. از خانم عسگری خواهش میکنم مرا به توالت ببرد. هر چند که از او بیشتر میترسم، اما در ذهنم هنوز او زن است. دستم را میگیرد و با پژواک تق تق کفش او و خرت خرت دمپایی پلاستیکی من، به سمت توالت خانمها میرویم. (پیشتر مختصات کامل دشتشویی خانمها که در اتاق بازجویی است را در هورالعظیم شرح دادهام) او تق تق کنان و من خرت خرت کنان. توالت خانمها در اتاق بازجویی است است. “تق” در را قفل میکند و صدای تق تق کفش محو میشود. چیزی تق به درب توالت کوبیده میشود. یک مرد عرب است زیر شکنجه. او را شلاق میزنند و به در و دیوار میکوبند. از او اعتراف میخواهند. نام عملیاتی را میخواهند. ساعتها میگذرد، من وحشتم را برداشتم و گوشه توالت چنبره زدهام و فقط صورتم را با هر صدا چنگ میاندازم. صداها ساعتها ادامه دارد. شاید یک روز، شاید بیشتر، نمیدانم. زمان از دستم در رفته است. صدای شکنجهها تمام میشود. صدای تق تق کفشهای خانم عسگری میآید، تق قفل دستشویی را باز میکند. میگوید: هه! فراموشم شد اینجا گذاشتمت. برویم اتاق فیلمبرداری. تق تق کنان میبردم. تقها کار خودشان را کردند.
پس از سه روز ممتد(بلکه بیشتر) بیداری، بازجویی و حبس در توالت، اراده و هوشیاریام را انگار به کلی از دست داده باشم. متن آماده شده را از خانم عسگری میگیرم و نیمه هوشیار آن را قرائت میکنم با هر خط انگار “تق” یک شلاق به بدن و روحم میخورد و فقط به شیرین علمهولی فکر میکنم و شکنجهها و مقاومت بیبدیلش که هیچ چیزش با من نیست…
از بازداشتگاه به سپیدار منتقل میشوم از سپیدار به بازداشتگاهی در برهوت و صحرا. از آنجا به اوین، از اوین به قرچک ورامین (در تاریخ ١٣٩٨/٠٣/١٣) شبی از صفحه تلویزیون بند ۵ زندان قرچ موقع پخش اعتراف اجباری شخص خانم عسگری را میبینم. تق او نامش آمنه سادات ذبیحپور احمدی است. در همان سال در پی شکایت من از خانم آمنه سادات ذبیحپور احمدی، به دلیل شرکت در تولید و پخش اعترافات اجباری پروندهای علیه من باز شد که تاکنون به ۸ ماه حبس محکوم شدهام و برای اتهام دیگر از همین پرونده هنوز دادگاهی برگزار نشده است.
اینک تکرار اعترافات اجباری و پخش نامستندها ادامه دارد، اما صدایی که فضا را میشکند این بار نه در راهروی بازجویی بلکه از خیابانهای مریوان، ایذه،رشت، مازندران، سیستان و بلوچستان و باقی شهرهای ایران به گوش میرسد. این صدا، صدای انقلاب است. صدای واقعی «ژن، ژیان، ئازادی».
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Freitag, 13. Januar 2023
گزارشی از پرونده مریم اسمعیل زاده، معترض جان باخته در تهران
مریم اسمعیل زاده فعال، فرزند محرم، متولد سال ۱۳۶۲، دارای مدرک فوق دیپلم معماری و ساکن نیاوران تهران” روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه پس از خروج از منزل بر اثر اصابت گلوله ماموران امنیتی کشته شد. پیکر بی جان این معترض پس از تحویل به خانواده تحت تدابیر شدید امنیتی در آرامستان “بهشت زهرا” تهران به خاک سپرده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، در جواز دفنی که توسط پزشکی قانونی تهران در خصوص علت مرگ خانم اسمیعیل زاده فعال صادر شده است، علت مرگ او را “اصابت جسم سخت” عنوان کرده اند. همچنین سازمان “بهشت زهرا” نیز دلیل مرگ این معترض را “صدمات متعدد ناشی از اصابت جسم سخت” اعلام کرده است.
بابک اسمعیل زاده فعال، برادر این معترض جان باخته در گفتگو با گزارشگر هرانا ضمن تایید کشته شدن خواهرش توسط ماموران امنیتی، عنوان کرد: “خواهرم مریم در تاریخ ۲۴ آذرماه در محله نیاوران تهران از منزل خارج و مدتی بعد خبر مرگ وی به خانواده ما اطلاع داده شد. در روز واقعه اعتراض و تجمعی در محله نیاوران صورت نگرفته بود، اما خواهرم نقش فعالی در اعتراضات روزهای قبل داشت و به گمان ما او پیشتر از سوی نهادهای امنیتی مورد شناسایی قرار گرفته بود.”
آقای اسمعیل زاده فعال در ادامه افزود: “خواهرم مریم بر اثر اصابت سه گلوله به ناحیه سینه و قلب کشته شد. پیکر بیجان او در حالیکه در پلاستیکی پیچیده شده بود پس از تحویل به خانواده ما تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد. به هیچکدام از اعضای خانواده ما اجازه ندادند جنازه وی را از پلاستیک خارج کرده و جسم وی را ببینند، همچنین آنها تحت فشار شدید نهادهای امنیتی قرار داشتند تا در رسانه های اجتماعی علت مرگ مریم را ایست قلبی اعلام کنند.”
وی همچنین گفت: “مریم اسمعیل زاده فعال پیش از این به بیماری سرطان سینه مبتلا بوده و توانسته بود با این بیماری مبارزه کند. او پیش از این واقعه به کار کاشت و طراحی ناخن مشغول بود.”
در ادامه تصویری از مستندات مربوط به این جان باخته، ارائه می شود. با احتساب خانم اسمعیل زاده، تخمین هرانا از جان باختگان اعتراضات سراسری به بیش از ۵۲۵ تن افزایش می یابد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زادن
Donnerstag, 12. Januar 2023
جواد روحی، کیمیا جوادی و مهدی محمدیفر، سه معترض بازداشتشده، به اعدام محکوم شدند
جواد روحی، کیمیا جوادی و مهدی محمدیفر، سه شهروند بازداشتشده در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی در نوشهر به اعدام محکوم شدند.
خبرگزاری قوه قضاییه روز سهشنبه ۱۰ دی اعلام کرد جواد روحی، از افراد بازداشتشده در نوشهر، به اتهام «افساد فی الارض» و «محاربه» به اعدام محکوم شده است. این رای در دیوان عالی کشور قابل فرجامخواهی است.
پیشتر سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد با وجود اعدام شدن چهار معترض خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، همچنان دستکم ۱۰۹ معترض دیگر در خطر صدور یا اجرای احکام اعدام قرار دارند.
این سازمان غیردولتی مستقر در نروژ روز دوشنبه ۱۹ دی در تازهترین گزارش خود درباره خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که این آمار هم شامل افرادی است که رسانههای رسمی جمهوری اسلامی اخبار آنان را پوشش دادهاند و هم شامل افرادی است که بنا بر گزارشهای شهروندی در خطر اعدام قرار دارند.
