Montag, 23. Oktober 2023
واکنشها به احکام زندان برای «راویان حقیقت»: جمهوری اسلامی «شش – هفت سال آینده» را نخواهد دید
صدور حکم زندان برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که گزارشهایی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهیه کرده بودند، واکنشهای بسیاری در پی داشته است.
محمدحسین آجورلو، همسر نیلوفر حامدی در پیامرسان ایکس نوشت: «بالأخره ۱۳ ماه پروندهسازی با یک حکم ظالمانه رسید. حکم نیلوفر حامدی در روز تولدش و دقیقا زمانی که در راه سالن ملاقات بود به او اعلام شد. لابد این هم پایانبندی اقدامات پروندهسازان بود.»
او همچنین در پیام دیگری تأکید کرد: «راویان حقیقت به ۲۵ سال زندان محکوم شدند.»
سعید پارسایی، همسر الهه محمدی نیز حکم صادره برای این دو روزنامهنگار را «مجموعا ۲۵ سال حکم برای شرافت» توصیف کرده است.
مونا برزویی، شاعر و ترانهسرا، که خود نیز در ماههای گذشته و همزمان با اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی بازداشت شده بود، در واکنش به این احکام نوشته است: «آیا کسی را در این مملکت سراغ دارید که در حرفهاش، در مسئولیتی که بر عهده داشته با شرافت و تعهد به وظیفهاش عمل کرده باشد و محدود و مطرود و محکوم نشده باشد؟»
او با اشاره به موارد پیشین بازداشت و سرکوب فعالان و روزنامهنگاران، گفته است: «شریفترین روزنامهنگاران، وکلا، فعالان محیط زیست، نخبگان، اساتید، نویسندگان، هنرمندان قدر دیدهاند؟»
لیلی بازرگان، روزنامهنگار مخالف جمهوری اسلامی نیز با اشاره به احکام صادره برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی که به ترتیب هفت و شش سال آن اجرایی است، تأکید کرده است: «جمهوری اسلامی شش – هفت سال آینده را نخواهد دید. سرتان سلامت دخترهای ایران!»
طناز کلاهچیان، حقوقدان نیز گفته است: «بیدادگاهی به نام شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب که انگار افتخارش است صدور احکام سنگین و ناعادلانه. احکامی که به جرئت میگویم هیچ اراده و تفکری برای نگارشش نیست جز رونوشت گردش کار تیم ضابط.»
او ابراز امیدواری کرده که «روزی ظالم به ظلم خویش گرفتار شود.»
همچنین، انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران در واکنش به صدور حکم بدوی الهه محمدی و نیلوفر حامدی در بیانیهای «عمیقا» ابراز تأسف کرده و اعلام کرده که این نهاد صنفی در یک سال گذشته «بارها از طریق نامهنگاری با مسئولان ارشد کشور و دیدار با» مقامات قضایی و اجرایی تلاش کرده «زمینه رفع اتهام و آزادی» آنها را فراهم کند، اما صدور این احکام «نشاندهنده وضعیت دشوار فعالیت حرفهای روزنامهنگاری در ایران است.»
در این بیانیه تأکید شده که «اتفاقات پیش آمده» پس از کشته شدن مهسا امینی و «حوادث تلخ پس از آن ناشی از سیاست اشتباه گشت ارشاد بود که کشور بابت آن متحمل هزینههای گزاف شد.»
این نهاد صنفی همچنین با طرح این سوال که «چرا خبرنگاران و روزنامهنگاران باید به علت سیاستهای اشتباه گشت ارشاد تنبیه شوند»، احکام صادر شده برای این دو روزنامهنگار با اتهاماتی مثل «ارتباط با دولت متخاصم، اجتماع و تبانی به قصد ارتباط جرم بر ضد امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام» را بر اساس نظر حقوقدانان «محل اشکال» دانسته است.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران با تأکید بر این که «با این حکم مخالف است»، و «آن را نمیپذیرد»، ابراز امیدواری کرده که این حکم در دادگاه تجدیدنظر نقض شود و نیلوفر حامدی و الهه محمدی «هر چه سریعتر آزاد شوند.»
بنا بر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران نیلوفر حامدی را به ۱۳ سال زندان محکوم کرد که هفت سال آن اجرایی است.
این دادگاه همچنین الهه محمدی را به ۱۲ سال زندان محکوم کرد که شش سال آن قابل اجرا است.
سعیده فتحیآبادی، روزنامهنگار، پیش از این به صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی درباره نیلوفر حامدی و الهه محمدی حتی قوانین خود را نیز رعایت نمیکند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران جمهوری اسلامی ایران را به عنوان «بدترین زندان روزنامهنگاران جهان» در سال ۲۰۲۲ معرفی کرده است.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا اتهامات وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مبنی بر دوره دیدن دو روزنامهنگار در آمریکا را از اساس رد کرد.
فعال حقوق بشر در ایران کوثر ولیزاده
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
بازتابهای گسترده ویدئوی ضربوشتم دو دختر نوجوان بهدست گشت ارشاد؛ واکنش پلیس و دادستان نظامی
انتشار تصاویر ضربوشتم دو دختر نوجوان به دست نیروهای گشت ارشاد نیروی انتظامی در تهران واکنشهای گستردهای را در شبکههای اجتماعی به همراه ...
-
سپیده رشنو، فعال مدنی و نویسنده مخالف حجاب اجباری، روز پنجشنبه ۱۱ خرداد در اینستاگرام خود با اعلام این مطلب که «یک طرف، پای حضرات روی گلوی...
-
زینب (بهار) خنیاب پور، شهروند ساکن بهبهان، با دریافت ابلاغیه ای به دادسرای این شهر احضار شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه ف...
-
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نش...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen