Donnerstag, 31. März 2022

دستکم دو تجمع اعتراضی برگزار شد

 


طی دو روز اخیر، شماری از دامداران و کنشگران محیط زیست مازندران در زیست گاه حفاظت شده میانکاله و همچنین جمعی از کشاورزان اصفهان در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی این شهر، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز شنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۱، شماری از کشاورزان اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی این شهر، دست به تجمع زدند.

کشاورزان معترض اجرا نشدن مصوبات و وعده های بی عمل مسئولان در راستای رسیدگی به مطالباتشان را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند.

تجمع دامداران و کنشگران محیط زیست مازندران

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز جمعه ۵ فروردین ۱۴۰۱، شماری از دامداران و کنشگران محیط زیست مازندران در اعتراض به احداث کارخانه پتروشیمی در زیست گاه حفاظت شده میانکاله دست به تجمع زدند.

بر اساس این گزارش، پیشتر در حالی پروسه ساخت کارخانه پتروشیمی در بهشهر استان مازندران و در نزدیکی میانکاله با حضور وزیر کشور آغاز شد که طبق قانون هیچ گونه ساخت‌وسازی نباید در ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله انجام گیرد.

پس از اعلام خبر ساخت کارخانه پتروشیمی در منطقه میانکاله که جزو مناطق چهارگانه محیط زیست محسوب می‌شود، علی سلاجقه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: احداث کارخانه پتروشیمی در شهرستان بهشهر که در چند کیلومتری منطقه میانکاله قرار دارد بدون کسب مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست امکان پذیر نیست و سازمان تا زمانی که این کارخانه مجوز زیست‌محیطی نگیرد جلوی احداث آن خواهد ایستاد.

مصدومیت ۵ کودک بر اثر سقوط از سرسره در بوستان آب و آتش



 بنا بر اعلام سرپرست مرکز اورژانس تهران، پنج کودک بر اثر سقوط از سرسره بادی در بوستان آب و آتش تهران دچار مصدومیت شده و به بیمارستان اعزام شدند. عدم نظارت سازمان‌های متولی بر رعایت استاندارد‌ها و اصول ایمنی پیشتر نیز باعث بروز این قبیل حوادث شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، سرپرست مرکز اورژانس تهران از مصدومیت چند کودک در پی سقوط از سرسره بادی خبر داد.

یحیی صالح طبری اظهار کرد: گزارشی در خصوص سقوط چند کودک از سرسره بادی در بوستان آب و آتش به سامانه ١١۵ اورژانس تهران اطلاع داده شد.

وی ادامه داد: بلافاصله پس از اعلام گزارش، چهار دستگاه آمبولانس به محل حادثه واقع در محدوده میدان آرژانتین، بلوار نلسون ماندلا اعزام شدند.

سرپرست مرکز اورژانس تهران گفت: با حضور تکنسین‌های اورژانس در محل مشخص شد که طی این حادثه پنج نفر دچار مصدومیت شده‌اند که همگی به مراکز درمانی اعزام شدند.

در این گزارش به دلیل بروز این حادثه اشاره ای نشده است، با این حال عدم رعایت استانداردها و اصول ایمنی پیش از این نیز باعث بروز حوادث اینچنینی و مرگ و مصدومیت کودکان شده است.

فعال حقوق بشر کوثر ولی زاده 

Dienstag, 29. März 2022

ضرب و شتم و اعتصاب غذای سهیلا حجاب در بند زنان کرمانشاه



 سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه، طی نامه ای از اعتصاب غذای خود خبر داد. این زندانی سیاسی همچنین روز دوشنبه ۸ فروردین‌ماه، توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از ملاقات او با خانواده‌اش جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیلا حجاب زندانی سیاسی بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه طی نامه ای از اعتصاب غذای خود خبر داد.

او در بخشی از نامه خود دلایل اعتصاب غذای خود را اعمال نفوذ نهادهای امنیتی، جلوگیری از اعزام وی به مرخصی و عدم رسیدگی پزشکی عنوان کرده و گفته است “راهی جز اعتصاب غذای مجدد سراغ ندارم”.

همچنین به گفته یک منبع نزدیک به خانواده خانم حجاب، روز دوشنبه ۸ فروردین ماه، وی توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته و علیرغم حضور خانواده، از ملاقات با آنان محروم مانده است.

متن کامل نامه سهیلا حجاب که جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته در ادامه می آید:

“همه ما به عدالت محتاج هستیم، در هر سن، دوره و در هر مقامی، آیا تابحال شنیده اید که بگویند یک کشور به عدالت نیاز ندارد! عدالت مفهومی است که بشر از آغاز تمدن برای استقلال آن کوشیده و یکی از موضوعات برای وضع قوانین در روابط اجتماعی انسانها، نهاد دادگستری است که به عنوان بخش اساسی میراث اساسی کشور، ارتباط مستقیمی با حقوق اجتماعی و شهروندی مردم دارد.

