Donnerstag, 31. August 2023
جانباختگان اعتراضهای ایران؛ شیرین علیزاده، زنی که از گلوله خوردنش فیلم گرفت
شیرین علیزاده، کارمند یک صندوق قرضالحسنه، گرافیست، نوازنده تنبک و علاقهمند به موسیقی سنتی ایران و موسیقی کلاسیک بود. زنی ۳۶ ساله که برای مسافرتی تفریحی به همراه همسر و فرزند هفت سالهاش به شمال رفته بود.
شیرین تنها پنج روز بعد از کشته شدن مهسا امینی در میانه اعتراضهای سلمانشهر مازندران کشته شد؛ شهری که حدود ۶۰۰ کیلومتر با زادگاهش اصفهان فاصله داشت. او در حال فیلمبرداری از اعتراضهای سلمانشهر از درون خودروی خانوادگیشان بود که ماموری به سوی او شلیک کرد.
در جریان اعتراضهای ایران که بعد از کشته شدن مهسا امینی، سراسر ایران را دربرگرفت، چندین بار ویدئوهایی منتشر شد که فیلمبردار هدف گلوله ماموران جمهوری اسلامی قرار گرفت. در میان این گروه، شیرین علیزاده یکی از نخستین کسانی بود که از لحظه کشته شدن خودش فیلم گرفته بود.
در آن روزها مقامهای جمهوری اسلامی اصرار داشتند که به سوی معترضان شلیک نمیکنند و هیچ کس به ضرب گلوله ماموران کشته نشده است.
به گفته یکی از نزدیکان خانم علیزاده، او در راه بازگشت به خانهاش در اصفهان بود که کشته شد. نام این منبع نزدیک به خانواده به دلیل فشارهای امنیتی حکومت، فاش نمیشود.
Mittwoch, 30. August 2023
یاسمن رضایی بابادی؛ اعتراف نکنی، میفرستمت آگاهی، آنجا به تو تجاوز میکنند
«یاسمن رضایی بابادی»، زن جوانی است که تاکنون دو بار در جریان اعتراضات سراسری به قتل حکومتی «ژینا (مهسا) امینی» و یک بار نیز اوایل مرداد۱۴۰۲ بازداشت شده است. او حین بازداشت بهدست نیروهای لباسشخصی، بازجویی در بازداشتگاه آگاهی کرج و پلیس امنیت اخلاقی این شهر، بارها مورد شکنجه، ضربوشتم، تهدید به قتل با اسلحه و چاقو، و یک بار نیز تهدید به تجاوز دستهجمعی قرار گرفته است.
روایت شکنجهها و تهدیدهای این زن جوان که اخیرا دوباره از سوی بازپرسی شعبه اول دادسرای انقلاب و عمومی کرج احضار و از او تعهد گرفته شده که در روز ۲۵شهریور و در تجمعهای احتمالی سالگرد مهسا امینی شرکت نکند.
بازداشت در خیابان، اعتراف با کتک و وعده دروغ آزادی
یاسمن رضایی، متولد ۱۳۷۵ و فارغالتحصیل رشته روانشناسی از یکی از دانشگاههای کرج است. او اواسط آبان۱۴۰۱ و در پی کشته شدن مهسا امینی، برای اعتراض به خیابان رفته بود که در حوالی پارک هفتم گوهردشت کرج، توسط چند نیروی لباس شخصی در خیابان بازداشت شد.
نیروهای لباس شخصی او را دوره کرده و با باتوم به جانش افتاده بودند، تا حدی که یکی از آنها از ترس اینکه مبادا یاسمن زیر مشت و لگد و ضربههای باتوم آنها نمرده باشد، از بقیه میخواهد دست از کتک زدن او بردارند.
ماموران سرکوبگر او را سوار یک ون بزرگ میکنند و داخل ون، درحالیکه او از شدت ضربات وارد شده، نیمه هوشیار بوده، از او میپرسیدند «روسریات کو؟!» و از او میخواستند که آدرس خانهاش را بدهد. وقتی یاسمن مقاومت میکند و آدرس خانه را نمیدهد، یکی از آنها مدعی میشود که یاسمن از لیدرهای اعتراضات است و آموزشدیده و دوباره کتک زدن آغاز میشود. سرش را به دیوار ون میکوبیدند تا بگوید «لیدر» بوده است.
فرد آگاهی که با «ایرانوایر» درباره یاسمن رضایی گفتوگو کرده، ولی بهدلایل امنیتی نام او نزد ما محفوظ میماند، میگوید که ماموران او را با همان ون به بازداشتگاه «امنیت اخلاقی» کرج در نزدیکی مرکز خرید «مهستان» میبرند. پساز آن، یاسمن در بازداشتگاه امنیت اخلاقی کرج بازجویی میشود. بازجوها اصرار داشتند که او علیه خود اعتراف کند و وعده میدادند که اگر اعتراف کند، او را همان شب رها خواهند کرد تا به خانه برود. آنها او را تهدید کرده بودند که اگر اعتراف نکنی، امشب تو را میفرستیم آگاهی و آنجا به تو حتما تجاوز خواهند کرد.
فرد آگاهی که با ایرانوایر گفتوگو کرده، میگوید یاسمن از ترس اینکه او را به زندان نفرستند، هرچه آنها میخواستند را امضا میکند. بااینحال، ماموران او را به بازداشتگاه آگاهی کرج منتقل میکنند و شب را در آگاهی میماند و فردا صبح بعد از حضور در دادسرا و به دستور بازپرس، به زندان «کچویی» کرج منتقل میشود، جایی که مدت یک هفته در آن میماند. اواخر آبان، نهایتا با وثیقه ۱ میلیارد تومانی که حتی خانوادهاش از تامین آن ناتوان بوده و یکی از اقوام سند خود را گرو میگذارد، یاسمن موقتا از زندان کچویی کرج آزاد میشود.
خانم رضایی بعدا مطابق بخشنامه قوهقضاییه مبنیبر رفع تعقیب از بازداشتیهای اعتراضات سراسری به قتل حکومتی مهسا امینی که از آن تحت عنوان «عفو رهبری» یاد میشود، از اتهامات وارد شده، تبرئه میشود.
بنا به اسنادی که به دست ایرانوایر رسیده، اتهام یاسمن رضایی در این دور از بازداشت، «تبلیغ علیه نظام» و «تجمع غیرقانونی و اخلال در نظم و آسایش عمومی» از طریق «آتش زدن شال» بوده است.
بازداشت دوم، تهدید به تجاوز دستهجمعی و تهدید به قتل
بار دوم بازداشت یاسمن رضایی مربوط به اعتراض خیابانی به اعدام «محمدمهدی کرمی» و «محمد حسینی»، از معترضان چهلم «حدیث نجفی»، از کشته شدگان اواخر شهریور۱۴۰۱ در کرج است.
