Donnerstag, 30. November 2023
برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات دنیا حسینی
جلسه دادرسی به اتهامات دنیا حسینی (آزاد)، در دادگاه کیفری مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شد. از از بابت اتهامهای وارده از خود دفاع کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه هشتم آذر ماه ۱۴۰۲، جلسه دادرسی به اتهامات دنیا حسینی (آزاد)، شهروند ساکن تهران در شعبه ۱۰۹۹ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شد.
در جریان این جلسه که روز چهارشنبه هشتم آذرماه در شعبه ۱۰۹۹ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شد، خانم حسینی از بابت اتهامات “اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، کشف حجاب و قبح زدایی از حجاب، تشویق مردم به فساد و فحشا و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی” به دفاع از خود پرداخت.
وی در تاریخ بیستویکم آبانماه با دریافت ابلاغیه ای جهت دفاع از اتهامات مذکور به این مرجع قضایی احضار شده بود.
دنیا حسینی در تاریخ بیست و یکم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
اوایل آبان ماه سال جاری، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی از بابت بخش دیگری از پرونده در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. در خصوص این بخش از پرونده نیز تاکنون حکمی علیه متهم صادر نشده است.
دنیا حسینی با نام مستعار “دنیا آزاد”، متولد ۲۸ بهمن ۱۳۶۷، فرزند غلامحسین و شهروند ساکن تهران، نهایتا در تاریخ شانزدهم آبان ماه امسال با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Mittwoch, 29. November 2023
بازداشت نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی در اصفهان
نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیلوفر غزاله، فعال در حوزه گردشگری و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی گردشگری استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بازداشت این شهروندان با دستور قاضی محسن پوربافرانی، از قضات دادگستری شهرستان خور و بیابانک صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهامهای مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Dienstag, 28. November 2023
تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت مهناز طراح در زندان اوین
مهناز طراح، متهم سیاسی علیرغم گذشت چهارده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهناز طراح در بازداشت بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی به هرانا گفت: “خانم طراح روز جمعه سوم آذرماه، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شده است. همچنین وی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شده و تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است.”
مهناز طراح در تاریخ بیست و دوم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابانهای تهران همراه با اعمال خشونت بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
لازم به ذکر است؛ در جریان این بازداشت، فرزین رضایی روشن، که همراه خانم طراح بوده، مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته است. همچنین منزل آقای رضایی روشن نیز توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم طراح اطلاعی حاصل نشده است.
منزل فرزین رضایی روشن، اواخر شهریور امسال نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.
مهناز طراح که پیش از این نیز سابقه برخورد های قضایی و امنیتی را داشته است، اواخر بهمن ماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» از زندان آزاد شده بود.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Montag, 27. November 2023
نخستین گام حاکمیت اسلامی برای سرکوب زنان، تحمیل حجاب اجباری بود
کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان میگوید نخستین گامهای جمهوری اسلامی «برای سرکوب زنان، سلب آزادی پوشش با تحمیل حجاب اجباری بود».
این کانون روز شنبه چهارم آذرماه (۲۵ نوامبر) با اشاره به ابعاد «زنستیزی نظاممند» در ایران در بیانیهای اعلام کرد: «این زنستیزی در مقابله با جنبشی که با شعار زن، زندگی، آزادی سر برآورد درندهخویی خود را بهغایت نشان داد.»
در ادامه این بیانیه آمده است که جمهوری اسلامی از شیوههایی چون «بازداشت گسترده به ویژه زنان، نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران»، «بهرهگیری از حربهٔ دیرینهٔ تجاوز و خشونت سازمانیافته در زندان و خیابان» و «مسمومسازی در مدارس و خوابگاههاهی دخترانه» برای سرکوب معترضان استفاده کرده است.
بعد از آغاز اعتراضات سراسری در ایران که مخالفت با حجاب اجباری یکی از نمادهایش بود، مجموعه برخوردهای حکومتی در مقابل نافرمانی مدنی زنان و تن ندادن به حجاب اجباری ناکام ماند.
مقامهای جمهوری اسلامی همچنین تلاش کردهاند با اجرای لایحه حجاب و مجازاتهایی مانند «جریمههای چند ده میلیون تومانی، مصادره اموال و حبسهای سنگین» با زنانی که تن به حجاب اجباری نمیدهند، مقابله کنند.
کانون نویسندگان ایران با بیان اینکه جمهوری اسلامی در سالهای ابتدایی حیات خود «به شتاب تمامی عرصههای زندگی زنان» را در نوردید نوشت که این مسئله «مجوزی شد برای تشدید انواع ستمها بر زنان از خشونتهای خانگی و کودکهمسری گرفته تا قتلهای ناموسی و اسیدپاشی به بهانههای گوناگون».
در این بیانیه با اشاره به موارد گسترده سرکوب زنان در ایران تأکید شد: «اقدامهای قانونی و فراقانونی برای کنترل خشم و اعتراض زنان و مطیعسازی آنان، روزبهروز به این جنبش عمق و گسترهی بیشتری دادهاند.»
در همین زمینه کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۲۳ شهریور در بیانیهای گفت که یک سال پس از جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، سرکوب زنان و دختران و اقدامات تلافیجویانه علیه معترضان و خانوادههای قربانیان تشدید شده است.
این کمیته که سال گذشته به دنبال سرکوب گسترده اعتراضات سال گذشته در ایران با رای اکثریت اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شد، از افزایش فشارهای جمهوری اسلامی به زنان و دختران و آزار و اذیت آنان به شدت ابراز نگرانی کرد.
آذرماه سال ۱۴۰۱ و در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران و انتشار گزارشهایی از خشونت فیزیکی، جنسی و کلامی نسبت به زنان معترض، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در نشستی به اخراج جمهوری اسلامی از عضویت در کمیسیون مقام زن رای داد.
پیشنهاد حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل علاوه بر دولتها و فعالان غربی، با استقبال گسترده ایرانیان داخل و خارج از کشور نیز مواجه شد.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Sonntag, 26. November 2023
آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی: بیماری زمینهای ندارم؛ مسئول هر اتفاقی جمهوری اسلامی است
آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی، همزمان با اعتصاب غذا در فایلی صوتی مسئولیت «مستقیم» بروز «هرگونه مشکلی» برای خود را بر عهده مسئولان حکومت دانست.
این دانشجوی رشته زیستشناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز که از ۳۰ شهریور در بازداشت به سر میبرد در اعتراض به بلاتکلیفی پروندهاش از روز ۱۲ آبان دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، آرمیتا پاویر در پیام صوتی خود از زندان مرکزی تبریز تاکید کرده که «هیچ بیماری زمینهای یا روانی ندارم و هرگونه مشکلی که برای من پیش بیاید مستقیما مسئولیت آن با مسئولین و سیستم خواهد بود.»
تاکنون مراجع رسمی جمهوری اسلامی کشته شدن شماری از معترضان و بازداشتشدگان را به «خودکشی»، «سکته» و «بیماری زمینهای» نسبت داده یا در برخی موارد آنها را به ابتلا به بیماریهای روانی متهم کردهاند.