آرامش و امنیت روانی یک جامعه را با سنجش عدالت در سیستم قضایی کشور میتوان سنجید. هیچ انسانی را نمیتوان پیش از محاکمه عادلانه مجرم شناخت و سیستم قضایی هیچ کشوری نمیتواند متهم به نقض پیمان اجتماعی را از حمایت همگانی محروم کند. ما که نا عادلانه محاکمه شدیم.

مطابق با اصل ۳۸ و ۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر دو محور تاکید دارد. منع آزار و شکنجه در کسب اقرار یا شهادت یا سوگند محور دوم منع هتک حرمت نسبت به محکومان و متهمان، آنچه ضرورت دارد رعایت آزادی افراد در بیان مطالب است و  توکل به اجبار از هر طریق ممکن نادرست و سلامت روحی و جسمی افراد را لطمات و صدمات جبران ناپذیری را وارد خواهد ساخت.

ماده ۱۷ میثاق بین الملل حقوق مدنی و سیاسی نیز اشاره به حفظ حرمت زندگی خصوصی و خانوادگی افراد دارد. ماده ۱۸ اعلامیه اسلامی حقوق بشر در بیانیه ای که حکومت اسلامی خود را ملزم به آن میداند، بر این موضوع تاکید دارد. اما همه این مواردی که به آن پرداخته شد، همه نوشتاری بر روی کاغذ است. چراکه سیستم قضایی کشور از استقلال برخوردار نیست و بازجویان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی سپاه که به آنها اصطلاح ضابط قضایی اطلاق میشود، هم در سرکوب مردم و هم در صدور احکام ظالمانه و تحمل حرفهای غیر منطقی و آسیب پذیر، نقش قابل توجهی دارند.

در سیستم قضایی ایران ضابطین دادگستری دارای اختیارات مطلق هستند که منجر به سلب آزادی شهروندان و نقض فاحش حقوق بشر گردیده و هیچ استاندارد سازی در راستای رفتار ضابطان دادگستری شکل نگرفته است. که مانع از دخالتهای خودسرانه و تقصیر پیچیده و تاریک شخص بازجو نباشد. تا به امروز با ۱۷ مقام بلند پایه قضایی در زندان دیدار داشتم. با انسیه خزعلی مشاور ابراهیم رئیسی در امور بانوان و آقای مقدسی فر مشاور اژه ای رئیس قوه قضاییه در امور زندانیان سیاسی امنیتی و با دادستان و رئیس دادگستری تهران و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفتگوهای بسیاری داشتم. در این راستا بارها و بارها برای کاهش فشارهای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی صحبت کرده و وجه مشترک تمام شخصیت های فوق این بوده است که من فردی صلح طلب هستم. اما فشارهای امنیتی کماکان ادامه داشته، بارها دست به اعتصاب غذا زدم که در نتیجه همین اعتصاب غذا ها آسیبهای جدی به سلامتی اندامهای داخلی بدنم وارد گشته و هر بار که اعتصاب غذا نموده ام با وعده های بسیاری از جمع کثیری از مسئولان به اعتصاب غذای خود پایان دادم.

مجدد درخواست دارم، نظریه قضایی رئیس قوه قضاییه که در شهریور ماه ۱۴۰۰ در رسانه ها مبنی بر کاهش دخالت و اعمال نفوذ ضابطان دادگستری منتشر کردید، پیگیری شود. اعمال نفوذ و دخالت بازجویان نهادهای  اطلاعاتی و امنیتی، فشارها، تهدیدها، پرونده سازی برای اعضای خانواده اینجانب منجربه فروپاشی نهاد خانواده و زندگی خصوصی اشخاص و افراد خانواده گردیده و صدمات جبران ناپذیری بر پیکره خانواده اینجانب وارد آورده است. خاطرنشان میکنم که سلامتی جسمی و روحی مادرم، به خصوص چشم او در خطر کامل نابینایی قرار دارد. تمام موارد فوق مطابق نظر پزشکی قانونی و پزشکان متخصص مغز و اعصاب قلب و چشم اینجانب نیاز به درمان خارج از زندان دارد که با اعمال نفوذ نهادهای اطلاعاتی مانع از اعطای مرخصی درمانی درخصوص اینجانب گردیده، لزا راهی جز اعتصاب غذای مجدد سراغ ندارم.”