در مقایسه با فهرست پیشین معترضان در خطر اعدام که سازمان حقوق بشر ایران در روز ششم دی منتشر کرد، نام ۹ تن که به قید وثیقه آزاد شدند، یک تن که دیگر در اختیار ماموران سرکوب قرار ندارد و دو جانباخته اعتراضات که روز ۱۷ دی اعدام شدند، از فهرست حذف شده است.
با این حال ۲۱ نفر دیگر که در خطر صدور یا اجرای احکام اعدام قرار دارند، به فهرست کنونی اضافه شدهاند.
سازمان حقوق بشر ایران تاکید کرده که جمهوری اسلامی «عامدانه با اظهارات ضد و نقیض درباره پرونده و احکام معترضان، مخصوصا احکام اعدام، تلاش میکند تا در این باره ابهام ایجاد کند».
این سازمان اعلام کرد: «محدودیت دسترسی متهمان امنیتی به وکیل انتخابی (ذیل تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری) در تمام مراحل بازجویی، دادرسی و فرجامخواهی، به این ابهامها میافزاید. بسیاری از متهمان امکان ملاقات آزادانه و توضیح شرایطشان را برای خانواده خود نیز ندارند.»
سازمان حقوق بشر ایران همچنین درباره آمار کشتهشدگان خیزش سراسری گزارش داد که از شروع اعتراضات جاری تا کنون، دستکم ۴۸۱ شهروند، از جمله ۶۴ کودک و ۳۵ زن، کشته شدهاند.
این سازمان خواستار «توجه جامعه مدنی ایران و جامعه جهانی به تشدید سرکوبها از طریق دستگیریهای خودسرانه، آزارهای جسمی و جنسی در دوران بازداشت و بازجویی و صدور احکام فلهای» شد.
مواد نقض حقوق بشر:ماده۲-عدم تبعیض
ماده۳-حق حیات برای همه ماده۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون ماده۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی شدماده۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۱۹-حق آزادی بیان
ماده۲۰-حق آزادی تجمع و تظاهرات فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Javad Rouhi, Kimia Javadi and Mehdi Mohammadifar, three citizens arrested during the revolutionary uprising against the Islamic Republic in Nowshahr, were sentenced to death.
The Judiciary News Agency announced on Tuesday, January 10, that Javad Rouhi, one of the people arrested in Nowshahr, was sentenced to death on charges of "corruption in the world" and "moharebeh". This decision can be appealed in the Supreme Court.
Earlier, the Iranian Human Rights Organization announced that despite the execution of four protesters of the nationwide uprising against the Islamic Republic, at least 109 other protesters are still in danger of issuing or executing death sentences.
This non-governmental organization based in Norway announced on Monday, December 19, in its latest report about the nationwide uprising against the Islamic Republic, that this statistic includes both people whose news was covered by the official media of the Islamic Republic and also includes people who, according to citizen reports, They are in danger of execution.
Compared to the previous list of protesters at risk of execution that the Iranian Human Rights Organization published on the 6th of January, the names of 9 people who were released on bail, one person who is no longer in the custody of the repression agents, and two victims of the protests who were executed on the 17th of January were removed from the list.
However, 21 more people who are at risk of execution or death sentences have been added to the current list.
The Iranian Human Rights Organization has emphasized that the Islamic Republic "deliberately tries to create confusion with contradictory statements about the cases and sentences of the protesters, especially the death sentences".
This organization announced: "The limited access of the security accused to the chosen lawyer (under the note of Article 48 of the Criminal Procedure Law) in all stages of interrogation, trial and appeal, adds to these ambiguities. "Many of the defendants do not have the opportunity to meet freely and explain their situation to their families."
The Iranian Human Rights Organization also reported on the number of people killed in the nationwide uprising that since the beginning of the current protests, at least 481 citizens, including 64 children and 35 women, have been killed.
This organization called for "the attention of the civil society of Iran and the international community to the intensification of repressions through arbitrary arrests, physical and sexual abuses during detention and interrogation, and the issuing of mass sentences."
Articles that violate human rights: Article 2 - Non-discrimination
Article 3 - The right to life for everyone Article 8 - Respect for human rights by the law Article 9 - No illegal detention, imprisonment or deportation 18 - The right to freedom of opinion
Article 19 - The right to freedom of expression
Article 20- The right to freedom of assembly and active demonstration of human rights in Iran, Kosar Valizadeh
Mittwoch, 11. Januar 2023
زورآزمایی مجدد حکومت در مقابل «بیحجابی»
عبدالصمد خرمآبادی معاون دادستان کل در امور نظارت بر دادسراها و ضابطین سراسر کشور گفته است:“دستور دادستانی کل ایران به پلیس و دادگاهها برای برخورد با “کشف حجاب” صادر شده است که با قاطعیت با “کشف حجاب” برخورد کند. “به رؤسای کل دادگستری سراسر کشور اعلام شده است به قید فوریت برنامهریزی لازم را برای برخورد جدی و بازدارنده با جرم کشف حجاب به عمل آورند”.بعد از چهار ماه به قید فوریت! یعنی بعد از چهار ماه که بیحجابی در خیابان ها، دانشگاهها، فروشگاهها و ادارات در ابعادی تودهای گسترش یافت و نتوانستید جلوی آنرا بگیرید، حالا یک دفعه خوابنما شدهاید که با قید فوریت جلو بیحجابی را بگیرید!۴۳ سال تمام زورتان را زدید، اوباشتان، لمپنهایتان، ارگانهایتان، مساجد و رسانههایتان را بکار گرفتید، با اسید و پونز و دشنه و اخراج و زندان و تجاوز و با هر جنایتی که از دستتان بر میامد همه قدرتتان را بکار انداختید اما نهایتا شکست خوردید و بیحجابی و بدحجابی کل جامعه را گرفت. مقابله با حجاب و بیحقوقی زن به انقلاب زن زندگی آزادی تکامل یافت. انقلابی که زنان حامیان بسیار بیشتری در ایران و در سطح بین المللی پیدا کردند. طرفداران نسبیت فرهنگی و اینکه حجاب فرهنگ خود مردم است در سطح جهان بیاعتبار شد، دیگر هیچ بخش اپوزیسیون هم نمیگوید حجاب مساله مهمی نیست. در سطح حکومتیها خیلیها صدایشان درآمد. خامنهای هم مجبور شد بگوید با بدحجابی بعنوان بیدینی یا ضد انقلاب برخورد نشود. یعنی بدحجابی که جرم کبیره بود الان دیگر جرم نیست. در چنین شرایطی دوباره میتوانید گشت ارشاد را به خیابان بیاورید و کاری که سر مهسا آوردید را دوباره تکرار کنید؟ یعنی جراتش را دارید؟ توانش را دارید؟قتل مهسا به یک انقلاب منجر شد. توازن قوا بشدت عوض شد. همه زورتان را زدهاید، سرتاپای حکومت و ارگانهایتان را علیه زنان بسیج کردد و نهایتا بیحجابی تودهای شد. از همه مهمتر وضعیت اقتصادی است که جامعه را در آستانه یک انفجار عظیم قرار داده است. انقلاب با هر افت و خیزی که داشته باشد با قدرتی بسیار عظیمتر، با نیرویی به مراتب بیشتر، و با رادیکالیسمی عمیقتر شما جانیان حاکم را از پا در خواهد آورد. هیچ غلطی نمیتوانید بکنید. زنان و جامعه به پیشروی تا سرنگونی ادامه میدهند.