بنا بر این گزارش، آرمیتا پاویر به دلیل وخامت حالش در روزهای گذشته نیز یک بار به بیمارستان منتقل شده است.
به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، او در اعتراض به «فشار نهادهای امنیتی» برای ابراز ندامت و اعتراف اجباری و همچنین «کارشکنی» آنها در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادیاش دست به اعتصاب غذا زده است.
برپایه ابلاغیههایی که آرمیتا پاویر پیشتر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده بود، او به « تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی»، و «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.
این فعال دانشجویی نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و روز ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
فشار بر دانشجویان، سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شدت یافته است.
فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، چهارم مهر ماه سال جاری ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاشهای خود» برای «تحریف ذهنها، تسخیر قلبها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفتهاند.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Samstag, 25. November 2023
فراخوان عفو بینالملل: جان نرگس محمدی در خطر است
سازمان عفو بینالملل اول آذر با انتشار بیانیهای اعلام کرد جان فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، نرگس محمدی در خطر است و خواستار آزادی بیقید و شرط وی شد.
این سازمان ضمن اعتراض به بازداشت خودسرانه و اعمال بدرفتاری و شکنجه نرگس محمدی، هشدار داد که مقامات ایرانی عمداً دسترسی او به مراقبتهای بهداشتی کافی را رد کرده یا شدیداً به تأخیر میاندازند تا او را مجبور به پایبندی به قوانین اجباری توهینآمیز و تحقیرآمیز ایران و تن ندادن به حجاب اجباری کنند.
عفو بین الملل صریحا اعلام کرده است که محرومیت از مراقبتهای پزشکی شکنجه محسوب میشود. و در ادامه گفته است که به دلیل امتناع این مدافع حقوق بشر زندانی از رعایت حجاب اجباری، مقامات ایرانی از محرومیت پزشکی بهعنوان تنبیه در حین انتقال وی به خارج از زندان استفاده میکنند.
این سازمان حقوق بشری گزارش داده است که در تاریخ ۱۵ آبان در اعتراض به امتناع مقامات دادستانی از انتقال نرگس محمدی برای آزمایشات پزشکی فوری به بیمارستانی خارج از زندان، وی دست به اعتصاب غذا زد، اما دو روز بعد به دلیل اعتراضات جهانی، مقامات او را بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل کردند. با این وجود در همان روز و قبل از بررسی نتایج آزمایش توسط پزشکان، او را مجددا به زندان اوین تهران بازگرداندند.
عفو بین الملل می گوید با اینکه با تشخیص پزشکان، نرگس محمدی نیاز به آنژیوپلاستی فوری دارد و مایعات در مری او متورم شده است، مقامات دادستانی بار دیگر در ۲۴ آبان از انتقال او به بیمارستان جلوگیری کردند و آن را مشروط به رعایت حجاب اجباری کردند. با این وجود روز بعد برای انجام آنژیوپلاستی بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل شد و در همان روز برخلاف توصیه پزشکی به زندان بازگشت.
خانم محمدی پیش از این اعلام کرده بود که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبتهای قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفتهاند.
پیش از آن هم که در ۲۱ آبان برای «تفهیم اتهامات جدید» به دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل آنکه «روسری سر نکرد» اجازه خروج از بند زنان را نیافت.
صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی با انتشار پستی اعلام کرد او طی تماس تلفنی به وکیل و خانوادهاش گفته به دلیل سر نکردن روسری اجازه خروج از بند زنان نیافته و از اتهامات جدید بیخبر است.
این هفتمین پرونده علیه نرگس محمدی طی ٩ ماه اخیر به دلیل فعالیتهای او از داخل زندان است.
نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.
او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر میبرد.
Freitag, 24. November 2023
عزیزم شالت؛ کارزار جدید جمهوری اسلامی برای تحمیل «حجاب اجباری» بر زنان
در پی اعتراض گسترده مردم و کاربران فضای مجازی به حضور «زنان چادری و مردان دوربین به دست» در ایستگاههای متروی تهران و تذکر رعایت پوشش اجباری به زنان، برخی رسانههای حکومتی روز چهارشنبه دوم آذر تلاش کردند این اقدام را قانونی، خودجوش و مردمی جلوه دهند.
روزنامه همشهری، ارگان رسانهای شهرداری تهران در همین رابطه با انتخاب تیتر «عزیزم شالت…» نوشت:«این یک تذکر ساده و مهربانانه است برای رعایت حجاب. در همان چارچوبی که قانون مجاز دانسته، تذکر لسانی؛ نه کمتر و نه بیشتر، آن هم با تذکرهای مودبانه و متین و آرام، بدون کوچکترین درگیری و برخورد فیزیکی.»
این روزنامه در ادامه به نقل از یکی از افرادی که داخل ایستگاههای مترو مستقر و مشغول فیلمبرداری از زنانی است که زیر بار حجاب و پوشش اجباری نمیروند، نوشت: «اگر تذکر ما پاسخگو نباشد با دوربینهایی که تصاویر را ضبط کردهاند، چهره را شناسایی میکنیم و معرفی به مراجع قضایی انجام میشود تا برخوردهای لازم توسط مقام قضایی صورت بگیرد.»
نویسنده همشهری همچنین مدعی شد:« آمارها نشان میدهد که بیش از ۸۰ درصد مردم ایران حجاب را به عنوان یک اصل دینی مهم میپذیرند و به پوشش معتقد هستند و اصولاً مسئله اجبار به حجاب نیست، بلکه اجبار به بیحجابی است.»
خبرگزاری فارس هم در گفتگویی با لیلا بنابری، که او را «دبیر امر به معروف و نهی از منکر حوزه بسیج خواهران حضرت مریم، ناحیه امام رضا» معرفی کرده است نوشت: «خطای بیتفاوتهاست که یک عده بیحجاب شدهاند. امر به معروف و نهی از منکر برگ برنده ما در بیعت با امام زمان است. بیشتر فعالیت ما حول محور تذکر لسانی است؛ میز مهربانی هم داریم که به زنان هدیه میدهیم تا به حجاب ترغیب شوند.»
روزنامهی اصولگرای «جوان» نیز در یادداشتی با تیتر «محدود کردن مردان، جایگزین حجاب»
نوشت: «مردان با توجه به ویژگیهای فیزیولوژیکی، با نگاه تحریک میشوند، بنابراین برای جلوگیری از به فساد کشیده شدن مردان تنها تذکر به آنان مبنی بر مراقبت از نگاه کفایت نمیکند و نمیتواند ضمانت خوب و مطمئنی برای حل این مسئله باشد و به همین دلیل نیاز به یک مکانیسم قوی و بازدارندهتر دارند لذا خداوند متعال به دلیل آگاهی از این مسئله از زنان خواسته است که بدن خود را در مواجهه با مردان بپوشانند تا زمینه گناه را برای مردان فراهم نکنند.»