سهیلا حجاب خردادماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳ میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه او را از بابت اتهاماتی ازجمله “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی، تشویش اذعان عمومی به قصد آشوب و تشکیل گروه غیرقانونی” محکوم کرد که با اعمال ماده ۱۳۴، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا است. خانم حجاب، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۳۹۹، پس از تائید حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی مدتی قبل از زندان قرچک ورامین به زندان سنندج تبعید و در تاریخ ۱۷ دیماه ۱۴۰۰ به کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه منتقل شد.

هرانا پیشتر در گزارشی از ضرب و شتم سهیلا حجاب توسط رئیس حفاظت زندان و تهدید به پرونده سازی و تبعید مجدد وی خبر داده بود. سهیلا حجاب، روز شنبه ۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ از بابت پرونده‌ای که اخیرا در دوران حبس علیه وی گشوده شده به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای کرمانشاه احضار شد. خانم حجاب به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ احضار و همچنین عدم دسترسی به وکیل از حضور در جلسه بازپرسی خودداری کرد.

هرانا اخیرا در گزارشی به وضعیت بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه و مشکلات این زندانیان پرداخت.


Montag, 28. März 2022

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهتاب قلیزاده

 


جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، روز سه شنبه ۱۶ فروردین ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم قلیزاده در تاریخ ۱۶ فروردین ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

حانم قلیزاده در تاریخ ۲۰ آذرماه، پس از تفهیم اتهام توسط شعبه دوم دادسرای اوین با تودیع قرار آزاد شده بود. طی این جلسه اتهامات مطروحه علیه وی “تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تشویق به فساد از طریق تلاش برای ورود به ورزشگاه در بازی تیم ملی ایران و سوریه در جریان رقابت های مقدماتی جام جهانی” عنوان شد.

منزل مهتاب قلیزاده پیشتر در مردادماه سال جاری توسط ماموران امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته بود. ماموران در جریان این تفتیش برخی از لوازم شخصی خانم قلیزاده از جمله تلفن همراه و لپ تاپ او را ضبط کردند. اندکی پس از این تفتیش، خانم قلیزاده در چند نوبت به دفتر یکی از نهادهای امنیتی احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت

کوثر ولی زاده فعال حقوق بشر

Sonntag, 27. März 2022

با انگیزه ناموسی؛ قتل زن جوان توسط پدرش در زرین دشت

 


زرین دشت 

روستای دهنو از توابع زرین دشت با ضربات متعدد یک میله آهنی به سرش توسط پدرش به قتل رسید. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از خاکزدگان، یک زن جوان در روستای دهنو از توابع زرین دشت در استان فارس توسط پدر خود به قتل رسید.

هویت این دختر که با ضربات متعدد یک میله آهنی به سرش به قتل رسیده، زینت مزیدی ۲۰ ساله احراز شده است.

گفته میشود که پدر وی به بهانه تصمیم دخترش به متارکه برای بار دوم اقدام به قتل او کرده و ساعاتی بعد از وقوع رخداد بازداشت شده است.

جنایت‌های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌شود.

این زنان به علت «ننگین کردن شرافت خانواده خود» مجازات می‌شوند. این ننگ موارد گوناگونی را شامل می‌شود از جمله خودداری از ازدواج اجباری، قربانی یک تجاوز جنسی بودن، طلاق گرفتن (حتی از یک شوهر ناشایست)، رابطه با جنس مخالف، یا ارتکاب زنا. برای اینکه فردی قربانی جنایت‌های ناموسی شود، فقط اینکه گمان برده شود او آبروی خانواده را بر باد داده است کافی‌ست.

در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.



https://www.hra-news.org/?p=353983

Samstag, 26. März 2022

کشته شدن یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مرز بانه



 امروز جمعه ۵ فروردین، یک کولبر در پی شلیک مستقیم نیروهای نظامی در مرز بانه، جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، امروز جمعه ۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰، در پی شلیک مستقیم نیروهای نظامی در مرز بانه، یک کولبر جانباخت.

هویت وی رستم خضری، ٢۵ ساله، فرزند کمال، متاهل و اهل شهرستان اشنویه عنوان شده است.

در این گزارش آمده است: نیروهای نظامی بدون اخطار قبلی این کولبر را هدف شلیک مستقیم قرار داده‌اند.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.

در بخشی از گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران؛ ویژه سال ۲۰۲۱ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۳ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۸۱ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۱۶ کولبر زخمی شدند و ۱۲ کولبر جان باختند.