مواد نقض حقوق بشر:
ماده۲-عدم تبعیض
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Abdul Samad Khorramabadi, the Deputy Attorney General for the supervision of prosecutors and bailiffs across the country, said: "The order of the Prosecutor General's Office of Iran has been issued to the police and courts to deal with the discovery of the hijab, to deal decisively with the discovery of the hijab." "It has been announced to the Chief Justices of the whole country to urgently implement the necessary planning for a serious and deterrent action against the crime of discovering the hijab." After four months, urgently! That is, after four months when hijabism spread in the streets, universities, stores and offices on a mass scale and you could not stop it, now you have suddenly become a dreamer to stop hijjab with urgency! You have done all your best for 43 years, you mobs. You used your lamps, your organs, your mosques and your media, you used all your power with acid, pons, desecration, expulsion, prison, rape, and every crime you can, but in the end you failed and the whole society was not veiled. Confronting the hijab and women's disenfranchisement evolved into the women's revolution of the life of freedom. A revolution in which women found many more supporters in Iran and internationally. The proponents of cultural relativism and that the hijab is the people's own culture were discredited globally, and no part of the opposition says that the hijab is not an important issue anymore. At the governmental level, many people heard their voices. Khamenei also had to say that veiling should not be treated as irreligious or anti-revolutionary. It means that wearing hijab, which was a major crime, is no longer a crime. In such a situation, can you bring the Irshad patrol to the street again and repeat what you did to Mahsa? Do you have the courage? Can you afford it? Mehsa's murder led to a revolution. The balance of power changed drastically. You tried your best, mobilized the top of the government and your organs against women, and finally it became mass hijab. Most important is the economic situation that has put the society on the verge of a huge explosion. The revolution, with whatever ups and downs it may have, will destroy the rulers with much greater power, with far greater force, and with deeper radicalism. You can do no wrong. Women and society continue to advance until overthrow.
Articles that violate human rights: Article 2 - Non-discrimination
Human rights activist in Iran KosarValizadeh
Dienstag, 10. Januar 2023
صدور حکم دو سال حبس برای یک شهروند کُرد در دادگاه انقلاب شهریار
بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان، مهسا فرهادی، شهروند ۲۱ ساله اهل سنندج و ساکن تهران، در روزهای گذشتە از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
به گفته نزدیکان این شهروند، او که در یک مرکز خدمات زیبایی در مجتمع ارم شهرک اندیشه مشغول به کار بوده، در تاریخ ۲۴ آبان پس از خروج از محل کار خود به دلیل نداشتن روسری از سوی ماموران امنیتی پس از ضرب و شتم بازداشت شد.
خانواده وی پس از دو روز پیگیری و مراجعه به دادگاه و نهادهای امنیتی مطلع شدند که او بازداشت و به زندان قرچک منتقل شده است.
حکم ۲ سال حبس تعزیری وی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی»، از سوی شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی شهریار در چند روز گذشته صادر شده است. علیرغم تامین وثیقە از سوی خانواده این شهروند و ارائە آن بە دادگاە، قاضی پروندە از پذیرش وثیقه خودداری کرده است، اما در دادنامه صادره اعلام شده که خانواده وی موفق بە تامین وثیقه نشدەاند.
مواد نقض حقوق بشر :
اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی.
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
فعال حقوق
بشر در ایران کوثر ولی زاده
According to Kurdistan Human Rights Network, Mahsa Farhadi, a 21-year-old citizen from Sanandaj and a resident of Tehran, was sentenced to 2 years in prison by Branch 2 of the Shahriar Revolution Court on charges of "gathering and collusion with the intention of disrupting national security". has been
According to the relatives of this citizen, she was working in a beauty service center in Eram complex of Shahrek Andisheh, on November 24th, after leaving her workplace for not having a scarf, she was arrested by the security agents after being beaten.
After two days of follow-up and going to the court and security institutions, his family was informed that he was arrested and transferred to Qarchak prison.
He was sentenced to 2 years in prison on the charge of "gathering and colluding with the intention of disrupting national security" by Branch 2 of Shahryar Islamic Revolution Court in the past few days. Despite the provision of bail by the family of this citizen and presenting it to the court, the judge of the case refused to accept the bail, but the issued document stated that his family failed to provide bail.
Articles of violation of human rights: principle 32-No detention, imprisonment, illegal deportation. Principle 34- Observance of human rights by the active law of human rights in Iran, kosar vlizadeh
Montag, 9. Januar 2023
اختصاصی؛ گزارش کشته شدن بهار خورشیدی، معترض ۲۳ ساله در رباط کریم در روز اول مهر
ایراناینترنشنال به اسناد و مدارکی دست پیدا کرده که بر اساس آن دختری ۲۳ ساله به نام بهار (رقیه) خورشیدی، معلم و مترجم زبان و هنرمند نقاش ساکن شهرستان رباطکریم، اوایل مهر ماه در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی کشته شده است.بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، بهار خورشیدی، روز اول مهر همراه خواهرش ۱۸سالهاش از محل سکونت خود در مجمتع مسکونی صدف در خیابان فرهنگیان شهرستان رباط کریم خارج شد.بر اساس این اطلاعات، بهار و خواهرش مشغول توزیع کاغذهایی شدند که روی آنها هشتگ «مهسا امینی» و «زن، زندگی، آزادی» نوشته شده بود.
به روایت یکی از همسایگان، در همین حین آنها از سوی ماموران لباس شخصی شناسایی و تعقیب شدند.این دو به یک مغازه خیاطی رفتهاند که مادرشان هم در آنجا بوده و به سفارش یکی از همسایگان، بهار را سریعا به خانه منتقل کردهاند.بر اساس اطلاعات رسیده، بهار از بیماری قلبی رنج میبرده است.با یورش ماموران اما خواهر ۱۸ساله بهار (ریحانه) و مادرش بازداشت شده و به مقر سازمان اطلاعات سپاه در رباط کریم منتقل شدند.ساعاتی بعد، ماموران که بهار را تعقیب کرده بودند، برای دستگیری او وارد واحد مسکونی آنها میشوند و در حالی که خواهر ۱۱ساله و برادر هشت ساله بهار درون خانه بودند، برای بازداشت او تلاش میکنند که در پی آن، بهار از پنجره طبقه چهارم به بیرون پرتاب میشود.
بر اساس خبرهای رسیده به ایراناینترنشنال، مشخص نیست چه اتفاقی برای این دختر جوان افتاده و نمیتوان با قاطعیت گفت که آیا او از ترس ماموران خود را به پایین پرت کرده یا در کشمکش با ماموران پرتاب شده یا ماموران او را از پنجره به پایین انداختهاند. پس از این واقعه و حدود ساعت چهار صبح روز دوم مهر، مادر و خواهر بهار خورشیدی آزاد شدهاند و به آنان گفته شده «بهار اقدام به خودکشی کرده و خود را پایین انداخته است».یکی از همسایگان بهار به ایراناینترنشنال گفت محل سکونت این خانواده بعد از این واقعه در محاصره ماموران امنیتی قرار گرفته و حدود ۱۰۰ نفر در مجتمع مسکونی صدف و اطراف آن مستقر شدهاند.در نهایت با فشاران ماموران امنیتی پیکر بهار خورشیدی ساعت ۱۵ همان روز (دوم مهر) در قبرستان صالحیه در امامزاده باقر رباط کریم، با حضور پررنگ ماموران دفن شده است.بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، علت مرگ این معترض جوان، خودکشی ذکر شده و فشار به خانواده او آنقدر زیاد بوده که مجبور شدهاند بعد از چند روز خانه و شهر خود را رها و به یکی از استانهای شمالی ایران مهاجرت کنند.جمهوری اسلامی در جریان خیزش سراسری ایرانیان، علت مرگ بسیاری از کشتهشدگان را دلایلی به غیر از کشته شدن به دست ماموران و از جمله خودکشی اعلام کرده است.
مواد نقض حقوق بشر:
ماده۳-حق حیات برای همه.
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Iran International has obtained documents and documents according to which a 23-year-old girl named Bahar (Ruqieh) Soharri, a language teacher and translator and artist living in Rabat Karim city, was killed in early October during the revolutionary uprising against the Islamic Republic. According to the information received by Iran International, on the first day of Mehr, Bahar and his 18-year-old sister left their residence in Sadaf residential complex on Farhangian street in Rabat Karim city. Based on this information, Bahar and his sister started distributing papers with the hashtag "Mehsa" Amini" and "Woman, Life, Freedom" were written.
According to one of the neighbors, in the meantime, they were identified and chased by plainclothes officers. The two went to a sewing shop where their mother was also there, and at the request of one of the neighbors, they quickly moved Bahar home. Information has been received that Bahar is suffering from a heart disease. However, Bahar's 18-year-old sister (Rehane) and her mother were arrested and taken to the headquarters of IRGC Intelligence Organization in Rabat Karim. He entered their apartment and while Bahar's 11-year-old sister and eight-year-old brother were in the house, they tried to arrest him, after which Bahar threw himself out of the fourth floor window.
According to the news received by Iran International, it is not clear what happened to this young girl, and it is not possible to say with certainty whether she threw herself down in fear of the officers, or was thrown in a fight with the officers, or the officers threw her down from the window. After this incident and around 4 am on the second day of Mehr, Bahar's mother and sister were released and they were told that "Bahar committed suicide and threw himself down". One of Bahar's neighbors told Iran International that the family's residence After this incident, he was surrounded by security agents and around 100 people were stationed in the Sadaf residential complex and its surroundings. Finally, with the pressure of the security agents, the body of Behar Sohri was found at 15:00 on the same day (2nd of Mehr) in the Salehiye cemetery in Imamzadeh Baqer, Rabat Karim. He was buried in the presence of officers. According to information received by Iran International, the cause of death of this young protester was suicide, and the pressure on his family was so great that they were forced to leave their home and city after a few days and go to one of the provinces. migrate to the north of Iran. The Islamic Republic is in the course of a nationwide uprising Iranians have declared the cause of death of many of the dead to be reasons other than being killed by agents, including suicide.
Articles that violate human rights:
Article 3 - The right to life for everyone. Principle 34- Observance of human rights by the active law of human rights in Iran, Kosar valizadeh
«برخورد قاطع با کشف حجاب»؛ دستور دادستان کل کشور به پلیس
سهشنبه ۲۰دی۱۴۰۱، درحالی که ۱۱۴ روز از اعتراضات گسترده شهروندان با شعار اصلی «زن، زندگی، آزادی» در ایران میگذرد، معاون دادستان کل، عدم رعایت حجاب اجباری را «جرم مشهود» نامید و از صدور بخشنامهای خبر داد که برای «برخورد قاطعانه با این جرم» به پلیس ارسال شده است.بر اساس گزارشی که خبرگزاری «مهر» منتشر کرده است، «عبدالصمد خرمآبادی»، معاون دادستان کل در امور نظارت بر دادسراها و ضابطین سراسر کشور، در یادداشتی نوشته است: «اخیرا طی بخشنامهای از سوی دادستانی کل کشور به پلیس دستور داده شده است در سراسر کشور، با قاطعیت با جرم کشف حجاب برخورد کند.»بر اساس گفتههای این مقام قضایی، دادگاهها میتوانند کسانی را که مرتکب «جرم کشف حجاب» میشوند «علاوه بر پرداخت جزای نقدی، به تحمل یک یا چند مورد از مجازاتهای تبعی و تکمیلی مانند تبعید، منع از اشتغال به حرفه یا کار معین، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان، منع از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی یا اجتماعی، توقیف وسایل دخیل در ارتکاب جرم (مانند بستن محل کسب و توقیف وسیله نقلیه، توقیف رسانه)، الز ام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین و… به مدت ۶ ماه محکوم کند.»او در این یادداشت تایید کرده است که دادگاهها همچنین مکلفاند کسانی را که دیگران را به عدم رعایت حجاب اجباری تشویق میکنند، «یک تا ده سال» زندانی کنند.این بخشنامه برای مجازات زنان در ایران به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، درحالی مطرح میشود که در جریان خیزش سراسری مردم در بیش از صد روز گذشته، زنان بارها حجاب اجباری را به عنوان ابزار سرکوب و سلب حق آزادی پوشش در خیابانهای شهرهای مختلف به آتش کشیده و مخالفت خود را برای تحمیل حجاب به خود ابراز کردهاند.شاهدان عینی، بهویژه در شهرهای بزرگ میگویند تعداد دختران و زنان جوانی که آگاهانه از پوشیدن حجاب اجباری سر باز میزنند، به شکل قابل توجهی افزایش داشته و شمار زیادی از چهرههای هنری ، فرهنگی، ورزشی نیز، با این حرکت همراه شده و حجاب اجباری را از سر برداشتهاند.هفته گذشته، رهبر جمهوری اسلامی خواستار تجدیدنظر در برخورد با دختران و زنانی شد که او آنان را «ضعیفالحجاب» خواند و در پی این اظهارنظر، «محمدباقر قالیباف»، ربیس مجلس، نیز بلافاصله از برخورد ماموران حکومتی با «بدحجابها» انتقاد کرد.در پی اعتراضات گسترده داخلی مردم پس از کشته شدن «مهسا ژینا امینی» در بازداشت ماموران گشت ارشاد و حمایتهای بینالمللی، برخی مقامات جمهوری اسلامی بهطور رسمی از پایان «ماموریت گشت ارشاد» خبر داده بودند، اما به نظر میرسد دادستانی کل کشور میخواهد از نیروی انتظامی بهعنوان گشت ارشاد در اماکن عمومی استفاده کند.هفته گذشته، پیشنویس لایحه تعزیرات منتشر شد که معاونت حقوقی و امور مجلس قوهقضاییه آن را تدوین، و ۵دی به دولت «ابراهیم رئیسی» ارائه کرده و بر اساس ماده ۱۷۸ آن، مرجع قضایی میتواند «با زنانی که بدون حجاب در انظار عمومی ظاهر شوند، طبق ماده ۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری» برخورد کند.