این در حالی است که روز گذشته محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در تذکری خطاب به رئیس مجلس خواستار ارسال هر چه سریعتر گزارش رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه عفاف و حجاب به شورا شد و گفت: «جامعه ایمانی منتظر نهایی شدن این لایحه است.»
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Donnerstag, 23. November 2023
نسیم سلطان بیگی روزنامهنگار جهت تحمل حبس راهی زندان اوین
نسیم سلطان بیگی، روزنامهنگار با مراجعه به اجرای احکام زندان اوین بازداشت و جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان شد. او اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی به تحمل سه سال و شش ماه حبس تعزیری و مجازاتهای تکمیلی محخکوم شده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲، نسیم سلطان بیگی، روزنامه نگار پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت سه سال و شش ماه حبس خود به زندان اوین منتقل شد.
خانم سلطان بیگی روز سه شنبه سی آبان ماه، پس از مراجعه به شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
وی پیشتر با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به این مرجع قضایی احضار شده بود.
خانم سلطان بیگی شامگاه بیست و یکم دی ماه ۱۴۰۱، هنگام خروج از کشور توسط ماموران امنیتی وابسته به نهاد اطلاعات سپاه در فرودگاه «بینالمللی امام خمینی» بازداشت و به بند ۲ الف در زندان اوین منتقل شد. او در تاریخ هفدهم بهمن ماه ۱۴۰۱ با تودیع وثیقهی ۱ میلیارد تومانی تا زمان پایان دادرسی موقتاً آزاد شد.
وی اوایل شهریورماه سال جاری، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی به تحمل سه سال و شش ماه حبس تعزیری و مجازات های تکمیلی (دو سال منع عضویت در گروه و دسته جات سیاسی و اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور ) محکوم شد.
این حکم اواخر شهریورماه سال جاری، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. در حکم صادره تاکید شده، عفو “بهمن ماه” سال گذشته شامل این روزنامه نگار نخواهد شد.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Mittwoch, 22. November 2023
عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زهره سرو در زندان اوین
زهره سرو، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، علیرغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.
به گزارش فعالان حقوق بشر، زندانی سیاسی، زهره سرو از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی گفت: «هفته گذشته در پی اعزام خانم سرو به بیمارستان طالقانی و اخذ ام آر ای از وی مشخص شد که مشکلات پزشکی اعم از پارگی رباط صلیبی و مینیسک زانوی راست این زندانی به دلیل عدم رسیدگی درمانی مناسب در زمان مقتضی حادتر شده و نیاز فوری به انجام عمل جراحی دارد. طبق نظر پزشک زندان وی باید قبل از انجام عمل جراحی چندین مرحله تحت فیزیوتراپی قرار گیرد. با این حال، خانم سرور از هفته گذشته تاکنون با سنگ اندازی مسئولان زندان از ادامه روند درمان و شرکت در جلسات فیزیوتراپی زانو محروم مانده است.»
خانم سرو از مشکلات جسمانی دیگری همچون وجود کیست در سینه نیز رنج میرد، پیش از این هم از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم مانده بود.
مورخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری، زهره سرو از بند ۸ زندان قرچک ورامین به زندان اوین بازگردانده شد.
خانم سرو اوایل مهرماه سال ۱۴۰۰ توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک منتقل شد. وی اواسط آبان ماه با پایان مراحل بازجویی ابتدا به بند زنان زندان اوین و چندی بعد به زندان قرچک ورامین انتقال داده شد.
او سپس توسط شعبه ۲۶ «دادگاه» انقلاب تهران به ریاست «قاضی» ایمان افشاری از بابت اتهامات «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.
این زندانی سیاسی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت را در کارنامه خود داشته است.
زهره سرو، فرزند غیضان، متولد ۱۳۶۵ است. خانم سرو پیش از دستگیری با عنوان «ماه فر» در فضای مجازی فعالیت داشت.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Dienstag, 21. November 2023
صدور کیفر خواست برای سارا معصومی، روزنامهنگار
سارا معصومی، روزنامهنگار، از صدور کیفرخواست علیه خود با دو اتهام «نشر اکاذیب» و «تبلیغ علیه نظام» خبر داده است.
این روزنامهنگار، روز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲، در توییتی نوشت: نتیجه ۱۸ سال کار بیوقفه روزنامه نگاری در وطن، شد صدور کیفرخواست با دو اتهام «نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام» به بهانه یک توئیت و آزادی به شرط وثیقه. امروز مطلع شدم که پرونده با همین دو عنوان به «دادگاه انقلاب» ارجاع داده شد. خاموش کردن صدای منتقد، مسکن است نه درمان قطعی».
نخستین اعلام شکایت دادستان تهران پس از اعلام رسمی مرگ آرمیتا گراوند دختر دانشآموزشی که در راه مدرسه و در خط ۴ مترو تهران مورد حمله قرار گرفت، علیه خانم معصومی و میلاد علوی ثبت شد. به نظر میرسد اشاره خانم معصومی به صدور کیفرخواست در توییت خود مربوط به همین شکایت باشد.
آرمیتا گراوند روز ۹ مهر ۱۴۰۲ در حالی که برای رفتن به مدرسه به ایستگاه مترو خط ۴ تهران وارد شد پس از سوار شدن به واگن قطارشهری مورد حمله یک نیروی «آتش به اختیار» جمهوری اسلامی قرار گرفته و پس از بیهوش شدن به بیمارستان منتقل شد. شرکت قطار شهری تهران با وجودی که مدعی شد هیچ اتفاق خاصی برای این دختر دانشآموز روی نداده از انتشار فیلم دوربینهای واگن خودداری و تاکید کرد این سری قطارها دوربین در داخل واگن ندارند.
آرمیتا ۱۶ ساله در تمام مدتی که در بیمارستان فجر که یک بیمارستان نظامی – امنیتی است بستری بود در حالت کما به سر برد و در نهایت خبر رسمی مرگ او روز ۶ آبان ۱۴۰۲ اعلام شد. پس از این حکومت هر گونه اظهارنظر درباره مرگ این دختر دانشآموز را با شدیدترین واکنش پاسخ دادهاست. علاوه بر ۶ روزنامهنگاری که به دادسرای فرهنگ و رسانه فراخوانده شدند از صادق زیباکلام و چند اینفلوئنسر نیز شکایت شدهاست. سارا معصومی، میلاد علوی، امید توشه، مریم شکرانی، زینب رحیمی و متین غفاریان روزنامهنگارانی هستند که به دادسرا احضار شدهاند.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Sonntag, 19. November 2023
تهران؛ سه فعال سیاسی به ۶١ سال و ده ماه زندان محکوم شدند
محبوبه رضایی، سمانه نوروز مرادی و رضا محمدحسینی، فعالان سیاسی ساکن تهران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، در مجموع به شصت و یک سال و ده ماه زندان تعزیری محکوم شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، اخیراً محبوبه رضایی، به ٢۶ سال و ۵ ماه زندان، سمانه نوروز مرادی به ١٣ سال و ۹ ماه حبس و رضا محمدحسینی به ٢١ سال و ٨ ماه حبس، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد، محکوم شدهاند.