Freitag, 25. März 2022

بیانیه مشترک ۳۷ سازمان مدافع حقوق بشر در خصوص تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران

 


مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همراه ۳۶ سازمان حقوق بشری و مدنی ایرانی، منطقه‌ای و بین‌المللی دیگر با انتشار بیانیه‌ای مشترک از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستند که در نشست پیش روی این شورا به نفع قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران رای دهند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سی و هفت سازمان حقوق بشری و مدنی ایرانی، منطقه‌ای و بین‌المللی دیگر با انتشار بیانیه‌ای مشترک از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستند که در نشست پیش روی این شورا به نفع قطعنامه تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران رای دهند.

در این بیانیه از کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته شده است تا در چهل و نهمین جلسه این شورا از تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران حمایت کنند. امضاکنندگان این بیانیه با توجه به مصونیت کامل مقامات ایرانی در خصوص نقض گسترده و نظام‌ مند حقوق بشر، تمدید ماموریت را ضروری توصیف کرده‌اند.

امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به نقض حق حیات از طریق استفاده از مجازات اعدام علیه کودک مجرمان و صدور و اجرای حکم اعدام برای افرادی که اتهامات آنان مطابق با قوانین بین‌المللی “جنایات جدی” تعریف نمی‌شود را مغایر با قوانین بین‌المللی توصیف کردند.

به علاوه، همانگونه که در گزارش پیشین گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران برجسته شده است، تبعیض در قانون و عمل علیه زنان و دختران، افراد متعلق به اقلیت‌های ملی، مذهبی و یا زبانی همچنین همجنسگرایان و دوجنسگرایان زن و مرد و افراد ترنس کماکان یک واقعیت فراگیر و روزمره است و این تبعیضات گسترده خشونت علیه زنان و دختران را تداوم می‌بخشد.

به باور امضاکنندگان این بیانیه، در چنین شرایطی تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران به منظور نظارت، مستندسازی و گزارش به شورای حقوق بشر سازمان ملل از هر زمان دیگری حیاتی‌تر است.

اسامی سازمان‌های امضاءکننده این بیانیه در ادامه

مرکز عبدالرحمن برومند
طرفداران حقوق بشر
مرکز آفریقایی مطالعات دموکراسی و حقوق بشر
حقوق بشر برای همه در ایران
سازمان عفو بین‌الملل
عرصه سوم
ماده ۱۸
ماده ۱۹
انجمن حقوق بشر مردم آذربایجانی در ایران
جمعیت حقوق بشر کردستان در ایران-ژنو (KMMK-G)
گروه حقوق بشر بلوچستان
موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره (CIHRS)
مرکز حقوق بشر در ایران
مرکز حامیان حقوق بشر
شبکه بین‌المللی حقوق کودک
اتحاد جهانی برای مشارکت شهروندان – CIVICUS
کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران
Conectas Direitos Humanos
همه با هم علیه مجازات اعدام  (ECPM)
آزادی از شکنجه
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (HRAI)
دیده‌بان حقوق بشر
تاثیر بر ایران
کمیسیون بین المللی حقوق دانان
فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر (FIDH)
سرویس بین‌المللی حقوق بشر (ISHR)
حقوق بشر ایران
مرکز اسناد حقوق بشر ایران
عدالت برای ایران
شبکه حقوق بشر کردستان
گروه بین المللی حقوق اقلیت
اقدام آشکار بین المللی
بنیاد سیامک پورزند
اتحاد برای ایران
ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام
سازمان جهانی مبارزه علیه شکنجه (OMCT)
شش رنگ: شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی



فعال حقوق بشر کوثر ولی زاده 

Donnerstag, 24. März 2022

نجات کودک پانزده ماهه در رودسر؛ والدین قصد پرتاب او به رودخانه را داشتند



 فرمانده انتظامی شهرستان رودسر از نجات یک کودک پانزده ماهه در این شهرستان توسط ماموران نیروی انتظامی خبر داد. به گفته سیدجلال‌الدین جوانمردی پدر و مادر این کودک قصد پرتاب او به داخل رودخانه را داشتند که با اقدام به موقع پلیس از آن جلوگیری شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از تابناک، فرمانده انتظامی شهرستان رودسر از نجات یک کودک پانزده ماهه در این شهرستان توسط ماموران نیروی انتظامی خبر داد.

به گفته سیدجلال‌الدین جوانمردی پدر و مادر این کودک قصد پرتاب او به داخل رودخانه را داشتند که با اقدام به موقع پلیس از آن جلوگیری شده است.

سرهنگ سیدجلال‌الدین جوانمردی در خصوص این رخداد گفته است: «در پی دریافت خبری مبنی بر اینکه پدر و مادر کودکی بر روی پل شرقی رودسر ایستاده و قصد دارند کودک خود را به داخل آب بیاندازند بلافاصله ماموران کلانتری ۱۱ این شهرستان برای بررسی موضوع در محل اعلامی حضور یافتند.»