مواد نقض حقوق بشر:
ماده۲-عدم تبعیض
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
On Tuesday 20th December 1401, while 114 days have passed since the mass protests of citizens with the main slogan "Women, Life, Freedom" in Iran, the Deputy Prosecutor General called non-observance of the mandatory hijab as a "clear crime" and announced the issuance of a directive for "decisive action". with this crime" has been sent to the police. According to a report published by "Mehr" news agency, "Abdul Samad Khorramabadi", the deputy attorney general for the supervision of prosecutors and bailiffs across the country, wrote in a note: "Recently, during a circular from The Attorney General of the country has ordered the police to deal decisively with the crime of uncovering the hijab throughout the country. To endure one or more of the secondary and supplementary punishments such as exile, prohibition to engage in certain profession or work, dismissal from government and public services, prohibition to leave the country, obligation to perform free public services, prohibition to join parties, groups and political or social instruments, confiscation of means involved in committing a crime (such as closing the place of business and impounding the vehicle, confiscation of the media), etc. In this memo, he has confirmed that the courts are also obliged to imprison those who encourage others to not observe the mandatory hijab for "one to ten years". This directive to punish women in Iran for not complying with the mandatory hijab comes at a time when, during the national uprising of the people in the last hundred days, women repeatedly use the mandatory hijab as a means of suppression and deprivation of the right to freedom of covering in the streets of different cities. have set themselves on fire and expressed their opposition to imposing the hijab on themselves. Eyewitnesses, especially in big cities, say that the number of girls and young women who consciously refuse to wear the compulsory hijab has increased significantly and a large number of artistic figures cultural, sports have also joined this movement and have lifted the mandatory hijab. Last week, the leader of the Islamic Republic called for a review of the treatment of girls and women whom he called "weak with hijab" and following this comment, "Mohammad Baqir Qalibaf, the rabbis of the Majlis, also immediately criticized the government agents' dealings with "bad hijabs". Kurds. Following the widespread internal protests of the people after the killing of "Mehsa Gina Amini" in the custody of the Guidance Patrol agents and international support, some officials of the Islamic Republic had officially announced the end of the "Guidance Patrol Mission", but it seems that the country's Prosecutor General's Office He wants to use the police force as a patrol in public places. Last week, the draft of the Penalty Bill was published, which was compiled by the Deputy Legal and Affairs of the Judiciary Council, and presented to the government of "Ebrahim Raisi" on the 5th, and according to Article 178 of it, the reference Judiciary can "deal with women who appear in public without hijab, according to Article 80 of the Criminal Procedure Law". Articles of violation of human rights: Article 2 - Active non-discrimination of human rights in Iran,kosar valizade
Sonntag, 8. Januar 2023
نگرانی از وضعیت سلامتی ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی در زندان اوین
پس از گزارش «نرگس محمدی» در مورد شرایط وخیم «ناهید تقوی» شهروند ایرانی-آلمانی ۶۸ ساله در زندان اوین، یک نماینده پارلمان آلمان خواهان آزادی این شهروند گروگانگرفته شده شده است.
«نوربرت روتگن»، نماینده پارلمان آلمان، در توئیتی با اشاره به سه ساله شدن دوران بازداشت ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی توسط جمهوری اسلامی، نوشته که دولت آلمان باید به هر طریقی او را که به گروگان گرفته شده، آزاد کند.
او با اشاره به شرایط جسمی نامناسب خانم تقوی در زندان، نوشته که دولت فدرال آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، هنوز همه ابزارهای خود برای آزادی این شهروند را به کار نبسته است.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در پیامی از زندان اوین در روز یکشنبه ۱۴ خرداد در مورد وضعیت سلامتی ناهید تقوی، زندانی سیاسی دوتابعیتی، نوشته بود که مسئولان جمهوری اسلامی، «زندانیِ بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت میدهند».
در یادداشت نرگس محمدی آمده که «دومین بار است که ناهید تقوی، شصت و هشت ساله» را در چنین وضعیتی میبیند که «آنقدر درد می کشد که درد را بهوضوح در چهرهاش میتوان دید. به سختی از تختش بیرون می آید، به بهداری میرود و برای او آمپول مسکن قوی تزریق میکنند و نهایتا به تختش برمیگردد.»
بسیاری از شهروندان دوتابعیتی و خارجی در ایران بارها با سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند و به محکومیتهای سنگینی محکوم میشوند تا دولتها عمدتا غربی را وادار به امتیازدهی بابت آزادی آنها کنند. در آخرین مورد اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی در اتریش که به دلیل اقدامات تروریستی در زندان بلژیک بود، با یک شهروند امدادگر بلژیکی معاوضه شد.
سپیده قلندری، در تهران بازداشت و زیر شکنجه کشته شد
سپیده قلندری کارشناس ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی بود. به نقل از گروهی از دوستان داغدار او مینویسم که میخواهند صدای او باشند و خبر قتل او بازنشر شود.
میگویند سپیده دختری خالص و صمیمی و بینظیر بود. علاوه بر حرفهاش در مرمت آثار باستانی، پیانیست بود و هنرمند. عکاسی میکرده و در هفتههای اخیر در تدارک رفتن به ایتالیا بوده برای ادامه تحصیل.
سپیده در آبان ماه در بحبوحه اعتراضات تهران بازداشت و ربوده مىشود و پس از مدتها بیخبری سرانجام در زیر شکنجه کشته میشود. پیکر او را روز ۱۱ دی به شرط سکوت و اینکه اعلام کنند سپیده سکته کرده است، به خانواده تحویل میدهند و صبح ۱۲ دی تحت تدابیر امنیتی در مهاباد او را به خاک میسپارند.
خانواده سپیده همچنان زیر فشار و تهدید شدید مآموران حکومت هستند و به همین دلیل از جزییات و چگونگی مرگ سپیده اطلاعات دقیقتری در دست نیست.موادنقض حقوق بشر:ماده۳-حق حیات برای همه ماده۵-شکنجه ممنوع
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Sepideh Qalandari was a senior expert in restoration and restoration of historical monuments. I am writing by quoting a group of his bereaved friends who want to be his voice and to publish the news of his murder.
They say that Sepideh was a pure, sincere and unique girl. In addition to his career in restoring ancient works, he was a pianist and an artist. He has been taking photographs and in recent weeks he has been preparing to go to Italy to continue his studies.
Sepideh was arrested and kidnapped in the midst of protests in Tehran in November, and after a long time of being unknown, she was finally killed under torture. His body will be handed over to his family on the condition of silence and to announce that Sepideh had a stroke on January 11th, and he will be buried in Mahabad on the morning of January 12th under security measures.
Sepideh's family is still under severe pressure and threat from the government agents, and for this reason there is no more accurate information about the details and manner of Sepideh's death. Human rights violation articles: Article 3 - The right to life for all. Article 5 - Torture is prohibited.