اتهامات انتسابی به محبوبه رضایی و سمانه نوروز مرادی در این پرونده مشترک با رضا محمدحسینی، شامل مواردی مانند “عضویت در جریانات اپوزیسیون حکومت”، “اجتماع و تبانی” و “فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی ایران” عنوان شده است.
رضا محمدحسینی، روز ١١ اردیبهشت ماه ١٤٠٢، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و ابتدا به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران و سپس به زندان اوین و در نهایت ١٣ آبان ماه، به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.
همچنین، محبوبه رضایی روز اول خرداد ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و بعدها به بند زنان زندان اوین انتقال یافت.
سمانه نوروز مرادی، دیگر فعال سیاسی، روز ٤ اردیبهشت ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شده بود.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Samstag, 18. November 2023
انتقال منیژه موذن به بند زنان زندان اوین
منیژه موذن، مترجم و روزنامه نگار با اتمام مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، منیژه موذن، مترجم و روزنامه نگار بازداشتی، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
بر اساس این گزارش، منیژه موذن، در یک تماس تلفنی با نزدیکان خود، از انتقالش به بند عمومی زندان اوین خبر داد.
خانم موذن روز سه شنبه بیست و سوم آبانماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.
تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم موذن اطلاعی حاصل نشده است.
منیژه موذن، مترجم و روزنامه نگار روز چهارشنبه هفدهم آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
گفته میشود، در زمان بازداشت، منزل این روزنامه نگار نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است.
منیژه موذن، مترجم و روزنامه نگار با رسانه اکو ایران و هفته نامه تجارت فردا همکاری می کند.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Freitag, 17. November 2023
بازداشت دو روزنامهنگار در رشت
نسیم طوافزاده و هلاله ناطقه، دو روزنامهنگار و فعال محیط زیست، توسط ماموران لباس شخصی در رشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسیم طوافزاده و هلاله ناطقه، دو روزنامهنگار و فعال محیط زیست، توسط نیروهای امنیتی در شهر رشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
این دو روزنامهنگار بدون ارائه حکم قضایی و توسط افراد لباس شخصی بازداشت شده اند.
تاکنون اطلاعی از دلیل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری دقیق این شهروندان در دست نیست.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Donnerstag, 16. November 2023
روایت نرگس محمدی از منع مجدد انتقالش به بیمارستان به دلیل نپذیرفتن حجاب اجباری
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی ضمن انتشار یک فایل صوتی از زندان که در آن زندانیان زن شعار میدهند «برادر زندانی حمایت حمایت»، خبر داد صبح روز چهارشنبه ۲۴ آبان بار دیگر به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری از انتقال این برنده جایزه نوبل صلح به بیمارستان قلب جلوگیری شد.
قرار بود امروز نرگس محمدی را برای انجام عمل آنژیو قلب از زندان اوین به بیمارستان منتقل کنند.
او در روایتی درباره این موضوع نوشت: «امروز ۲۴ آبان ماه پس از صدور مجوز دادستان و هماهنگی با بیمارستان برای انجام آنژیو اورژانسی، ساعت ۹ صبح به راهرو رفتم. رییس اندرزگاه گفت دادستان دستور کتبی داده بدون روسری امکان رفتن به بیرون از بند نداری. گفتم شما میدانید که وضعیت قلب من چگونه است؟ گفت بله اما اگر روسری سر نکنی آنژیو نخواهی شد.»
محمدی در ادامه تاکید کرد که «نظام ننگین و سرافکنده دینی استبدادی زنستیز» برای بقای حکومتش از هر ابزاری «برای ایجاد رعب و وحشت، سرکوب، کشتار و شکنجه و ویرانی جامعه» استفاده میکند.
به گفته این فعال مدنی، «وظیفه انسانی ماست» که در مقابل «طغیان بیپروا و ظالمانه حکومت» سکوت نکنیم و دست از مقاومت و مبارزه برنداریم.
او تاکید کرد: «من، نرگس محمدی، اعلام میکنم “حجاب اجباری” یکی از ابزار قدرتمند سلطهطلبی و سرکوب جامعه بهویژه زنان ایران است که تحت هیچ شرایطی به آن تمکین نخواهم کرد.»
محمدی به تاکید اعلام کرد «دادستان قوه ظالم قضاییه جمهوری اسلامی» گفته که علیرغم اطمینانش از نیاز اورژانسی نرگس محمدی به درمان قلب، به دلیل «عدم تمکین او از “حجاب اجباری”»، اجازه درمان نمیدهد: «و من با صدای بلند اعلام میکنم: من تا پای جانم برای آزادی و برابری ایستادهام، تا تحقق دموکراسی از پای نخواهم نشست. “حجاب اجباری” را نه با شعار بلکه در عمل، چون مهسا، نیکا، غزاله، سارینا و آرمیتا با جانم بر سرتان آوار خواهم کرد.»
بر اساس نتایج آزمایشهای پزشکی انجام گرفته در هفته گذشته، نرگس محمدی دچار «گرفتگی دو رگ قلب، جمع شدن مایع دور قلب و التهاب شدید مری» است.
نرگس محمدی پیشتر خبر داده بود روز ۱۷ آبان «بدون روسری، با کت و دامن» از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده و ساعاتی بعد به زندان بازگشته است.
او از صبح دوشنبه ۱۵ آبان در اعتراض به آنچه «سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار و از دست رفتن سلامتی و جان انسانها» و «سیاست یا مرگ یا حجاب اجباری برای زنان ایران» خواند، اعتصاب غذا کرده بود.
هفت تن از همبندیهای این زندانی سیاسی هم از لحظه اعتصاب غذای محمدی لب به غذا نزدند و «علیه ظلم بیامان حکومت»، همراه و همصدا با او اعتصاب کردند.
پس از بازگشت محمدی از بیمارستان به بند زنان اوین، او و هفت زندانی سیاسی همبندش به اعتصاب غذای سه روزهشان پایان دادند.
یک هفته پس از این اتفاقات، مسوولان زندان بار دیگر از حضور نرگس محمدی در بیمارستان و عمل قلبش جلوگیری کردند.
در پست اینستاگرامی که صفحه محمدی منتشر کرده است، فایلی صوتی با عنوان «فریاد درخواست حمایت زندانیان بند پنج از مردان محبوس در بندهای چهار و شش» شنیده میشود که شعار میدهند: «برادر زندانی حمایت حمایت».
پیشتر برخی زندانیان سیاسی مانند سپیده قلیان گفته بودند در صورت عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت نرگس محمدی، ممکن است کل بند زنان دست به اعتصاب غذا بزنند.
روز نهم آبان رییس بهداشت و درمان سازمان زندانها، رییس بهداری اوین، معاون سلامت اوین و پزشک متخصص قلب از بیمارستان رجایی برای معاینه محمدی و انجام اکو به داخل بند زنان زندان اوین رفتند اما به دلیل روسری سر نکردن نرگس محمدی، مسوولان زندان حتی حاضر نشدند او را به بهداری زندان منتقل کنند.