بر اساس این گزارش والدین کودک به حضور ماموران انتظامی و روانشناسان پلیس بی توجهی کرده بودند. جوانمردی در این باره اظهار داشت: «پدر ۳۷ ساله این کودک پس از حمله‌ور شدن به سمت ماموران انتظامی با اقدام غافلگیرانه پلیس دستگیر و با اقدام به موقع پلیس کودک از دست آنها نجات یافت.»

به گفته فرمانده انتظامی شهرستان رودسر پدر و مادر کودک درگیر اعتیاد هستند به همین دلیل: «با هماهنگی قضائی کودک ۱۵ ماهه تا تعیین تکلیف پرونده به اداره کل بهزیستی گیلان تحویل داده شد و والدین معتاد این کودک نیز به مرکز ترک اعتیاد معرفی شدند.»


https://www.hra-news.org/?p=354067

Mittwoch, 23. März 2022

اسیدپاشی بر روی قربانی کودک همسری در جهرم متهم بازداشت

 مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد.

سرهنگ رزمجویی فرمانده انتظامی جهرم گفت: “در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره اسید پاشی در یکی از روستا‌های این شهرستان، بلافاصله شناسایی و دستگیری عامل در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت”.

وی افزود: “ماموران انتظامی بخش کردیان در بررسی‌های اولیه مطلع شدند که فردی حدودا ۲۵ ساله به علت اختلاف خانوادگی پس از پاشیدن اسید بر روی اعضای بدن همسرش سریعا از محل متواری شده است”.

سرهنگ رزمجویی با بیان اینکه ماموران پس از انجام تحقیقات اولیه موفق شدند متهم را در کمتر از ۲ ساعت شناسایی و دستگیر کنند، گفت: “این فرد، انگیزه خود را مشکلات خانوادگی با همسر ۱۷ ساله خود عنوان کرد”.

فرمانده انتظامی جهرم ادامه داد: “متهم برای سیر مراحل قانونی روانه دادسرا شد”.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.

Dienstag, 22. März 2022

دایه بتول اعظمی با وثیقه آزاد شد



 یکی دیگر از بازداشت‌شدگان نوروز سنندج پس از ۲۴ ساعت بازداشت با وثیقه و موقتاً آزاد شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، غروب روز سه‌شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۱ (۲۲ مارس ۲۰۲۲)، دایه بتول اعظمی یکی از بازداشت شدگان نوروز سنندج پس از ۲۴ ساعت بازداشت با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی و موقتاً آزاد شد.

هه‌نگاو مطلع شده است که نهادهای امنیتی دایه بتول اعظمی ٧٥ ساله را به دلیل پوشیدن لباس کردی مزین به جامانه بازداشت کرده‌اند و آریانا سلیمی نوه ۱۴ ساله وی نیز ظهر امروز پس از اخذ تعهد کتبی آزاد شده بود.

این دو غروب روز گذشته همراه با بیش از ۳۰ شهروند دیگر پس از شرکت در مراسم نوروز پارک کودک سنندج توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند که تاکنون هویت ۱۵ نفر از آنها برای هه‌نگاو احراز شده است.

اسیدپاشی بر روی قربانی کودک همسریدر جهرم متهم بازداشت شد

اسیدپاشی بر روی قربانی کودک همسری در جهرم متهم بازداشت شد مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد. سرهنگ رزمجویی فرمانده انتظامی جهرم گفت: “در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره اسید پاشی در یکی از روستا‌های این شهرستان، بلافاصله شناسایی و دستگیری عامل در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت”. وی افزود: “ماموران انتظامی بخش کردیان در بررسی‌های اولیه مطلع شدند که فردی حدودا ۲۵ ساله به علت اختلاف خانوادگی پس از پاشیدن اسید بر روی اعضای بدن همسرش سریعا از محل متواری شده است”. سرهنگ رزمجویی با بیان اینکه ماموران پس از انجام تحقیقات اولیه موفق شدند متهم را در کمتر از ۲ ساعت شناسایی و دستگیر کنند، گفت: “این فرد، انگیزه خود را مشکلات خانوادگی با همسر ۱۷ ساله خود عنوان کرد”. فرمانده انتظامی جهرم ادامه داد: “متهم برای سیر مراحل قانونی روانه دادسرا شد”. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است. هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد. اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت. پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند. در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد. مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر: ماده۸:رعایت حقوق انسانی توسط قانون ماده۲۲:حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی کوثر ولی زاده فعال حقوق بشر در ایران