Human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
انتقال شیلان رشیدزاده به یکی از بازداشتگاههای امنیتی سنندج
روز چهارشنبه چهاردهم دیماه، شیلان رشیدزاده، فعال مدنی و دانشجوی رشته حسابداری دانشگاه پیامنور سقز جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاههای امنیتی سنندج منتقل شده است.
به گفته یک منبع مطلع، خانم رشیدزاده در یک تماس تلفنی به خانوادهاش اعلام کرده که به یکی از بازداشتگاههای امنیتی سنندج منتقل شده است.
روز سهشنبه سیزدهم دیماه، این دانشجوی کُرد در خارج از منزل بدون ارائه حکم قضایی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از پیگیریهای خانوادهاش مشخص شده بود که وی بازداشت شده است.
تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال مدنی اطلاعی در دسترس نیست.مواد نقض حقوق بشر:ماده۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی شد
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
On Wednesday, January 14, Shilan Rashidzadeh, a civil activist and accounting student at Payam Noor University in Saqqez, was transferred to one of Sanandaj's security detention centers for questioning.
According to an informed source, Mrs. Rashidzadeh informed her family in a phone call that she was transferred to one of the security detention centers in Sanandaj.
On Tuesday, the 13th of January, this Kurdish student was arrested outside his home by the security forces without a court order, and after his family's follow-up, it was found that he was arrested.
So far, there is no information about the reason for the arrest and the charges brought against this civil activist. Human rights violation articles: Article 9 - Non-detention, imprisonment or deportation became illegal.
Human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
Donnerstag, 5. Januar 2023
شیلان رشیدزاده، دانشجو و فعال مدنی در سقز بازداشت شد
روز سهشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۱، «شیلان رشیدزاده»، دانشجوی رشته حسابداری دانشگاه پیامنور سقز دستگیر شده است.
بر اساس گزارشهای رسیده به ایران وایر، خانم رشیدزاده همچنین کوهنورد، فعال مدنی و محیط زیست است و در جریان دستگیریهای روز گذشته (سهشنبه ۱۳ دیماه)، پس از خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی شهر سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
هنوز خبری از از اتهامات او در دست نیست.
مواد نقض حقوق بشر :
اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
#کیان_پیرفلک
#مهسا_امینی
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
On Tuesday, January 13, 1401, Shilan Rashidzadeh, an accounting student at Payamnoor University in Saqqez, was arrested.
According to the reports received by Iran Wire, Ms. Rashidzadeh is also a mountaineer, civil and environmental activist, and during the arrests yesterday (Tuesday, January 13), after leaving her home, she was arrested by the security forces of Saqqez city and taken to an unknown location.
There is no word yet on his charges.
Articles that violate human rights:
Article 32- No seizure, imprisonment, illegal deportation
#Kiyan_Pirfalak #Mehsa_Amini human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
Mittwoch, 4. Januar 2023
هشدار شورای صنفی دانشجویان ایران نسبت به وضعیت سلامت لیلا حسینزاده
دو هفته پس از اعتصاب دارویی لیلا حسینزاده، دانشجوی زندانی، شورای صنفی دانشجویان کشور در حمایت از او طوماری را برای امضا منتشر کرده و در آن نسبت به وضعیت سلامت او هشدار داده است.
لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی در دانشگاه تهران و دانشجوی انسانشناسی، با وجود شرایط «عدم تحمل کیفر» از چهار ماه پیش در زندان عادلآباد شیراز تحت بازداشت است.
شورای صنفی دانشجویان کشور در طوماری که سهشنبه ۱۳ دی منتشر کرده، با بیان این که «بیماری لاعلاج» لیلا حسینزاده «حاصل دوران اولین بازداشت او است»، مقامات قوه قضاییه را به «فریبکاری پزشکی» و «تجویز داروی کورتون بدون اطلاع» خانم حسین زاده متهم کرده، و افزوده است که قوه قضاییه «قصد جان» او را کرده است.
این نهاد دانشجویی افزوده است: «ما نسبت به تهدید سلامتی لیلا حسینزاده هشدار میدهیم و خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط او و سایر دانشجویان بازداشتشده طی ماههای اخیر هستیم.»
در این بیانیه تأکید شده که «فرآیند تحقیقات و بازجوییها» در هفته نخست بازداشت پایان یافته و مسئولان دادگستری شیراز بدون توجه به «حکم عدم تحمل کیفر» پزشکی قانونی، از آزادی خانم حسینزاده جلوگیری میکنند.
لیلا حسینزاده به بیماری «خودایمنی کرون» مبتلا است و به دلیل «بروز عوارض شدید» مانند «دردهای مفصلی و درگیری چشمی و احتمال از دست دادن بینایی» به مراقبت و درمان نیاز دارد.
این دانشجوی زندانی به دلیل ابتلا به بیماری خودایمنی کرون و بروز عوارض شدید همچون دردهای مفصلی و درگیری چشمی (یووئیت) و احتمال از دست دادن بینایی، لازم است تحت مراقبت و درمان قرار گیرد.
موانقض حقوق بشر:
ماده۲۵-حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه.
#مهسا _امینی
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Two weeks after the medical strike of imprisoned student Leila Hosseinzadeh, the student union council of the country has published a petition to be signed in support of her and has warned about her health condition.
Leila Hosseinzadeh, a student activist at Tehran University and an anthropology student, has been detained in Adel Abad prison in Shiraz since four months ago despite the conditions of "impunity".
In a petition published on Tuesday, December 13, the Union Students Council of the country stated that the "incurable illness" of Leila Hosseinzadeh "is the result of her first arrest", accused the authorities of the judicial branch of "medical fraud" and "prescribing coronet without informing" Ms. Hosseinzadeh accused, and added that the judicial branch "intended to kill" him.
This student body added: "We warn about the threat to Leila Hosseinzadeh's health and demand her immediate and unconditional release and the other students arrested in recent months."
In this statement, it is emphasized that the "process of investigations and interrogations" ended in the first week of detention and the authorities of the Shiraz judiciary are preventing Ms. Hosseinzadeh's release regardless of the "no-punishment order" of the forensic pathologist.
Leila Hosseinzadeh is suffering from "autoimmune Crohn's disease" and needs care and treatment due to the "occurrence of severe complications" such as "joint pains and eye involvement and the possibility of vision loss".
This imprisoned student needs to be cared for and treated due to Crohn's autoimmune disease and the occurrence of severe complications such as joint pains and eye involvement (uveitis) and the possibility of vision loss.
Expiration of human rights:
Article 25- The right to food and housing, medical care and necessary social services for everyone.
#Mehsa_Amini, a human rights activist in Iran, Kosar Valizadeh
Dienstag, 3. Januar 2023
مریم سلیمیان بر اثر فشارهای روانی سرکوبگران خودکشی کرد
گزارشها حاکی است مریم سلیمیان، نقاش جوان و معترضی که گفته میشود «ممنوع الخروج شده بود»، بر اثر «خودکشی» جان باخته است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، او در فرودگاه و هنگام سفر به اتریش برای ادامه تحصیل، از ممنوعالخروج بودن خود باخبر شده بود.