محمدی روز هشتم آبان برای دومین بار به دلیل سر نکردن روسری از دسترسی به خدمات درمانی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم شده بود.
در روزهای هشتم و نهم آبان، محمدی و تعدادی از همبندیهایش در حیاط زندان اوین تحصن کردند. این تحصن در اعتراض به ممانعت از اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان قلب به دلیل سر نکردن روسری بود.
به دنبال آغاز اعتصاب غذای این فعال مدنی زندانی، حمایتهایی از او شکل گرفت و واکنشهایی از جمله از سوی نهادهای حقوق بشری نشان داده شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز محروم ماندن نرگس محمدی از دسترسی پزشکی را شدیدا محکوم کرد و کمیته نوبل درباره سلامتی این برنده جایزه نوبل صلح ابراز نگرانی شدید کرد.
در سالهای گذشته گزارشهای متعددی درباره عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان سیاسی و زیر پا گذاشتن حق دسترسی آنان به درمان مناسب از سوی مسوولان زندانها در ایران منتشر شده است.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در اوین، روز ۱۴ مهر برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳ شد.
بر اساس اعلام کمیته نوبل، او به دلیل مبارزهاش با ظلم علیه زنان ایرانی و تلاش برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه، شایسته دریافت این جایزه شناخته شد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Mittwoch, 15. November 2023
نسرین ستوده به زندان اوین منتقل شد
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر به زندان اوین منتقل شد.
رضا خندان، همسر خانم ستوده به هرانا گفت: “خانم ستوده روز دوشنبه بیست و دوم آبان ماه، از زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شده است.”
خانم ستوده علیرغم گذشت هفده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد.
نسرین ستوده در روز یکشنبه هفتم آبان ماه، در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، نوجوان جان باخته در مترو تهران، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت و به مرکز انتظامی در محله شاه عبدالعظیم تهران منتقل شده بود.
وی نهایتا یک روز بعد از بازداشتگاه وزرا به دادسرای اوین و پس از تفهیم اتهام به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
خانم ستوده با گشایش دو پرونده مجزا مواجه شده است. یک پرونده با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و تمرد از فرمان پلیس تشکیل و به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است. همچنین، پرونده دیگری علیه وی در شعبه ۱۰۹۷ دادگاه کیفری ۲ مجتمع قضایی ارشاد گشوده شده که تاکنون از عناوین اتهامی این پرونده اطلاعی حاصل نشده است.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر،پیشتر نیز به واسطه فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Dienstag, 14. November 2023
بازداشت شماری از شهروندان و فعالان مدنی و رسانهای در رشت
منابعی در شهر رشت در گفتوگو با رادیوفردا از بازداشت دستکم ۲۰ نفر طی چند روز گذشته توسط مأموران اطلاعات سپاه در این شهر و انتقال آنان به مکانی نامعلوم خبر دادهاند.
بهگفتهٔ این منابع، دستکم چهار نفر از خبرنگاران پایگاه خبری «مرور» واقع در رشت، از جمله نسیم طوافزاده، مدیرمسئول این پایگاه خبری، در میان بازداشتشدگان شامگاه شنبه ۲۰ آبان هستند.
نسیم طوافزاده، نویسنده و فعال اجتماعی و محیطزیستی، در کنار مدیر مسئولی پایگاه خبری مرور از سال ۱۳۹۲ مدیریت مؤسسهای بهنام «سبزکاران» را هم بر عهده دارد.
بهگفتهٔ منابع رادیوفردا، پیش از آن در نخستین ساعات بامداد ۲۰ آبان هم بیش از ۱۰ زن دیگر با هجوم مأموران اطلاعات سپاه به خانههایشان بازداشت شدهاند و وسایل الکترونیکی آنها نیز ضبط شده است.
مأموران هنگام بازداشت این شهروندان فقط حکم بازرسی نشان دادهاند، اما هیچ توضیحی دربارهٔ دلیل بازداشت و محل انتقال آنها ندادهاند.
در پی مراجعهٔ مکرر برخی خانوادههای بازداشتشدگان به شعبهٔ نهم بازپرسی دادگستری گیلان، مقامات قضایی این مرکز هم هیچ اطلاعاتی دربارهٔ محل نگهداری بازداشتشدگان و اتهام آنان اعلام نکردهاند، اما به گفته این خانوادهها بازداشتشدگان در حال بازجویی هستند.
بهگفتهٔ منبع رادیوفردا، یک دختر نوجوان زیر سن قانونی نیز در میان بازداشتشدگان است، اما از هویت و اتهام دقیق او اطلاعی در دست نیست.
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Montag, 13. November 2023
زینب رحیمی تفهیم اتهام شد؛ احضار دو روزنامهنگار دیگر به زندان
زینب رحیمی، روزنامهنگار محیط زیست که هفته گذشته به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده بود، تفهیم اتهام شد.
او روز یکشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) گفت همراه با وکیلش در دادسرا حاضر شده و به اتهام «نشر اکاذیب و جریحهدار کردن عفت عمومی» تفهیم اتهام شده است.
خانم رحیمی در ادامه گفته است با قرار کفالت آزاد است تا رأی نهایی صادر شود
با توجه به اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران به رهبری اقای خامنه ای گوشی برای شنیدن اعتراض و نقد را به قتل و جنایات خود علیه مردم بیگناه ایران را ندارد دست به سرکوب اعضای جامعه و صدور احکام سنگین میزند که هیچ عنوان قابل تایید نیست .
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Sonntag, 12. November 2023
بازداشت و بیخبری از سرنوشت میترا جوادی شهروند اهل شاهیندژ
میترا جوادی، از شهروندانی که سال گذشته طی جنبش ژن، ژیان، ئازادی برای مدتی توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده بود، بار دیگر از سوی ماموران جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده و اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، میترا جوادی، شهروند تُرک اهل شاهیندژ مدت ١۵ روز است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و کماکان وضعیت حقوقی و مکان نگهداری او نامعلوم است.
میترا جوادی، ١٩ ساله روز جمعه ۵ آبان ماه ١٤٠٢، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در شهر شاهیندژ، به مکان نامعلومی انتقال یافت.
این شهروند روز شنبه ٢٨ آبان ماه سال گذشته در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی در ارومیه انتقال داده شد. او پس از ١٩ روز، در نهایت ٧ آذر ماه سال گذشته با تودیع وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
میترا جوادی بعدها در شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب شاهیندژ به “اغوا و تحریک مردم به قصد برهم زدن امنیت” و “تبلیغ به نفع جریانات مخالف حکومت” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Samstag, 11. November 2023
تداوم سرکوب دانشجویان در ایران؛ حمله به بهانه «حجاب» و صدور احکام منع تحصیل و تبعید
گزارشها از ادامه سرکوب و اعمال فشار بر دانشجویان دانشگاههای مختلف ایران حکایت دارد.