قوهقضاییه جمهوری اسلامی، سحرگاه ۱۷دی۱۴۰۱، این دو جوان معترض را که متهم به کشتن یک بسیجی به نام «روحالله عجمیان» شده بودند، اعدام کرد. اعدام محمد مهدی کرمی و مهدی حسینی در شرایطی صورت گرفت که آنها بارها اعلام کردند که زیر شکنجه وادار به اعتراف شدهاند. بهتازگی کمیته پیگیری بازداشتیها جزییاتی دردناک از شکنجه آنها منتشر کرده است.
فرد آگاهی که با ایرانوایر درباره یاسمن گفتوگو کرده، میگوید که او حدود ساعت ۶ عصر روز ۱۷دی، در حوالی خیابان چهارم و ششم گوهردشت بهدست نیروهای سرکوبگر بازداشت میشود.
منبع مطلع ایرانوایر میگوید: «هفت-هشت نفری دورش را گرفته بودند و کتکش میزدند. به او تهمت زدند که بیماری روانی دارد. گفته بودند آشغال، شش نفری بهت تجاوز میکنیم.»
به گفته منبع مطلع ایرانوایر، ماموران او را اینبار هم به بازداشتگاه امنیت اخلاقی کرج میبرند. در آنجا، «به بدنش، به سینه و اندام جنسیاش دست میزدند و میگفتند مال آقا فلان است و اگر فلان شود، نفست بالا نمیآید» و او را آزار جنسی میدادند.
همان شب، در بازداشتگاه امنیت اخلاقی که صدها تن از معترضان نیز در بازداشت بودند، بازپرس به بازداشتگاه آورده شده و سه ماه قرار بستری در بیمارستان روانپزشکی «امام حسین» برای او صادر میشود.
فرد آگاهی که با ایرانوایر گفتوگو کرده، تاکید میکند که این قرار بدون ارجاع یاسمن رضایی به پزشکی قانونی و کاملا بهشکل غیرقانونی صادر شده است.
او ادامه میدهد: «سناریو دیوانه خواندن یاسمن را بعدا هم ادامه دادند، تا اینکه قاضی پرونده دستور داد که برود پزشکی قانونی برای بررسی صلاحیت عقلی. دوبار او را فرستادند پزشکی قانونی و روانپزشک هم بعد از معاینه گفته بود که در سلامت است و برای همین، پروندهاش هنوز باز است.»
براساس اسنادی که ایرانوایر آنها را رویت کرده، اتهام مربوط به پرونده دوم خانم رضایی، «تبلیغ علیه نظام» از طریق «شعارنویسی» است و او را یک بار نیز در اردیبهشت سال جاری برای رسیدگی به این پرونده، به یکی از شعب دادگاه انقلاب کرج احضار کردهاند.
فرد آگاهی که با ما گفتوگو کرده، درباره روزهای بستری این زن جوان در بیمارستان روانپزشکی «امامحسین» کرج میگوید: «هر روز یک مشت قرص به او میدادند و اصلا حالش سر جای خودش نبود. با آن حال میبردند و سوال و جواب میکردند. میگفتند بگو از چه کسی دستور گرفتهای؟ میگفتند چرا شعار دادی؟! چرا شالت را آتش زدی؟! و نمیگذاشتند حتی هواخوری برود.»
او در ادامه میگوید: «شانس آورد که سر یک ماه و نیم خانوادهاش توانستند از آن بیمارستان بیرونش بیاورند. اسفند بود که با کمک یکی از اقوام توانستند او را مرخص کنند. بعد از بیمارستان از بس به او قرص داده بودند، مدام عصبانی بود و هرچه دم دستش بود میزد میشکاند.»
بازداشت سوم، تهدید به قتل با چاقو و اسلحه
فرد آگاهی که با ایرانوایر گفتوگو کرده میگوید که یاسمن رضایی، برای سومین بار، اوایل مرداد در مقابل پلیس امنیت اخلاقی کرج بازداشت میشود. ماموران از همان ابتدا، او را که قصد داشته بهصورت انفرادی به تهدیدها و شکنجههایی که در این بازداشتگاه بر او روا داشتهاند، اعتراض کند، با ضربوشتم شدید بازداشت میکنند.
فردی به نام «ترکاشوند» که منبع ایرانوایر میگوید فرمانده این مرکز امنیت اخلاقی است، خود به شخصه با اسلحه یاسمن را تهدید به قتل کرده و او را زیر مشت و لگد گرفته است. ایرانوایر نمیتواند مستقلا نام و سمت این فرد را تایید کند.
اما براساس گفتههای منبع ایرانوایر، در مقابل چشمان ترکاشوند، یکی از ماموران امنیتی حاضر در این مرکز با چاقو به سمت یاسمن حمله میکند و تهدید میکرده که میخواهد او را با چاقو تکهتکه کند، چون او آنها را «دیوانه» کرده است.
به گفته او، «ترکاشوند میگفته که حکم تیرت را داریم و ۵ یا ۶ ساعت در همان پلیس امنیت اخلاقی کتکش زده بودند و اسلحه بالای سرش گرفته بودند که بگو از “مسیح علینژاد” پول میگیرم. گفته بود باید کلمه به کلمه اینها را بنویسی.
فریبش داده بودند اگر بنویسی، همین امشب ولت میکنیم. چارهای نداشت، مجبور بود هرچه میگویند بنویسد.»
پس از آن، ماموران یاسمن را مجددا به بازداشتگاه آگاهی کرج میبرند. حدودا یک هفته در آگاهی بوده و دوباره او را به پزشکی قانونی میفرستند تا سلامت روان او مورد بررسی قرار گیرد. در نهایت اواسط مرداد، این زن جوان به دستور بازپرس پرونده، با قرار کفالت تا زمان صدور حکم از زندان بهطور موقت آزاد میشود.
فرد مطلع ایرانوایر میگوید: «بازپرس پروندهاش آدم خوبی است و اینبار هم با کفالت آزادش کرد. همین دو سه روز پیش دوباره رفت پیش بازپرس تا از او دفاع آخر بگیرند، ولی آنجا از او تعهد گرفتند که بههیچعنوان برای ۲۵شهریور بیرون نرود، اگرنه، هر اتفاقی بیفتد مسوولیتش با خودش است.»
در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی، فشارها بر بازداشتیهای اعتراضات، خانوادههای دادخواه و فعالان مدنی شدت یافته است. کاربران بسیاری در شبکههای اجتماعی از احضار خود به نهادهای قضایی و امنیتی، و اخذ تعهد مبنیبر عدم شرکت در تجمع سالگرد مهسا امینی خبر دادهاند.