خانواده این هنرمند هنوز واکنشی به این خبر نشان ندادهاند و برخی گزارشها حاکی از «تحت فشار» بودن آنان است.
مریم سلیمیان در روزهای خیزش انقلابی از فعالین همیشگی خیابان بود و با استفاده از توانایی و تسلط خود در نقاشی آثاری متعددی را با موضوع «زن، زندگی، آزادی» خلق و در صفحهی اینستاگرام خود منتشر کرده بود. مریم به همین دلیل بارها از سوی نیروهای اطلاعات مورد تهدید قرار گرفته بود.
مواد نقض حقوق بشر:
ماده۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی شد
#مهسا_امینی.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Reports indicate that Maryam Selimian, a young painter and protester who was said to have been "forbidden to go out", died as a result of "suicide".
According to reports published on social networks, he found out that he was banned from leaving at the airport while traveling to Austria to continue his education.
The artist's family has not yet reacted to this news and some reports indicate that they are under pressure.
Maryam Salimian was one of the regular activists of the street during the days of the revolutionary upsurge, and using her ability and mastery in painting, she created several works with the theme of "woman, life, freedom" and published them on her Instagram page. For this reason, Maryam was repeatedly threatened by the intelligence forces.
Articles that violate human rights:
Article 9- Non-seizure, imprisonment or deportation became illegal
#Mehsa_Amini. Human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
Montag, 2. Januar 2023
تهدید به مرگ الهام مدرسی در زندان کچویی کرج
الهام مدرسی، نقاش ۳۲ ساله کرد، که در زندان کچوئی کرج در بازداشت به سر میبرد روز سهشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۱، در گفتوگوی کوتاهی که با خانوادهاش داشته است گفته که بازپرس پرونده او که حکم بازداشتاش را تمدید کرده است به او گفته «اینجا میمونی تا بمیری».الهام، علیرغم وخامت حال در اعتراض به «تداوم بازداشت، انتساب اتهامات واهی و عدم رسیدگی به وضعیت سلامتی» خود دست به اعتصاب غذا زده است.وی بعد از آغاز اعتصاب غذای در۱۳ دی ۱۴۰۱ در تماس کوتاهی که با خانواده داشته است گفته دلیل اعتصاب غذای خشک او برخورد غیر انسانی بازپرس پرونده با او بوده است.
مواد نقض حقوق بشر :
اصل ۳۹-ارزش انسانی در همه جا
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
#مهسا_امینی
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Elham Modaresi, a 32-year-old Kurdish painter, who is under arrest in Kechui Karaj prison, on Tuesday, January 13, 1401, said in a short conversation with his family that the investigator of his case, who extended his arrest warrant, told him, "Here You're a monkey until you die." Elham, despite the worsening situation, has started a hunger strike to protest against the "continuation of arrest, false accusations and failure to address his health condition". He has said that the reason for his dry hunger strike was the inhuman treatment of the case investigator.
Articles that violate human rights:
Principle 39- Human value everywhere
Principle 34- Respect for human rights by law
#Mehsa_Amini, human rights activist in Iran, Kosar Valizadeh
فاطمه مهری به حبس، شلاق و جریمه نقدی محکوم شد
خبرگزاری هرانا – فاطمه مهری، شهروند ساکن شهرکرد توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو این شهرستان به ۳ ماه حبس و ۳۱ ضربه شلاق محکوم شد. حکم حبس وی به علت نداشتن سابقه کیفری٬ به یک سال حبس تعلیقی و پرداخت ۳ میلیون تومان جریمه نقدی کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه مهری شهروند ساکن شهرکرد به تحمل حبس محکوم شد.
بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو شهرستان شهرکرد صادر و به خانم مهری ابلاغ شده، وی از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و جنجال و راهبندان” به ۳ ماه حبس و ۳۱ ضربه شلاق محکوم شد. یک منبع مطلع در گفتگو با هرانا عنوان کرد که “حکم حبس فاطمه مهری به علت نداشتن سابقه کیفری٬ به یک سال حبس تعلیقی و پرداخت ۳ میلیون تومان جریمه نقدی کاهش یافت”.
از سوی دیگر کیفرخواست بخش دیگر پرونده خانم مهری به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” صادر شده که در دادگاه انقلاب شهرکرد در حال رسیدگی است.
فاطمه مهری، پیشتر در تاریخ ۴ آبان ماه در جریان اعتراضات سراسری در شهرکرد بازداشت شد. وی در تاریخ ۱۶ آبان ماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان شهرکرد آزاد شده بود.
مواد نقض حقوق بشر:
ماده۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی شد
ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه
ماده۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
#مهسا_امینی. فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Harana news agency - Fatemeh Mehri, a resident of Shahrekord, was sentenced to 3 months in prison and 31 lashes by the 106th branch of the second criminal court of this city. Due to his lack of criminal record, his prison sentence was reduced to one year of suspended imprisonment and a fine of 3 million tomans.
According to Harana news agency, the news organ of the group of human rights activists in Iran, Fatemeh Mehri, a resident of Shahrekord, was sentenced to prison.
According to this ruling, which was issued by Branch 106 of the Criminal Court of two Shahrekord cities and served to Ms. Mehri, she was sentenced to 3 months in prison and 31 lashes for the charge of "disturbance of public order through commotion and rioting." An informed source said in a conversation with Harana that "Fatemeh Mehri's prison sentence was reduced to one year of suspended imprisonment and the payment of a fine of 3 million tomans due to her lack of a criminal record."
On the other hand, the indictment of the other part of Mrs. Mehri's case has been issued on the charge of "propaganda activity against the regime", which is being processed in Shahrekord Revolutionary Court.
Fatemeh Mehri was arrested earlier on November 4 during nationwide protests in Shahrekord. He was temporarily released from Shahrekord prison on November 16 after posting bail.
Articles that violate human rights:
Article 8- Observance of human rights by law
Article 9- Non-seizure, imprisonment or deportation became illegal
Article 10 - The right to a legal trial for everyone
Article 22- The right to social, cultural and financial security
#Mehsa_Amini. Human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
Sonntag, 1. Januar 2023
شاهزاده رضا پهلوی و برخی چهرههای مخالف جمهوری اسلامی متن مشترک سال نوی میلادی منتشر کردند
از چهرههای شاخص مخالف جمهوری اسلامی متنی مشترک را در فضای مجازی خود منتشر کرده و ۲۰۲۳ را «سال آزادی و عدالت در ایران» خواند.شاهزاده رضا پهلوی، نازنین بنیادی، مسیح علینژاد، حامد اسماعیلیون، علی کریمی، گلشیفته فراهانی برخی از این چهرهها هستند.این چهرههای شاخص مخالف جمهوری اسلامی در صفحات خود نوشتهاند: «سال ۲۰۲۲ سال شکوه همبستگی ایرانیان با هر باور و زبان و گرایش بود. با برگزاری و همبستگی، سال ۲۰۲۳ سال پیروزی ملت ایران خواهد بود. سال آزادی و عدالت در ایران.»
پس از انتشار این خبر، جمعی از ایرانیان ساکن لندن با تجمع در برابر سفارت جمهوری اسلامی به جشن و شادمانی پرداختند و با فرستادن فانوس به آسمان و روشن کردن وسایل نورافشانی، شادمانی خود را از اتحاد اپوزیسیون نشان دادند.این پیام در حالی منتشر میشود که در هفتههای اخیر گزارشها از تلاش نیروهای اپوزیسیون برای تشکیل ائتلاف فراگیر علیه جمهوری اسلامی خبر میدهند.در ۲۲ آبان، مسیح علینژاد در واکنش به مخالفت وزارت خارجه ایران که دیدار مکرون با او را «شرمآور» خوانده بود، گفت: «دیدار بعدی با مکرون را با هیئتی از ائتلاف اپوزیسیون به صورت جدیتر پیگیری میکنم. جمهوری اسلامی باید برود.»شاهزاده رضا پهلوی نیز در یک نشست خبری در ۲۸ مهر مهمترین موضوع و نیاز ایران امروز را «پشتیبانی از نهضتهای داخل کشور و همکاری بین خارج و داخل» خواند.شاهزاده رضا پهلوی با اشاره به این که یکی از بهانههای دنیا پیش از این، «چندصدایی در بین نیروهای مخالف نظام» بوده است، گفت: «به همین دلیل باید متحد شوند که مردم دموکراسی را باب گفتوگو با جهان را باز کنند».او همچنین گفت:«گفتوگوی چند ساله بین جریانات دموکراسیخواه در داخل و خارج در سالهای اخیر بوده و تقسیم شده است. بسیاری از افرادی که در داخل کشور فعال هستند، ابتدا میتوانند متکی به مکانیزم معرف در خارج از کشور باشند که نسبت به آنها آزادی بیشتری دارند.»
به گفته او، ایرانیان مقیم کانادا نیز میتوانند قدمهای بعدی را بردارند و زمینه دیالوگ رسمی دولت این کشور را با اپوزیسیون ارائهدهنده کنند. شاهزاده رضا پهلوی پیشنهادان گفت: «این اقدام در دیگر موارد ممکن است انجام شود و این یک تقسیم کار میخواهد».نازنین بنیادی نیز در ۲۴ آذر در گفتوگویی با ایران اینترنشنال بر ادامه تلاشها و هماهنگی با گروههای اپوزیسیون برای تشکیل ائتلاف تاکید کرد.پیام چهرههای شاخص مخالف جمهوری اسلامی به مناسبت سال جدید در حالی منتشر میشود که خیز انقلابی مردم ایران وارد چهارمین ماه خود میشود.در این مدت شهرها و روستاهای مختلف ایران عرصه تظاهرات خونین علیه جمهوری اسلامی، اعتراضات در مراسم یادبود کشته شدگان، شعاردهی، شعارنویسی، آتش زدن نمادهای جمهوری اسلامی، عمامه پرانی، روسریسوزی، فراخوان اعترضات و اعتصابات بیشتر و سایر شیوههای نافرمانی مدنی بوده است.در همین حال، مدارس، دانشگاهها، بازارها و صنایع نیز با تجمعات و اعتصابات هر روز خود در شهرهای مختلف مختلف از خیزش انقلابی را بر سر میبرند.جامعه جهانی نیز در بیش از سه ماه گذشته همراهی بیسابقههای با مردم ایران نشان داده است. درپی تجمعات و کنشگری برانگیخته ایرانیان و فعالان در کشورهای مختلف، جمهوری اسلامی در انزوای بینالمللی بیسابقههای قرار گرفته و شاهد تحریمهای پیاپی جامعه جهانی بوده است.در این میان، مقامات سیاسی مختلف جهان برای تضمین امنیت جانی معترضان و پذیرش کفالت سیاسی معترضان زندانی در ایران، کارزارهای بزرگی به راه انداختهاند.
#مهسا_امینی
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولی زاده
Some prominent figures of the opposition of the Islamic Republic published a joint text on their virtual space and called 2023 "the year of freedom and justice in Iran". Shahzadeh Reza Pahlavi, Nazanin Fanadi, Masih Alinejad, Hamed Esmailiyoun, Ali Karimi, Golshifteh Farahani are some of these figures. They are. These figures who oppose the Islamic Republic wrote in their pages: "The year 2022 was the year of the glory of the solidarity of Iranians with every belief, language and orientation. With holding and solidarity, 2023 will be the year of victory for the Iranian nation. The year of freedom and justice in Iran.
After the publication of this news, a group of Iranians living in London gathered in front of the embassy of the Islamic Republic to celebrate and celebrate by sending lanterns to the sky and lighting up lighting devices, showing their happiness at the opposition alliance. This message is being published while In recent weeks, reports have reported that the opposition forces are trying to form a comprehensive coalition against the Islamic Republic. On November 22, Masih Alinjad responded to the opposition of the Iranian Foreign Ministry, which called Macron's meeting with him "shameful", and said: "The next meeting with I follow Macron more seriously with a delegation from the opposition coalition. The Islamic Republic must go." In a press conference on 28 Mehr, Shahzadeh Reza Pahlavi called the most important issue and need of Iran today as "support for domestic movements and cooperation between the outside and the inside". Pointing out that one of the excuses Before this, the world has been "multiple voices among the forces against the regime", he said: "That is why people should unite to open the door of democracy to the world." It has been divided inside and outside in recent years. "Many people who are active inside the country can first rely on the representative mechanism abroad, which they have more freedom than."
According to him, Iranians living in Canada can also take the next steps and provide the ground for the official dialogue between the government of this country and the opposition. Prince Reza Pahlavi suggested: "This action can be done in other cases, and it requires a division of labor." Nazanin Fanadi also emphasized on continuing efforts and coordination with opposition groups to form a coalition on December 24 in an interview with Iran International. Message The prominent figures opposing the Islamic Republic are published on the occasion of the new year, while the revolutionary uprising of the Iranian people enters its fourth month. During this period, various cities and villages of Iran are the scene of bloody demonstrations against the Islamic Republic, protests at the memorial service of the dead, chanting, slogan writing, Burning the symbols of the Islamic Republic, wearing turbans, burning scarves, calling for more protests and strikes, and other forms of civil disobedience have been the result of the revolutionary uprising. The international community has also shown unprecedented cooperation with the Iranian people in the past three months. Following the gatherings and activism of Iranians and activists in different countries, the Islamic Republic has been placed in unprecedented international isolation and has witnessed successive sanctions from the international community. They have launched big campaigns.
#Mehsa_Amini
Human rights activist in Iran Kosar Valizadeh
Abonnieren
Posts (Atom)
نوشته ای از وضعیت ایشان خطر اعلام اعدام فعال حقوق بشر بخشان عزیزی
پخشان عزیزی، فعال حقوق زنان، مددکار اجتماعی و روزنامهنگار کرد اهل ایران است. او در مهاباد متولد شده و تحصیلات خود را در رشته مددکاری اجتم...
-
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نش...
-
نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند....
-
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی ضمن انتشار یک فایل صوتی از زندان که در آن زندانیان زن شعار میدهند «برادر زندانی حمایت حمایت»، خبر داد صبح روز...