«تشکل مستقل دانشجویان پیشرو» در صفحههای کاربری خود در فضای مجازی گزارش داده است که در روز هفدهم آبان، یک دانشجوی زن در دانشگاه آزاد مرکز سوهانک به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری مورد حمله حراست قرار گرفت.
بنا بر این گزارش، پس از این که حراستیها او را هل دادند، این دانشجو بدحال شد و به بیمارستان منتقل شد.
کانال تلگرامی «تشکل مستقل دانشجویان پیشرو» این گزارش را تأیید کرده است. ولی صدای آمریکا به صورت مستقل قادر به تأیید آن نیست.
شورای صنفی دانشجویان کشور نیز از تعلیق موقت یک زوج دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تهران و تبعید آنها به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خبر داده است.
بر اساس این گزارش، مطهره گونهای به ۲۴ ماه منع از تحصیل محکوم شده است که ۱۲ ماه آن قابل اجرا است و مهدی هادیزاده نیز به دو ترم منع تحصیل (یک ترم اجرایی و یک ترم تعلیقی) محکوم شده است.
در تحولی دیگر، شماری از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی قم به دلیل برگزاری مهمانی مختلط با احکام سنگین روبهرو شدهاند.
به گزارش رسانههای ایران، این دانشجویان به اتهام «ترویج اباحهگری» و «اشاعه بیبندوباری» در فضای مجازی و برپایی میهمانی مختلط، با حکم محرومیت و منع از تحصیل از یک تا چهار نیمسال تحصیلی روبرو شدند.
دبیر کمیته انضباطی دانشگاه در سخنانش خطاب به دانشجویان، بدون ارائه هیچگونه سند و مدرکی مدعی شد که «برخی جریانهای منحط» فکر جوانان را با «فساد و رفتارهای ناپسند» درگیر میکنند و گفت که فضای مجازی «با قابلیت دسترسی عمومی» حریم عمومی محسوب میشود.
همزمان، کانال تلگرامی «شورای صنفی دانشجویان کشور» فیلمی از حمله فیزیکی و رفتار توهینآمیز غلامرضا جمشیدیها، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، با دانشجویان منتشر کرده است که در آن او دانشکده را «فاحشهخانه» و یک دانشجوی زن را «فاحشه» میخواند و او را تهدید به اخراج میکند.
«شورای صنفی دانشجویان کشور» گزارش داده است که پس از «ایستادگی» دانشجویان کارت دانشجویی ضبطشده آن دانشجو پس گرفته شد و حراست دانشگاه گفت فیلمهای دوربینهای مداربسته را برای «رسیدگی به رفتار توهینآمیز رئیس دانشکده» بازبینی خواهد کرد.
فشار بر دانشجویان، سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن از اعتراضات سراسری «زن،زندگی،آزادی» شدت بیشتری گرفته است و عده زیادی از دانشجویان بازداشت و یا تعلیق شدند و استادانی که از آنها حمایت کرده بودند نیز به سرنوشتی مشابه دچار شدند.
فرمانده کل سپاه پاسداران، چهارم مهر ۱۴۰۲ ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاشهای خود» برای «تحریف ذهنها، تسخیر قلبها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفتهاند.
دانشجویان و اساتید بیش از ۱۲۰ دانشگاه ایران همزمان با اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، ضمن اعلام حمایت از مردم معترض، خواستار «براندازی» و حذف کلیت جمهوری اسلامی در ایران شدند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Freitag, 10. November 2023
تبعیض جنسیتی در اقتصاد ایران: میلیونها زن اصلا وارد بازار کار نشدهاند
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نشده است. در این گزارش تاکید شده کاهش نرخ بیکاری زنان و افزایش مشارکت آنها منجر به کاهش فقر در سطح خانوارها خواهد شد.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از تحولات بازار کار در تابستان امسال، نرخ مشارکت زنان در این فصل به ۱۴/۶ درصد رسیده است. از میان بیش از ۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زن در سن کار بیش از ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اصلا به بازار کار وارد نشده و منفعل هستند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با اشاره به دو برابر بودن نرخ بیکاری در میان زنان نسبت به مردان در ایران نوشت: «در بین جمعیت محدود زنان که قادر و مایل به کار هستند، درصد کمتری نسبت به مردان موفق به یافتن شغل میشوند.»
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Donnerstag, 9. November 2023
تشدید فشار بر روزنامهنگاران؛ منیژه موذن، خبرنگار اقتصادی، بازداشت شد
در ادامه فشار بر روزنامهنگاران در ایران، منیژه موذن، روزنامهنگار و مترجم، روز چهارشنبه ۱۷ آبان بازداشت شد.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، نیروهای وزارت اطلاعات با عنوان مامور اداره ثبت احوال به محل کار منیژه موذن در رسانه اقتصادی «اکو ایران» مراجعه و او را بازداشت کردهاند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
بنا بر این گزارش، ماموران حکومت خانه این خبرنگار فعال در حوزه اقتصاد بینالملل و مهاجرت را هم تفتیش کرده و برخی لوازم شخصی او را ضبط کردهاند.
درباره دلیل بازداشت و محل نگهداری این روزنامهنگار خبری منتشر نشده است.
در روزهای گذشته هم برای سه روزنامهنگار دیگر – مریم شکرانی، زینب رحیمی، و الهه موسوی – پرونده قضائی تشکیل شده یا به دادسرا احضار شدهاند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Mittwoch, 8. November 2023
تداوم بازداشت و بیخبری از نیلوفر میرزایی
نیلوفر میرزایی، دانشجوی رشته گرافیک دانشگاه الزهرا که در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند دستگیر شده بود همچنان در بازداشت به سر می برد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیلوفر میرزایی، دانشجوی رشته گرافیک دانشگاه الزهرا و از بازداشتشدگان خیزش اعتراضی “زن، زندگی، آزادی” که در جریان خاکسپاری آرمیتا گراوند بازداشت شده بود، همچنان تحت بازداشت به سر میبرد.
خانم میرزایی پیشتر با حکم کمیته انضباطی به تبعید به دانشگاه یزد محکوم شده بود.
بر اساس گزارش دانشجویان متحد، حین ابلاغ این حکم از ورود نیلوفر میرزایی به دانشگاه ممانعت به عمل آمده و حکم به صورت شفاهی در گیت نگهبانی به او ابلاغ شده است.
این دانشجو پیشتر نیز به صورت غیابی به دو ترم منع از تحصیل محکوم شده بود و در پی تجدید نظر به کمیته مرکزی وزارت علوم این حکم به تبعید تشدید شد.
خانم میرزایی در آبان ماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در دانشگاه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، اما در بهمن ماه سال گذشته، از زندان آزاد شد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Dienstag, 7. November 2023
رواج خشونت یا امر به معروف؟؛ سه شهروند تهرانی بازداشت شدند
با شدت گرفتن حضور نیروهای «آتش به اختیار» برای امر به معروف؛ شهرهای مختلف شاهد تداوم درگیری و خشونت هستند و در تازهترین مورد سه شهروند در تهران بازداشت شدند.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یک زن آمر به معروف در ایستگاه مترو تهران به سه زن به دلیل پوشش نامناسب تذکر داد که منجر به درگیری شد. در نهایت این سه شهروند بازداشت شدند.