Montag, 21. März 2022

اسید پاشی بر روی قربانی کودک همسری درجهرم

اسیدپاشی بر روی قربانی کودک همسری در جهرم مردی در یکی از روستاهای شهرستان جهرم که اقدام به اسیدپاشی بر روی همسر ۱۷ ساله خود کرده بود بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است. سرهنگ رزمجویی فرمانده انتظامی جهرم گفت: “در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک فقره اسید پاشی در یکی از روستا‌های این شهرستان، بلافاصله شناسایی و دستگیری عامل در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفت. وی افزود: ماموران انتظامی بخش کردیان در بررسی‌های اولیه مطلع شدند که فردی حدودا ۲۵ ساله به علت اختلاف خانوادگی پس از پاشیدن اسید بر روی اعضای بدن همسرش سریعا از محل متواری شده است. سرهنگ رزمجویی با بیان اینکه ماموران پس از انجام تحقیقات اولیه موفق شدند متهم را در کمتر از ۲ ساعت شناسایی و دستگیر کنند، گفت: “این فرد، انگیزه خود را مشکلات خانوادگی با همسر ۱۷ ساله خود عنوان کرد. هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد. اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت. پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است. کوثرولی زاده فعال حقوق بشر در ایران.

Samstag, 19. März 2022

آریانا سلیمی ۱۴ ساله و از بازداشت شدگان نوروز سنندج آزاد شد

 







یک دختر نوجوان اهل سنندج که در جریان برگزاری مراسم نوروز این شهر بازداشت شده بود، پس از اخذ تعهد کتبی آزاد شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ساعت ۲ ظهر روز سه‌شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۱ (۲۲ مارس ۲۰۲۲)، آریانا سلیمی ۱۴ ساله و یکی از بازداشت شدگان نوروز سنندج پس از تعهد کتبی آزاد شد.

هه‌نگاو مطلع شده است که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران آریانا سلیمی را به پوشیدن پوشش مزین به جامانه متهم نموده و به همین دلیل بازداشت شده است.

آریانا سلیمی روز گذشته به همراه بیش از ۳۰ شهروند دیگر و پس از شرکت در مراسم نوروز پارک کودک سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
دایه بتول اعظمی ۷۵ ساله مادر بزرگ آریانا سلیمی نیز یکی دیگر از بازداشت شدگان نوروز دیروز است که وی هنوز آزاد نشده است


کوثر ولی زاد فعال حقوق بشر 

https://zanan.bashariyat.org/?p=49187#more-49187

Freitag, 18. März 2022

نازنین زاغری روز دوشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۱ در لندن در یک کنفرانس خبری شرکت کرد



 خانم زاغری که برای مدت بیش از پنج سال در ایران زندانی بود، روز پنجشنبه به همراه انوشه آشوری، دیگر زندانی ایرانی-بریتانیایی، از ایران آزاد شد و به بریتانیا بازگشت.

تولیپ صدیق، نماینده محل زندگی نازنین زاغری، در ابتدای این کنفرانس خبری که در یکی از سالن‌های پارلمان بریتانیا برگزار شد، با ابراز خوشحالی نسبت به آزادی خانم زاغری گفت که خواهان انجام تحقیقات درباره اتفاقات پیش آمده برای نازنین و دلیل تاخیر در آزادی او است.

پس از خانم صدیق، ریچارد رتکلیف همسر نازنین در سخنانی ضمن تشکر از وی و اصحاب رسانه برای پوشش خبرهای مربوط به نازنین، نسبت به آزادی همسرش ابراز خوشحالی کرد.

سپس خانم زاغری از تمام کسانی که به بازگشت وی به بریتانیا کمک کرده‌اند، از جمله وکیلش در ایران و همچنین همسر و دخترش قدردانی کرد.

به گفته وی، معنای آزادی تنها زمانی کامل می‌شود که همه زندانیان دوتابعیتی در ایران، از جمله مراد طاهباز، بتوانند به خانواده‌های خود بپیوندند.

او افزود عدالت در ایران معنایی ندارد و نباید شش سال در ایران زندانی می‌بود.

خانم زاغری با اشاره به دوران سخت زندگی در ایران گفت مسیر بازگشت وی به بریتانیا نیز بسیار دشوار بوده است.

نازنین زاغری در بخش دیگری از سخنانش گفت زندانیان پرشمار دیگری در ایران هستند که برای مدت طولانی‌تری نسبت به وی در زندان بوده‌اند و کسی هم اسم آنها را نمی‌داند.

خانم زاغری افزود سرنوشت زندانیان دوتابعیتی نباید به یک توافق سیاسی گره زده شود.

رکسان طاهباز، دختر مراد طاهباز، نیز در سخنانی از بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، و لیز تراس، وزیر خارجه، خواست برای آزادی و بازگرداندن پدرش به بریتانیا تلاش کنند.

خانم طاهباز گفت اطلاعی از وضعیت مذاکرات درباره پدرش ندارد، و افزود که به او گفته شده بود آقای طاهباز در مرخصی نامحدود خواهد بود و ممنوعیت مسافرتی مادرش هم برداشته خواهد شد.

نازنین زاغری شهروند ۴۳ ساله ایرانی-بریتانیایی است که در سال ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران بازداشت و سپس با ‌اتهامات امنیتی روبرو و به پنج سال زندان محکوم شد. خانم زاغری در سال ۱۳۹۹ و در جریان همه‌گیری کرونا به طور موقت از زندان آزاد شد، اما یکسال بعد دادگاه دوباره او را به مجازات دیگری محکوم کرد.

وی به همراه انوشه آشوری یکی دیگر از زندانیان ایرانی-بریتانیایی که سال‌ها در ایران در حبس بودند، روز چهارشنبه ۱۶ مارس و به دنبال سفر یک روز پیشتر یک هیئت بریتانیایی به تهران، ایران را ترک کردند و در نخسین ساعات پنجشنبه ۱۷ مارس، وارد خاک بریتانیا شدند.

بازداشت یک کنش‌گر زن عرب ایرانی

منابع حقوق بشری در ایران از بازداشت یک کنش‌گر زن عرب ایرانی به نام یاسمین عزیز اذان در شهر آبادان خبر داده‌اند. به نوشته خبرگزاری هرانا، این زن ۳۸ ساله که فعال فضای مجازی است پس از احضار به ستاد خبری اداره اطلاعات خرمشهر دوشنبه ۱۶ اسفند بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. هرانا به نقل از منابع خانوادگی این فعال نوشت: «نیروهاى امنیتی اول اسفند ماه جهت بازداشت یاسمین به منزل وی مراجعه کرده و محل را مورد تفتیش قرار دادند، اما چون این زن به کرونا مبتلا بود، از بازداشت او صرف نظر کردند و نهایتا اعلام کردند که وی باید به ستاد خبرى خرمشهر مراجعه کند.» پس از بازداشت عزیز اذان، حساب اینستاگرام وی نیز مسدود شده است. مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر: ماده۹:عدم حبس توقیف یا تبعید غیرقانونی ماده۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه کوثر ولی زاده فعال حقوق بشر در ایران .

Mittwoch, 16. März 2022

 


فقدان ایمنی کار؛ مرگ دردناک یک کارگر در 

در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، یک کارگر در مجتمع صنعتی چادرملو شهرستان اردکان حین کار بر اثر سقوط در مخزن مواد مذاب جان خود را از دست داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک کارگر شاغل در شرکت تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا در اردکان یزد دچار حادثه شد.

این کارگر که محمدرضا مرادی نام دارد، در حین کار با مخزن مواد ذوب شده (پاتیل) و به دنبال سقوط در آن، جان خود را از دست داده است.

این حادثه در مجتمع صنعتی چادرملو شهرستان اردکان استان یزد، رخ داده است. شرکت تولیدی صنایع نسوز توکا عایق کاری کوره های ذوب مجتمع صنعتی چادرملو را بعنوان پیمانکار انجام میدهد.

ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

https://www.hra-news.org/2022/hranews/a-34015/

Dienstag, 15. März 2022

نواجوانی بازداشت شده در زاهدان

 

بازداشت یک نوجوان توسط نیروهای امنیتی در زاهدان

– روز چهارشنبه ۱۸ اسفندماه، یک نوجوان ۱۶ ساله ساکن زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۰، یک شهروند ساکن زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

هویت این شهروند مازیار شه بخش، فرزند ملک، ۱۶ ساله اهل کورین و ساکن زاهدان عنوان شده است.

بر اساس این گزارش بازداشت این شهروند با ضرب و شتم از سوی ماموران همراه بوده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش ار دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دسترس نیست.


https://www.hra-news.org/2022/hranews/a-34019/

Montag, 14. März 2022

فعال حقوق زنان خانوم عالیه مطلب زاده




 عالیه مطلب زاده

عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان، در تاریخ ۶ آذرماه سال ۹۵ در پی احضار تلفنی به وزارت اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۲۹ آذرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد. وی نهایتا در سال ۹۶، توسط دادگاه انقلاب تهران محاکمه و از بابت اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر عینا تایید شد. خانم مطلب زاده روز یکشنبه ۲۰ مهر ۹۹، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۲۰ دیماه امسال، با دستور دادستان تهران از زندان اوین به زندان قرچک ورامین تبعید شد و   در تاریخ ۴ اسفندماه در پی ابتلا به کرونا از این زندان به مرخصی درمانی اعزام شد.