Dienstag, 29. August 2023
دادستان تهران: زن توهین کننده به ائمه اطهار بازداشت شد
دادستان تهران اعلام کرد: زنی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین کرده بود با دستور قضایی و تلاش نیروهای مجاهد فراجا بازداشت شد.
به گزارش ایسنا به نقل از میزان، طی روزهای اخیر تصویری از یک خانم در مکان عمومی که به ائمه اطهار و مقدسات دینی توهین میکرد در فضای مجازی پخش شد.
بلافاصله پس از انتشار این تصویر در فضای مجازی، دادستان تهران دستور شناسایی و بازداشت این فرد را صادر کرد.
بنابر این گزارش، صالحی دادستان تهران، گفت: از طریق نیابت قضایی ارسالی از سوی استان لرستان با تلاش نیروهای مجاهد فراجا این خانم در زمان کوتاهی شناسایی و ساعتی پیش بازداشت شده است.
با بازداشت این خانم، پرونده برای وی تشکیل و در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.
بازداشت اعضای خانواده حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی
وحید کیا «پدر» و معصومه آذری «مادر» و هلیا کیا خواهر حنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یک شنبه پنج شهریور ماه ۱۲۰۲، وحید کیا، «پدر» و معصومه آذری، «مادر» و هلیا کیا خواهرحنانه کیا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تا لحظه تنظیم این گزارش ازر نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و اتهام های مطروحه علیه این خانواده اطلاع دقیقی در دست نیست.
حنانه کیا، ۲۳ ساله با شلیک گلوله نیروهای امنیتی در جریان اعتراض های “زن، زندگی، آزادی” در تاریخ سی شهریور سال گذشته جان خود را از دست داد.
Montag, 28. August 2023
زلیخا قاضی زاده و محمد شیخ الاسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند
زلیخا قاضی زاده و محمد شیخ الاسلامی، فعالین ترک (آذربایجانی)، امروز یکشنبه پنجم شهریورماه توسط نیروهای امنیتی به ترتیب در شهرهای اردبیل و میانه بازداشت و به مکان های نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زلیخا قاضی زاده و محمد شیخ الاسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بازداشت خانم قاضی زاده و آقای شیخ الاسلامی، امروز یکشنبه پنجم شهریور به ترتیب در شهرهای اردبیل و میانه در منازل شخصی این افراد صورت گرفته است.
تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.
Sonntag, 27. August 2023
فشار نهادهای امنیتی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی از محل کار خود اخراج شد
نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد. سال گذشته او و همسرش پویا امری بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بودند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نفیسا سعادت یار، شهروند بهایی ساکن گرگان، در پی اعمال فشار نهادهای امنیتی از محل کار خود اخراج شد.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند در این خصوص گفت: «خانم سعادت نیا پانزده سال به عنوان نماینده علمی در یک شرکت خصوصی مشغول به فعالیت بود. پس از بازداشت و آزادی وی، نیروهای اطلاعات سپاه، مدیران این شرکت را احضار و آنها را مجبور کردند که خانم سعادت نیا را اخراج کنند. نهایتا مدیران شرکت نیز مجبور به قطع همکاری با این شهروند بهائی شدند».
نفیسا سعادت یار و همسرش پویا امری اویل بهمن سال گذشته بازداشت و پس از مدتی هر کدام با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شدند.
Samstag, 26. August 2023
ادامه بازداشت سکینه پروانه و محرومیت وی از دسترسی به خدمات درمانی
سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد بیش از ۵ ماه است که به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان مرکزی مشهد نگهداری میشود. وی در این مدت دچار مشکلات تنفسی و قلبی شده اما مسئولین زندان از انتقال وی به بهداری زندان و مراکز درمانی ممناعت به عمل میآورند.
یک منبع مطلع به وضعیت این زندانی سیاسی به شبکه حقوق بشر کردستان گفت: سکینه پروانه از تاریخ ۱۵ فرودین در بازداشت و وضعیت بلاتکلیف در بند زنان زندان مرکزی مشهد به سر میبرد. همچنین مدتی است که وی از تنگینفس و ناراحتی قلبی رنج میبرد اما مسئولین زندان از حتی از اعزام او به بهداری زندان و مراکز درمانی خودداری میکنند.
به گفته این منبع، در روزهای گذشته به دلایل نامعلوم چند تن از ماموران زندان به این بند یورش برده و با باتوم او و چند زندانی دیگر را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این زندانی سیاسی از زمان بازداشت تاکنون تنها با حضور کارمندان زندان و آنهم به زبان فارسی حق تماس تلفنی با خانوادهاش را دارد.
این منبع در ادامه افزود، ماموران امنیتی ملاقات این زندانی سیاسی پس از آزادی از زندان با خانواده یکی از جانباختگان اعتراضات مردمی در قوچان را بهانه برای بازداشت و تشکیل پرونده قضایی علیه وی کردهاند. همچنین مدتی پیش قرار بازداشت وی برای شمشمین ماه متوالی تمدید شده و شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد از رسیدگی به پرونده این زندانی سیاسی خودداری میکند.
پیشتر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت سکینه پروانه از زندان مشهد به شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر منتقل و به او اعلام شده بود که کیفرخواست پرونده وی به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، « اقدام علیه امنیت ملی» از طریق عضویت در گروههای معاند و «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» صادر و به دادگاه انقلاب این شهر ارجاع داده شده است.
سکینه پروانه، زندانی سیاسی سابق روز سهشنبه ۱۵ فروردین در ترمینال مشهد توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد نظامی-امنیتی منتقل شد. ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران همزمان با بازداشت وی، راننده تاکسی که او را به ترمینال رسانده بود برای چندین ساعت بازداشت و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.
وی در تاریخ ۲۵ فروردین پس از پایان دوران بازجویی از بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه به زندان مرکزی مشهد منتقل شد.
پرونده این زندانی سیاسی سابق به اتهام « تبلیغ علیه نظام» و « توهین به رهبر جمهوری اسلامی» در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب در حال رسیدگی است. وی از زمان بازداشت تا کنون از حق داشتن وکیل و ملاقات با خانواده محروم شده است.
سکینه پروانه در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در چهارمین سال محکومیت خود پس از اعلام عفو از زندان مرکزی مشهد آزاد شد. وی پس از آزادی از زندان بار دیگر در تاریخ ۱۶ اسفند توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از ۴ روز آزاد شد.
سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پس از آزادی وی از زندان در بهمن سال گذشته تا کنون از تحویل مدارک شخصی او از جمله شناسنامه و.. خودداری کرده است.