رئیس پلیس مترو تهران نیز تایید کرده است که این سه شهروند به دلیل مقابله با آمر به معروف بازداشت شدهاند.
برخورد با معترضان به آمران به معروف و طرفداران پوشش اختیاری پس از آن با شدت بیشتری دنبال میشود که روز ۱۳ آبان رئیس کل دادگستری استان تهران مدعی شد که «دشمن» بهدنبال سو استفاده از ناهنجاریهای اجتماعی بهویژه در حوزه «عفاف و حجاب» است و گفت که «باید با افرادی که به حجاب دهن کجی میکنند برخورد شود.»
علی القاصی مهر گفته که برخی اشخاص «آگاهانه در زمین دشمن بازی میکنند» و «هیچ اهمالی از ناحیه دستگاههای مسئول در حوزه ناهنجاریهای اجتماعی پذیرفته نیست.»
رسانههای ایران به نقل از رئیس کل دادگستری استان تهران نوشتند که «هیچ شخص و دستگاهی نسبت به مقوله امر به معروف و نهی از منکر معاف از مسئولیت نیست.»
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه هشتم آبان تنها یک روز پس از خاکسپاری آرمیتا گراوند مخالفان حجاب اجباری را به «بازی در زمین دشمن» متهم کرد و بار دیگر خواستار برخورد با آنها شد.
غلامحسین محسنی اژهای گفته بود که دادستانها و مقامات ذیصلاح قضایی مقوله «اجرای قانون در بحث مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی را از فراجا مطالبه کنند و فراجا و وزارت کشور نیز در این عرصه به میدان بیایند.»
محسنی اژهای تاکید کرده بود: «نباید منتظر تصویب لایحه مرتبط با عفاف و حجاب ماند بلکه همانطور که بارها تاکید کردهایم باید در این زمینه از ظرفیتهای قانونی موجود بهره گرفت.»
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Montag, 6. November 2023
بازداشت و بلاتکلیفی میترا قاسمی از بازداشت شدگان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند
یک شهروند زن به نام میترا قاسمی، ساکن شهر تهران در مراسم هفته گذشته خاکسپاری آرمیتا گرواند توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده و کماکان در بلاتکلیفی به سر میبرد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، میترا قاسمی، ٤١ ساله و مهندس معماری ساکن تهران هفته گذشته توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده است.
به گفته یک منبع مطلع، میترا قاسمی پس از بازداشت توسط ماموران امنیتی در بهشت زهرا تهران، به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود و همچنان در این زندان است.
این شهروند در مدت هفت روز گذشته تنها دو مورد تماس تلفنی داشته و مسئولان برای آزادی موقت او کارشکنی میکنند.
میترا قاسمی، روز یکشنبه ٧ آبان ماه ماه ١٤٠٢ (٢٩ اکتبر ٢٠٢٣)، حین برگزاری مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند در بهشت زهرا تهران بازداشت شده بود.
در همین ارتباط، ههنگاو پیشتر طی گزارشی، هویت ١٧ شهروند را که در مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند بازداشت شده بودند، احراز کرده و از انتقال آنها به دو زندان اوین و قرچک خبر داده بود.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Sonntag, 5. November 2023
فریبا عادلخواه: تظاهرات ضدحجاب اجباری، ایران و زندانهایش را تغییر داد
فریبا عادلخواه، پژوهشگرایرانی-فرانسوی، در گفتوگویی با خبرگزاری فرانسه که روز شنبه سیزدهم آبان منتشر شد، گفت تظاهرات سراسری سال گذشته ایران و زندانهایش را متحول کرده است.
خانم عادلخواه که اواخر مهرماه پس از مجموع چهار سال و نیم حبس و ممنوعالخروجی اجازه یافت از ایران خارج شود، گفت در زندان شاهد «شجاعت» زنان ایرانی از جمله نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل سال جاری، بوده است.
به گفته خانم عادلخواه، در زندان اوین «جنبش مقاومت» نشاتگرفته از کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی، اقشار مختلف از جمله فعالان حقوق بشر، فعالان محیط زیست، مخالفان سیاسی، و نمایندگان اقلیتهای مذهبی را متحد کرد.
فریبا عادلخواه در ارتباط با بازداشت و حبس خود گفت روز پانزدهم خرداد سال ١٣٩٨ در حالی که در فرودگاه منتظر رولان مارشال، شهروند فرانسوی، بود بازداشت شد. به گفته خانم عادلخواه، ماموران حکومتی «بسیار محترمانه» از او خواستند آنها را دنبال کند.
چند ساعت بعد، درحالی که «رو به دیوار» ایستاده بود، برای نخستین بار مورد بازجویی قرار گرفت.
خانم عادلخواه افزود پس از آن بارها بازجویی شد اما هرگز مورد ضرب و جرح قرار نگرفت.
به گفته او، ضرب و جرح زندانیان غالبا برای مردان اتفاق میافتد اما هرگز نشنیده که چنین اتفاقی برای زندانیان زن بیفتد.
با این حال، این پژوهشگر ایرانی-فرانسوی تاکید کرد عدم خشونت فیزیکی مانع تحقیر مداوم روانی نمیشود.
برخی از زندانیان سیاسی از جمله نرگس محمدی پیشتر درباره بدرفتاری و آزار و اذیت جنسی زندانیان زن سخن گفتهاند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Samstag, 4. November 2023
تشدید فشار حکومت به زنان به بهانه مسئله حجاب؛ بسیج و لباس شخصیها حکم گرفتند
وبسایت شبکه شرق در گزارشی از گسترش مبارزه و مخالفت حکومت با حق آزادی انتخاب و پوشش زنان ایرانی خبر داد و نوشت: در همین راستا به لباس شخصیها و بسیجیها حکم توقف و بازرسی خودرو داده شده است.
شبکه شرق در این گزارش با بازتاب روایت برخی زنان از توقیف خودروهایشان به بهانه بیحجابی نوشت توقیف خودروهای شخصی به دلیل رعایت نکردن حجاب، وارد فاز جدیدی شده است و نیروهای حکومتی با لباس شخصی، تحت عنوان پلیس نامحسوس بدون ارائه مدرک به توقف خودروها به بهانه بیحجابی راننده یا سرنشین اقدام میکنند.
در این گزارش آمده است که توقیف ماشین صرفا مختص خیابان های شهر نیست و گزارشهایی وجود دارد که در جادههای بین شهری هم تعدادی از خودروها متوقف و به پارکینگ منتقل شدهاند.
محسن برهانی، حقوقدان پیشتر گفته بود: «هیچ مستند قانونی برای توقیف خودرو به خاطر حجاب وجود ندارد و تنها ادعایی که صورت میگیرد مصوبه غیرقانونی ستاد عفاف و حجاب کشور است که وزیر کشور آن را ابلاغ کرده که این ابلاغیه و این مصوبه هم بر خلاف قانون اساسی و برخلاف قوانین موجود است.»