کوثرولی زاده 

 

Sonntag, 13. März 2022

فعال حقوق زنان خانم کرد افشار



تیرماه ۹۸، بازداشت شدند. خانم کردافشاری در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. اسفندماه سال گذشته با اصلاح تخلف صورت گرفته قضایی در دادرسی که باعث افزایش دو و نیم برابری میزان محکومیت قابل اجرای او به ۱۵ سال حبس شده بود و همچنین با اعمال قانون کاهش مجازات، ۷ سال و ۶ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود. او در تاریخ ۷ بهمن‌ماه سال گذشته همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند ۶ این زندان منتقل شد. این زندانی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر می‌برد. خانم احمدی مادر صبا کردافشاری در تاریخ ۱۹ آذرماه ۹۸ از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” به ۳ سال و شش ماه حبس، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به ۸ ماه حبس و در مجموع به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شد. صبا کردافشاری که در تاریخ ۱ اسفندماه توسط یکی از زندانیان متهم به جرائم عمومی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود، یک روز بعد از این زندان به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. همچنین خانم احمدی در تاریخ ۲۷ بهمن ماه در پی ابتلا به کرونا به مرخصی اعزام شد                                      برخوردشدید حکومت جمهوری اسلامی با فعالان زن کسانی که  حقوق زنان رو مطالبه می کنند و هر روزه خود و خانواده های انها زیر فشار حکو مت اسلامی هستند

کوثر ولی زاده 

Samstag, 12. März 2022

تجمع فعالان صنفی معلمان در رودسر

 


گزارش تکمیلی از افزایش تعداد بازداشت شدگان تجمع فعالان صنفی معلمان در رودسر

 تعداد فعالین صنفی بازداشت شده در جریان برگزاری تجمعی در حمایت از عزیز قاسم زاده، به پنج تن افزایش یافت. همچنین شماری از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و دو تن از آنها در بیمارستان بستری شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تعداد فعالین صنفی بازداشت شده در رودسر به پنج تن افزایش یافت.

محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان در صفحه شخصی خود تا این لحظه از بازداشت محمود بهشتی لنگرودی، محمود صدیقی‌پور، حسن نظریان، امیرحسین آقاجان و مسعود فرهیخته خبر داده و افزود، فریبا مقدم و یک معلم زن دیگر به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در بیمارستان بستری شدند.

امروز شنبه ۲۱ اسفندماه، شماری از فعالین صنفی معلمان دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع همزمان با برگزاری جلسه دادگاه عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان در دادگاه کیفری ۲ شهرستان رودسر و حمایت از وی صورت گرفته است. همچنین در حالی که عزیز قاسم زاده به همراه خانواده خود راهی دادگاه بود، نیروهای امنیتی مانع همراهی اعضای خانواده شده و تلفن همراه برادر آقای قاسم زاده را ضبط کردند. گفته میشود که یکی از اعضای خانواده عزیز قاسم زاده نیز توسط نیروی انتظامی بازداشت شد.

عزیز قاسم زاده، عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان در تاریخ ۴ مهر امسال، توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان رودسر منتقل شد. وی نهایتا با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان رودسر منتقل شده بود. ماموران در حین بازداشت اقدام به بازرسی منزل کرده و شماری از لوازم شخصی وی را ضبط کرده و با خود برده بودند. آقای قاسم زاده که در طول مدت بازداشت از حق دسترسی به وکیل، تماس تلفنی و ملاقات محروم بود، در تاریخ  ۱۹ مهر سال جاری با تودیع قرار وثیقه از زندان رودسر آزاد شد.

آقای قاسم زاده پیشتر با دریافت ابلاغیه ای به دادگاه کیفری رودسر احضار شد. در این احضاریه از آقای قاسم زاده خواسته بود که جهت رسیدگی به اتهامات نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان رودسر مراجعه کند.

کیفرخواست عزیز قاسم زاده مورخ ۲۱ آذر ، صادر و پرونده وی به دادگاه ارجاع شده بود. این در حالی است که پیش از این آقای قاسم زاده با دریافت احضاریه ای به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب رودسر احضار شده بود. آبان ماه امسال به دلیل غیبت بازپرس، جلسه آخرین دفاع وی به تاریخ ۲۰ بهمن ماه به تعویق افتاده بود

بازتاب‌های گسترده ویدئوی ضرب‌وشتم دو دختر نوجوان به‌دست گشت ارشاد؛ واکنش پلیس و دادستان نظامی

  انتشار تصاویر ضرب‌وشتم دو دختر نوجوان به دست نیروهای گشت ارشاد نیروی انتظامی در تهران واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی به همراه ...