سکینه پروانه پیش از این با انتشار نامهایی در تاریخ ۵ تیر ۱۳۹۹ جریان بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان تجربه کرده است را شرح داده بود. بر اساس گفتههای خانم سکینه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانوادهاش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق مدت ۱۰ روز را در بازداشتگاههای مریوان و سنندج گذرانده تا نهایتا به زندان اوین منتقل شد. وی دوران بازداشت خود را تحت سختترین شرایط بازجویی همراه با شکنجههای جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زنان زندان اوین سپری کرد.
پیام درفشان، وکیل سابق این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۹ از صدور حکم ۵ سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوعیت از عضویت در گروههای سیاسی به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» برای موکل خود خبر داده بود.
سکینه پروانه در فروردین ۱۳۹۹ به دلیل شعارنویسی و سردادن شعار در زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت و پس از ۴ روز نگهداری در سلول انفرادی به بیمارستان روانپزشکی امینآباد شهر ری منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۴ تیر در حالی که آثار کبودی و ضرب و شتم روی بدنش وجود داشت مجددا به زندان اوین منتقل شد و دادگاه در مرداد ۱۳۹۹ وی را به اتهام «اغتشاش در زندان» به ۲ سال حبس محکوم کرد.
این زندانی سیاسی در آبان ۱۳۹۹ از زندان اوین تهران به زندانهای قوچان و مرکز مشهد منتقل شد. وی در چند سال گذشته چندین بار به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران مشهد انتقال و برای انجام اعترافات اجباری تلوزیونی مورد شبکه جسمی و روحی قرار گرفته بود.این زندانی سیاسی در این مدت همچنین در اعتراض به فشار نهادهای امنیتی چندین بار دست به اعتصاب غذا زده بود.
Freitag, 25. August 2023
نسرین علیزاده توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد
روز چهارشنبه یکم شهریورماه، نسرین علیزاده، خواهر شیرین علیزاده از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در چالوس، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲، نسرین علیزاده، خواهر شیرین علیزاده از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در اصفهان بازداشت شد.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “خانم علیزاده توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده است.”
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.
لازم به ذکر است، در تاریخ بیست و ششم مردادماه، محمد (کوروش) وزیری، همسر شیرین علیزاده در اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است.
شیرین علیزاده، شهروند اهل اصفهان در تاریخ سی و یکم شهریورماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در چالوس، بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.
در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است
Donnerstag, 24. August 2023
در ادامه فشار نهادهای امنیتی بر خانوادههای دادخواه/ خواهر شیرین علیزاده و مادر محمدجواد زاهدی بازداشت شدند
نسرین علیزاده، خواهر شیرین علیزاده، و مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی، از جانباختگان اعتراض های «ژینا» توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه یک شهریور ماه ۱۴۰۲، نسرین علیزاده، خواهر شیرین علیزاده، و از جانباختگان جریان اعترض های سراسری (زن، زندگی، آزادی) توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
بازداشت او مقابل چشمان فرزندش صورت گرفت و تلفن همراه حاضران در مراسم نیز ضبط شد.
همچنین مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی، از جانباختگان اعتراض های سراسری (زن، زندگی، آزادی) شب گذشته در پی یورش نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
محمدجواد زاهدی، جوان ۲۰ ساله، در تاریخ سیام شهریور ماه گذشته در جریان اعتراض های سراسری در ساری توسط نیروهای امنیتی با شلیک مستقیم گلوله ساچمهای به قلب و سرش جان باخت.
تا لحظه تنظیم این گزارش از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و اتهام های مطروحه علیه آنها اطلاع دقیقی در دست نیست.
Mittwoch, 23. August 2023
بازداشت دو شهروند زن بهایی توسط نیروهای حکومتی در سمنان
انیسا فنائیان و شبنم تبیانیان، شهروندان بهایی ساکن شهر سمنان، توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز دوشنبه ٣٠ مرداد ۱۴۰۲ (٢١ آگوست ٢٠٢٣)، انیسا فنائیان، شهروند بهایی در منزل خود واقع در شهر سمنان توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. همزمان، شبنم تبیانیان، دیگر شهروند بهایی جلوی منزل و در حالی که سوار ماشین شده بود، توسط این نیروها بازداشت شد.
به گفته منابع مطلع، نیروهای حکومتی حین بازداشت این شهروندان بهایی، اقدام به تفتیش کامل منزل نموده و وسایل شخصی آنها از جمله کتابها، کامپیوتر و تلفن همراه را ضبط کرده و با خود بردهاند.
از اتهامات مطروحه علیه انیسا فنائیان و شبنم تبیانیان، همچنین مکان و شرایط بازداشت این شهروندان بهایی تا این لحظه اطلاع دقیقی در دست نیست.
قابل ذکر است که، انیسا فنائیان، پیش از این نیز توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران مورد محاکمه قرار گرفته و سابقه تحمل حبس دارد.
Dienstag, 22. August 2023
تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت فروغ سمیع نیا
فروغ سمیع نیا، شهروند بازداشتی و از فعالان حقوق زنان در رشت، علیرغم گذشت پنج روز از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند بازداشتی، افزایش نگرانی خانواده او را در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فروغ سمیع نیا، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا اطلاع داد: “فروغ از زمان بازداشت تاکنون، هیچ تماسی با خانواده خود نداشته و خانواده نگران وضعیت سلامت و جسمانی او هستند. این در حالیست که بارها بازپرس پرونده وعده داده بود که با آنها تماس خواهد گرفت. این امر افزایش نگرانی خانواده و نزدیکان او را به همراه داشته است.”
روز چهارشنبه بیست و پنج مردادماه ۱۴۰۲، فروغ سمیع نیا، از فعالان حقوق زنان در رشت توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد. همان روز، ده شهروند دیگر نیز توسط نیروهای امنیتی در شهرهای مختلف استان گیلان بازداشت شدند. روز پنجشنبه بیست و ششم مرداد، هرانا طی گزارشی از بازداشت دو شهروند دیگر نیز خبر داد که با احتساب این دو شهروند شمار بازداشت شدگان گیلان طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به سیزده تن افزایش یافت.
همزمان روابط عمومی اداره کل اطلاعات گیلان در اطلاعیه ای از بازداشت گروهی از شهروندان در این استان تحت عنوان “تیم تشکیلاتی دوازده نفره” خبر داد و مدعی شد که این افراد در حال برنامه ریزی و انجام اقداماتی در خصوص سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بوده اند.
فروغ سمیع نیا پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است. او پیش از بازداشت در یک کارگاه خیاطی اشتغال داشت.
در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.
Montag, 21. August 2023
غزاله زارع، فعال حقوق کودکان کار و خیابان ساکن خرم آباد، از ۲۶ روز پیش بازداشت شده و تا این لحظه به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به سر میبرد. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، تداوم بازداشت غزاله زارع، فعال حقوق کودکان، در بازداشتگاه اداره اطلاعات خرمآباد موجب نگرانی شدید خانواده درباره وضعیت وی شده است. به گفته یک منبع مطلع، اتهامات انتسابی به غزاله زارع نامعلوم بوده و درباره احتمال آزادی موقت و اعلام تعیین وثیقه برای وی، هیچگونه اطلاعی به خانواده داده نشده است. غزاله زارع،، فعال حقوق کودکان کار و خیابان، روز چهارشنبه ۴ مرداد ماه ۱۴۰٢ توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات خرمآباد منتقل شد.
غزاله زارع، فعال حقوق کودکان کار و خیابان ساکن خرم آباد، از ۲۶ روز پیش بازداشت شده و تا این لحظه به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به سر میبرد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، تداوم بازداشت غزاله زارع، فعال حقوق کودکان، در بازداشتگاه اداره اطلاعات خرمآباد موجب نگرانی شدید خانواده درباره وضعیت وی شده است.
به گفته یک منبع مطلع، اتهامات انتسابی به غزاله زارع نامعلوم بوده و درباره احتمال آزادی موقت و اعلام تعیین وثیقه برای وی، هیچگونه اطلاعی به خانواده داده نشده است.
غزاله زارع،، فعال حقوق کودکان کار و خیابان، روز چهارشنبه ۴ مرداد ماه ۱۴۰٢ توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات خرمآباد منتقل شد.
Sonntag, 20. August 2023
احضار، بازجویی و توهین به زنانی که خواستار احیای دریاچه ارومیه شدند
صدها زن عمدتا میانسال و از گروههای مختلف اجتماعی در تبریز روز شنبه و دوشنبه ۲۱ و ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ در مقابل اداره منابع طبیعی و استانداری این شهر تجمع کرده و شعار دادند: «اورمو گولو سوسوزدور»؛ یعنی «دریاچه ارومیه تشنه است!»
حالا بنا به اطلاعات رسیده به «ایرانوایر»، دستکم شش زن، از جمله «رقیه کبیری» و «نگار خیاوی»، دو شاعر و نویسنده سرشناس به اداره اطلاعات تبریز احضار و در آنجا بازجویی شدهاند.
در جریان این دو تجمع، ماموران امنیتی با تحقیر این زنانِ خواستار نجات دریاچه ارومیه گفته بودند: «شما زنهای پیر را چه به این کارها؟!»
صفحه اینستاگرام «آزاد قادین» که در مورد فعالیتهای زنان آذربایجانی اطلاعرسانی میکند، روز چهارشنبه ۲۴ مرداد گزارشی را درباره آنچه در تجمع زنان تبریزی رخ داد، به زبان ترکی آذربایجانی منتشر کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که ماموران حین تجمع، بین زنان معترض رفته و به آنها گفتهاند: «۱۰، ۱۵ پیرزن دور هم جمع شدهاید اینجا؟!»
آزاد قادین این توهین جنسیتزده از سوی ماموران امنیتی را بهعنوان ادعای آنها مبنی بر بیاهمیت بودن تجمع روز دوشنبه توصیف کرده و نوشته است: «اما بعضی از همین ۱۰، ۱۵ پیرزن بلافاصله بعد از تجمع یا فردایش به اداره اطلاعات احضار شدند که نشان میدهد کسانیکه [حکومت] قصد داشتند بگویند مهم نیستند، بسیار هم مهم هستند.»
منبع آگاه «ایرانوایر» میگوید تا جایی که او مطلع است، تاکنون شش نفر از زنان سرشناس حاضر در این تجمع احضار و بازجویی شدهاند اما احتمالا تعداد آنها بسیار بیشتر از این حرفها است: «فقط سه نفر اطلاعرسانی کردهاند و سه نفر دیگری که من از احضارشان مطلع هستم، فعلا بنا به دلایلی موضوع را علنی نکردهاند.»
به گفته این فعال مدنی ترک، نگار خیاوی، شاعر سرشناس بعد از تجمع در خیابان تحت تعقیب قرار میگیرد و ماموران سعی داشتهاند به زور وسایل شخصی و کیف او را بگردند و وقتی او مقاومت میکند و میگوید باید مجوز قضایی داشته باشند، آنها تهدید میکنند که با مجوز قضایی میروند و خانهاش را زیر و رو میکنند: «همین کار را هم کردند. چند ساعت بعد با برگه رفتند در خانهاش و وسایل شخصی، موبایل و کامپیوترش را با خود بردند و هنوز هم پس ندادهاند. خودش را هم برده و بازجویی کردهاند.»
او درباره احضار رقیه کبیری، دیگر شاعر و نویسنده سرشناس تبریزی نیز میگوید: «به خانم کبیری در منزلش زنگ زدهاند و اداره اطلاعات احضارش کرده است. در تلفن تهدید کرده بودند که اگر نیایید، میآییم خانهتان را میگردیم!»
او درباره بازجویی چند ساعته این فعالان نیز میگوید: «سوال اصلی آنها این بوده که ببینند چه کسی تجمع را سازماندهی کرده است و به دنبال روابطشان بودهاند تا ببینند با چه کسانی در ارتباط هستند. در مورد بچههایشان که در خارج درس میخوانند هم پرسیده بودند.»
بنا به گفته منبع «ایرانوایر»، نیروهای امنیتی قصد داشتهاند از این زنان که در تجمع نجات دریاچه ارومیه در تبریز شرکت کرده بودند، تعهدنامه بگیرند که در هیچ تجمع دیگری شرکت نمیکنند. این در حالی است که این زنان تاکید داشتند تلاش برای نجات دریاچه ارومیه حق قانونی آنها است و هیچ تعهدی امضا نکردهاند.
او توضیح میدهد: «در بین این ۲۰۰ نفری که در تجمع دوشنبه شرکت کرده بودند، زنان شناخته شده زیاد هستند و حداقل ۲۰ یا ۳۰ نفر فعالیت محیط زیستی و اجتماعی و خیریه داشته و دارند یا نویسنده، موزیسین و نقاش هستند. در واقع، این چکیده جامعه تبریز است که سالها در این زمینهها فعالیت کرده و با تجربه و دغدغه محیط زیست و زندگی مردم، مطالبه نجات دریاچه ارومیه را عنوان کردهاند ولی دارند اینگونه سعی میکنند آنها را سرکوب کنند.»