قوه قضاییه جمهوری اسلامی چندی پیش با اشاره به تبصره ماده پنج «قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» مدعی شد که «فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمیشود و فضایی در مَرئی و منظر عموم مردم» دانسته شده است
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Freitag, 3. November 2023
تایید حکم سکینه پروانه در استان خراسان رضوی
دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی محکومیت هفت سال و شش ماه حبس تعزیری سکینه پروانه را عینا تایید کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، احکام صادر علیه سکینه پروانه عینا تایید شد. او پیشتر به تحمل هفت سال و شش ماه حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب مشهد محکوم شده بود.
به گفته یک منبع مطلع، این زندانی سیاسی روز سهشنبه نهم آبانماه به اجرای احکام زندان وکیل آباد مشهد احضار و تأیید حکمش در دادگاه تجدیدنظر به او ابلاغ شده است.
اخیرا خانم پروانه از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «هادی منصوری» از بابت اتهاماتی همچون “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” مجموعاً به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
پیشتر، هرانا به نقل از یک منبع مطلع اعلام کرده بود: “علیرغم اینکه خسرو علیکردی، وکیل دادگستری وکالت پرونده خانم پروانه را عهده دار است، ریاست شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد در روز برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات موکلش، از حضور این وکیل دادگستری در جلسه حضوری دادگاه ممانعت به عمل آورد.”
سکینه پروانه در فروردینماه سالجاری در پی حضور بر سر مزار علی مظفری از جانباختگان خیزش اعتراضی (زن، زندگی، آزادی) در شهرستان قوچان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهرستان منتقل شد. وی نهایتا پس از دوازده روز بازداشت در این نهاد امنیتی به زندان وکیل آباد مشهد انتقال یافت.
او پیش از این نیز از بابت فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. خانم پروانه در نیمه دوم سال ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه دستگیر شد وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت مجازات تکمیلی به ۲ سال ممنوعیت از عضویت در دستجات سیاسی محکوم شد. وی اواخر بهمنماه سال ١٤٠١، به دنبال صدور بخشنامه “عفو” آزاد شد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Donnerstag, 2. November 2023
ممانعت از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان؛ تقی رحمانی: دو رگ قلب او پنجاه درصد گرفتگی دارد
تقی رحمانی، فعال سیاسی و همسر نرگس محمدی، میگوید با وجود «گرفتگی پنجاه درصدی دو رگ قلب» و دستور پزشک زندان برای «اعزام فوری» خانم محمدی به بیمارستان، مسئولان زندان اوین از این امر ممانعت کردهاند.
آقای رحمانی روز چهارشنبه ۱۰ مهر در گفتوگو با رادیو فردا با بیان اینکه همسرش مشکلی با اعزام شدن به بیمارستان ندارد ولی حاضر نیست به حجاب اجباری تن دهد، گفت که این مسئله «بسیار خطرناک است» چون مسئولان زندان «به خاطر حجاب اجباری با جان آدمها بازی میکنند».
او گفت که این رویه جمهوری اسلامی باید مورد «حمله و نقد» قرار گیرد و «با توجه به گرفتگی عروق و سابقه بیماری، ما در مورد سلامتی نرگس نگران و حساس هستیم.»
تقی رحمانی افزود: به علت سابقه بیماری قلبی همسرش که از اسفند ۱۴۰۰ در زندان قرچک آغاز شده، او باید «هر چند ماه برای معاینه به بیمارستان برود».
نرگس محمدی روز هشتم آبان برای دومین بار بهدلیل «سر نکردن روسری»، از دسترسی به خدمات درمانی مناسب محروم و به بیمارستان اعزام نشد و عالیه مطلبزاده، کنشگر مدنی و فعال حقوق زنان، در پیامی از وضعیت بد جسمانی او در زندان اوین خبر داد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Mittwoch, 1. November 2023
ملاقات درمانی مسئولان سازمان زندانها با نرگس محمدی
در پی جلوگیری از اعزام درمانی «نرگس محمدی» رییس بهداشت درمان سازمان زندانهای تهران با پزشک متخصص و معاون سلامت زندان اوین به ملاقات این فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی در بند نسوان رفتند.
نرگس محمدی٬ فعال حقوق بشر٬ برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی٬ به علت انسداد رگهای قلب نیاز به آنژیوگرافی دارد؛ مقامات زندان اما به دلیل خودداری او از تن دادن به حجاب اجباری از اعزام او به بیمارستان خودداری میکنند.
روز گذشته صفحه اینستاگرام خانم محمدی که توسط نزدیکان او اداره میشود با اعلام خبر جلوگیری از اعزام درمانی نرگس محمدی نوشته بود: «برای دومین بار از ۱۳ شهریور برای اعزام به بیمارستان و انجام سی تی اسکن ریه و اکو قلب با دفتر بند زنان فراخوانده شده و به دلیل سر نکردن روسری، اجازۀ خروج از زندان به او داده نشده است.»
به نوشته این صفحه اینستاگرام، دادستان دستور داده تحت هیچ شرایطی نرگس محمدی بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود.
زندانیان سیاسی زن زندان اوین از شامگاه ۹ آبان ۱۴۰۲ در حمایت از نرگس محمدی و در اعتراض به این رویه سازمان زندانها و مقامات زندان اوین در کریدور دفتروحیاط ورودی بند نسوان دست به تحصن زدهاند.
خانم محمدی پیشتر اعلام کرده بود: «جمهوری اسلامی در مورد مهسا ژینا امینی و آرمیتا گراوند نشان داد که به دلیل مخالفت زنان با سر کردن حجاب اجباری، جانشان را می گیرد و من علی رغم نیاز و ضرورت اعزام به بیمارستان قلب ، حاضر به سر کردن روسری نیستم و مسئولیت جان من با حکومت زن ستیز دینی استبدادی است.»
این برنده جایزه صلح نوبل گفته «به پاس خون زنان سرزمینم که مظلومانه زیر تیغ حکومت زن ستیز جان دادند و در همراهی با آنان که برای امید فردای ایران و خواسته های ملت سربلندمان ایستاده اند، می ایستم و حاضر به یک قدم عقب نشینی از مطالبات جنبش انقلابی ، زن، زندگی، آزادی” پر شکوهمان نیستم.»
مسئولان زندان اوین پیش از این و در روز ۲۲ مهرماه هم از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان بهدلیل تنندادن به حجاب اجباری، جلوگیری کرده بودند.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Abonnieren
Posts (Atom)
نوشته ای از وضعیت ایشان خطر اعلام اعدام فعال حقوق بشر بخشان عزیزی
پخشان عزیزی، فعال حقوق زنان، مددکار اجتماعی و روزنامهنگار کرد اهل ایران است. او در مهاباد متولد شده و تحصیلات خود را در رشته مددکاری اجتم...
-
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نش...
-
نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند....
-
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی ضمن انتشار یک فایل صوتی از زندان که در آن زندانیان زن شعار میدهند «برادر زندانی حمایت حمایت»، خبر داد صبح روز...