حالا مشخص نیست آیا نهادهای امنیتی به احضار، بازجویی و تهدید زنانی ادامه میدهند که تاکید میکنند مادرند و دغدغه زیست بچهها و نوههای همه، از جمله مسوولان و نیروهای امنیتی که آنها را سرکوب میکنند را دارند و احضار، بازجویی و تهدید این مادران ادامه خواهد یافت؟!
Samstag, 19. August 2023
بازداشت و بلاتکلیفی چهار شهروند در اصفهان توسط نیروهای حکومتی
آرش قنبری و شهناز قنبری، خواهر و برادر لُر و از بازداشتشدگان جنبش ژن، ژیان، ئازادی و دو شهروند دیگر به نامهای مریم فرهنگ و پویا طالبیان، توسط نیروهای حکومتی در اصفهان بازداشت شدهاند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، آرش قنبری مدت ١۵ روز و شهناز قنبری، مریم فرهنگ و پویا طالبیان، هرسه از ١١ روز پیش بازداشت شده و کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه به سر میبرند.
به گفته منابع آگاه، شهناز قنبری، از روز ٢٢ مرداد ماه، به سلول انفرادی زندان دولتآباد اصفهان منتقل شده و آرش قنبری، برادر وی در بند الف-طا زندان دستگردی این شهرستان به سر میبرد. این خواهر و برادر لُر اهل لُردگان و ساکن اصفهان از حق تماس و ملاقات محروم هستند.
همچنین، مریم فرهنگ، نجار و سنگنورد در یک تماس کوتاه تلفنی با خانواده از نگهداری خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات اصفهان خبر داده و کماکان، مکان و شرایط نگهداری پویا طالبیان، ورزشکار سنگنورد نامعلوم است.
آرش قنبری روز چهارشنبه ١١ مرداد ماه ۱۴۰۲ (۲ آگوست)، پس از احضار و مراجعه برای تحویل گرفتن تلفن همراه و مدارک ضبط شده خود به اطلاعات شهررضا بازداشت شد. خواهر وی شهناز قنبری، روز یکشنبه ١۵ مرداد (۶ آگوست) ماه در شهرضا، از توابع اصفهان بازداشت شد و مریم فرهنگ و پویا طالبیان نیز، در همان روز در شهر اصفهان بازداشت شدند.
آقابل ذکر است که، آرش و شهناز قنبری پیشتر در آبان ماه ١٤٠١، طی جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی در اصفهان بازداشت و بعدها با تودیع وثیقه و به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند.
Freitag, 18. August 2023
گزارشی از آخرین وضعیت مریم عباسی نیکو در زندان دولت آباد اصفهان
مریم عباسی نیکو، شهروند بازداشتی اهل شاهین شهر، علیرغم گذشت پنجاه و دو روز از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در زندان دولت آباد اصفهان بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم عباسی نیکو، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان دولت آباد اصفهان بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند در خصوص آخرین وضعیت او به هرانا اطلاع داد: “پرونده مریم جهت رسیدگی به شعبه سوم بازپرسی شاهین شهر ارسال شده است.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “در مرحله تحقیقات مقدماتی، اجازه حضور وکیل انتخابی داده نشد و برای مریم از وکلای مورد تایید قوه قضاییه، وکیل تسخیری تعیین شد.”
مریم عباسی نیکو، مادر بیتا شفیعی شامگاه دوشنبه پنجم تیرماه توسط ماموران اطلاعات سپاه همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود واقع در شاهین شهر بازداشت و سپس به یکی از بازداشتگاه های این نهاد امنیتی منتقل و نهایتا به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد.
بیتا شفیعی، دانش آموز هفده ساله و فرزند خانم عباسی نیکو پیشتر به دلیل شرکت در اعتراضات مربوط به مسمومیت دانش آموزان در شاهین شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود.
مریم عباسی نیکو شهروند اهل شاهین شهر متولد ۱۳۶۰، متاهل و مادر دو فرزند است.
تا زمان تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.
Donnerstag, 17. August 2023
ایلام؛ احضار خدیجه مهدیپور، زندانی سیاسی سابق کُرد جهت اجرای حکم حبس
خدیجه مهدیپور، زندانی سیاسی سابق کُرد اهل شهرستان ایوانغرب از توابع استان ایلام، جهت اجرای حکم حبس خود توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احضار شده است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، اخیراً خدیجه مهدیپور، اهل ایوانغرب، توسط دادسرای اجرای احکام شهرستان ایوانغرب جهت اجرای حکم سه ماهه حبس احضار و به صورت تلفنی نسبت به تاخیر در مراجعه به وی هشدار داده شده است.
این زندانی سیاسی سابق کُرد، اوایل خرداد ماه ١٤٠٢، توسط شعبه ۱۰۳ کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ٣ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
خدیجه مهدیپور روز یکشنبه ٢٣ بهمن ماه ١٤٠١، حین سپری کردن دوره محکومیت ۲۰ ماهه خود در زندان مرکزی ایلام، بدون اطلاع قبلی و با اجبار از این زندان آزاد و راهی منزل شد.
این زندانی سیاسی سابق روز یکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰، در منزل عمویش توسط نیروهای حکومتی ایلام بازداشت و سپس زندان مرکزی ایلام منتقل شده بود.
وی در ۱۲ مهر ۱۳۹٩ نیز، توسط نیروهای امنیتی به دلیل فعالیت در شبکههای مجازی بازداشت و توسط دادگاه انقلاب ایلام به پرداخت سه میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس محکوم شده بود.
Mittwoch, 16. August 2023
درگیری و خشونت در پی “امر به معروف”؛ سه متهم به حبس، جزای نقدی و شلاق محکوم شدند
رییس کل دادگستری استان مرکزی از صدور حکم یک سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی برای سه شهروند خبر داد. این شهروندان پیشتر به دلیل دخالت یک “آمر به معروف” و درگیری با آن، بازداشت شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، سه شهروند در اراک به حبس، شلاق و جزای نقدی محکوم شدند.
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: سه متهم پرونده درگیری با یک آمر به معروف در شهر اراک توسط دادگاه کیفری دو شهرستان اراک به تحمل یک سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و جزای نقدی محکوم شدند.
عبدالمهدی موسوی متهمان این پرونده را یک مرد و دو زن عنوان کرد.
به گفته وی: این حکم غیرقطعی و در مرحله بدوی بوده و امکان تجدیدنظر خواهی برای محکومین وجود دارد.
طی هفته های اخیر یک زوج به دلیل دخالت یک “آمر به معروف” و درگیری با آن، توسط نیروهای امنیتی در اراک بازداشت شدند. هفته گذشته رئیس کل دادگستری استان مرکزی از صدور قرار جلب به دادرسی برای این زوج خبر داد.
Dienstag, 15. August 2023
بازداشت یک پدر و فرزند بهایی در تهران توسط نیروهای حکومتی
جمالالدین خانجانی، از مدیران سابق جامعه بهایی به همراه دختر وی، ماریا خانجانی توسط نیروهای حکومتی در شهر تهران بازداشت شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز یکشنبه ٢٢ مرداد ماه ١٤٠٢ (١٣ آگوست ٢٠٢٣)، جمالالدین خانجانی و ماریا خانجانی، پدر و فرزند بهایی ساکن تهران توسط نیروهای حکومتی بازداشت شدند.
به گفته منابع آگاه، نیروهای حکومتی با ورود بدون ارائه برگه قضایی و تفتیش منزل خانوادگی، این پدر و فرزند را بازداشت کرده و به زندان اوین انتقال دادند.
تا زمان تنظیم این خبر، اطلاع دقیقی از اتهامات انتسابی علیه این دو شهروند و مکان و شرایط نگهداری آنها در دسترس نیست. جمالالدین خانجانی پیشتر نیز به دلیل فعالیتهایش مورد محاکمه توسط قضایی جمهوری اسلامی قرار گرفته است.
Montag, 14. August 2023
فرشته منصوری، فعال مدنی اهل سرابله به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد
فرشته منصوری، فعال مدنی کُرد و اهل شهرستان سرابله از توابع استان ایلام که در اوایل جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت شده بود؛ توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم شد. او پیشتر نیز، به شش ماه حبس محکوم شده بود.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، اخیرا شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شهرستان چرادول ایلام، فرشته منصوری، ٣۶ ساله و فعال مدنی را بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” به ۶ ماه و یک روز حبس محکوم کرد.
حکم شش ماه و یک روز حبس فرشته منصوری، توسط دادگاه کیفری چرادول به تعلیق مراقبی به مدت سه سال تخفیف پیدا کرده است. پیرو این حکم، سیمکارتهای تلفن همراه و صفحات شخصی فرشته منصوری توقیف خواهد شد و ملزم به یک دوره مراجعه به مراکز روانشناسی و ارائه گواهی سلامت در پایان آن خواهد بود.
فرشته منصوری در بهمن ماه ١٤٠١ نیز، بابت اتهاماتی نظیر “اخلال در نظم و آسایش عمومی، ” “توهین به رهبر جمهوری اسلامی” و “اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی” به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد که شش ماه از این حکم با وجود مسئولیت حضانت فرزند خردسال و سرپرست خانوار بودن فرشته منصوری، بدون بازبینی و اجازه به وکیل برای ارائه دفاعیات، قطعی و لازم الاجرا اعلام شد.
فرشته منصوری، کوهنورد و فارغالتحصیل تجهیزات پزشکی، روز یکشنبه اول آبان ماه ١٤٠١، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. وی در نهایت با تودیع وثیقهای با ارزش پولی ۵۵٠ میلیون تومان به صورت مشروط آزاد شد.
این فعال مدنی، طی سال ۱۳۸۸ نیز در شهر تبریز بازداشت و به مدت یک ترم از تحصیل تعلیق شد. وی همچنین در جریان اعتراضات سال ۱۳۹۸ توسط اطلاعات سپاه شهرستان سرابله بازداشت و بعد از یک دوره بازجویی و بازداشت آزاد شده بود.
Sonntag, 13. August 2023
سارا لارکمپ، مدافع حقوق کودکان در پارلمان آلمان، کفالت سیاسی سعدا خدیرزاده و فرزندش را برعهده گرفت
سارا لارکمپ، مدافع حقوق کودکان در فراکسیون SPD پارلمان آلمان با انتشار پستی در صفحه فیسبوک خود از برعهده گرفتن کفالت سیاسی سعدا خدیرزاده و فرزندش “سولینا” خبر داد و طی نامهای به سفارت ایران در آلمان از وضعیت آنها ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی آنها از شرایط غیرانسانی زندان ارومیه شده است.
خانم لارکمپ در پست فیسبوکی خود بیان کرده، به عنوان نماینده مدافع حقوق کودکان در فراکسیون SPD پارلمان آلمان، وضعیت این مادر و فرزند مرا مات و مبهوت و سرشار از نگرانی میکند! بنابراین از همه میخواهم این پست را به اشتراک گذاشته و به سرنوشت سعدا و سولینا توجه کنیم!
این پارلمانتار آلمانی، با اشاره به نبود اسباب بازی، پزشک اطفال، دارو، غذا و لباس مناسب کودک برای سولینا، اجازه یک ساعت هواخوری در روز و عدم دسترسی خانم خدیرزاده به وکیل و مرخصی گفته است نگهداری آنها خلاف حقوق بشر است و باید فورا آزاد شوند.
این مدافع حقوق کودکان در پارلمان آلمان در متن نامه خود گفته است، بعد از اینکه متوجه سرنوشت سعدا خدیرزاده و دختر یک سالهاش سولینا شدم، حمایت آنها را در سازمان حقوق بشر “هاوار” به عهده گرفتم. سعدا به عضویت در یک گروه اپوزیسیون کُرد متهم شده است، اتهامی که مسلماً جوامع به حاشیه رانده شده در ایران اغلب با آن مواجه هستند. او در زمان بازداشت باردار و مجبور بوده در شرایط خطرناکی زایمان کند و اکنون به ١٢ سال زندان محکوم شده است.
کفالت سیاسی سعدا خدیرزاده از سوی خانم لارکمپ در نتیجه اطلاعات دقیق منابع کُردپا و تلاشهای دو ماهه و در همکاری دوجانبه با سازمان حقوق بشری “هاوار” بوده است.
پیشتر کُردپا در سالگرد تولد یک سالگی سولینا به وضعیت این مادر و کودک زندانی سیاسی در زندان ارومیه پرداخته بود.
Samstag, 12. August 2023
روایت خواهر حدیث نجفی از نحوه جانباختن او؛ از مداوای حدیث جلوگیری کردند
افسون نجفی، خواهر حدیث نجفی «از کشتهشدگان اعتراضات سراسری در کرج» به صدای آمریکا گفت: «شاهدان عینی بعدتر، به خانواده گفتند که او تا زمان انتقال به بیمارستان زنده بوده اما نیروهای امنیتی مانع از مداوای او و در نهایت باعث مرگ او شدند.»
افسون نجفی در ویژه برنامه «دادخواهی حدیث نجفی» که از صدای آمریکا پخش شد اضافه کرد:«حدیث در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ و در بلوار ارم فردیس کرج با ۶ گلوله جنگی و چندین گلوله ساچمهای کشته شده است و این اظهارات را دو شاهد عینی که او را به بیمارستان منتقل کردهاند، تایید کردهاند.»
او با رد ادعای مقامات و رسانههای حکومتی درباره نحوه جان باختن حدیث تصریح کرد:«مقامات امنیتی و ماموران وزارت اطلاعات، پدرم را تحت فشار قرار دادند تا بگوید که حدیث بر اثر ترس از گلولههای ساچمهای یا در پی سکته جان خود را از دست داده است.»
افسون نجفی با بیان اتفاقات بازداشت خود و دیگر اعضای خانواده گفت: «در زمان بازداشت خانواده پس از کشتهشدن حدیث، با نمایش فیلمی قصد داشتند به ما القا کنند که حدیث براثر شلیک گلوله از سوی معترضان کشته شده و ماموران امنیتی یا انتظامی هیچ نقشی در مرگ او نداشتهاند، اما این تصویرسازی و دروغپردازی به هیچ عنوان مورد تایید خانواده قرار نگرفت.»
خواهر حدیث نجفی در توضیح چگونگی انتقال حدیث به بیمارستان به نقل از دو تن از منتقلکنندگان او به بیمارستان خاطرنشان کرد: «شاهدان عینی مدتی بعد از کشتهشدن حدیث بر سر مزار او به ما گفتند که حدیث دقیقا در مکانی کشته شده که کاملا با مکان اعلامی از سوی نهادهای امنیتی متفاوت است.»
او به نقل از پسری که حدیث را به بیمارستان منتقل کرده افزود: «آن پسر با کمک عمهاش، حدیث را با خودروی شخصی به بیمارستان برد و او را تحویل بیمارستان داد و به تایید آنها در آن زمان حدیث زنده بود.»
افسون نجفی در ادامه گفت: «پس از تماس این مرد با خانواده و حضور ما در بیمارستان، همراه یکی از بیماران حاضر که شاهد رخدادها بوده به ما گفت که حدیث هنگام انتقال به بیمارستان هوشیار نبود اما زنده بود و ماموران او را در حیاط پشتی بیمارستان در اتاقی محبوس و به کادر درمان هشدار دادند که از مداوای او خودداری کنند تا زمان مرگش فرا برسد.»
خواهر حدیث نجفی همچنین تصریح کرد که جوانی که حدیث را به همراه عمهاش به بیمارستان منتقل کرده بود از فردای آن روز دستگیر، زندانی و شکنجه شده است و عمه او نیز چند روز بعد از آنکه نحوه کشته شدن حدیث را برای ما تشریح کرد، بازداشت شد.
خواهر این جوان ۲۳ ساله جانباخته در اعتراضات با تایید فشار نهادهای امنیتی بر خانواده حدیث به صدای آمریکا گفت: «از زمان کشته شدن حدیث تا چهلم او همه اعضای خانواده تحت فشار و بازجویی و مراقبت دائم نهادهای امنیتی بودند و خانواده به طور مستمر تهدید و مجبور به مصاحبه تلویزیونی شدند تا نزدیک چهلم دو خواهر ما را به علت انتشار فراخوان چهلم بازداشت و از برگزاری مراسم چهلم منع کردند و در مراسم چهلم نیز ضمن بازداشت پدرم و مضروب کردن مادرم با باتوم، به من و دیگر خواهرانم و برادرم نیز با تفنگ ساچمهای شلیک کردند.»
به گفته افسون نجفی، نهادهای امنیتی در ادامه فشارها به خانواده، او و دیگر خواهرش را به اجبار رئیس سازمان اطلاعات کرج، به مدت ۱۰ تا ۱۲ جلسه مجبور به مشاوره و حضور در کنار روانشناس کردند اما بعدتر مشخص شد که روانشناس و مشاور آنها، یک درجهدار و افسر اطلاعاتی بوده است نه دکتر.
او همچنین افزود: « تهدید به بازداشت برادرم یکی دیگر از فشارهایی بود که هر روز به خانواده وارد میکردند و سه یا چهار بار نیز اقدام به ربایش برادرم کردند که هر بار با کمک همسایهها و کسبه محل در این اقدام ناکام ماندند.»
حدیث نجفی متولد ۱۵ دی ۱۳۷۸، یکی از معترضان در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران بود که در مهرشهر کرج توسط نیروهای جمهوری اسلامی کشته و شبانه به خاک سپرده شد.
نحوه کشته شدن او بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی پیدا کرد.
بخش خبری ۲۰:۳۰ صدا و سیما اما چند روز بعد از کشته شدن حدیث در گزارشی با تأیید کشته شدن او توسط گلوله، رسانههای خارج از کشور را به کشتهسازی متهم کرد و مدعی شد که حدیث نجفی توسط افراد ناشناس کشته شده است.
در این برنامه پدر حدیث نجفی نشان داده شد که میگفت دخترش در «اغتشاشات» نبوده و او فکر نمیکند که پلیس دخترش را کشته باشد.
Freitag, 11. August 2023
دو فعال صنفی معلمان به انفصال از خدمت و بازنشستگی اجباری محکوم شدند
لیدا اسماعیلی، فعال صنفی فرهنگیان البرز توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به بازنشستگی اجباری و علیرضا همتی فعال صنفی فرهنگیان ایلام توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات به مدت سه ماه به انفصال موقت از خدمت محکوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شوراهای صنفی فرهنگیان، لیدا اسماعیلی و علیرضا همتی به بازنشستگی اجباری و انفصال موقت محکوم شد.
بر اساس حکمی که توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان البرز صادر و به خانم اسماعیلی ابلاغ شده است، وی به بازنشستگی اجباری با تقلیل گروه محکوم شده است.
لیدا اسماعیلی کارمند آموزش و پرورش و فعال صنفی در گیلان و البرز است.
از سوی دیگر بر اساس حکمی که توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان ایلام صادر و به آقای همتی ابلاغ شده است، وی به انفصال موقت به مدت سه ماه محکوم شده است.
این فعال صنفی معلمان در فروردین ماه سال جاری از سوی هیات بدوی تخلفات ایلام به سه ماه انفصال از خدمت محکوم شده بود.
شرکت در تجمعات صنفی فرهنگیان و همراهی با اعتراضات ۱۴۰۱ از جمله اتهامات وی است.
علیرضا همتی کارمند آمورش پرورش در آبدانان، متولد ۱۳۵۶ و با ۲۶ سال سابقه خدمت است.
Donnerstag, 10. August 2023
بازداشت، شهناز قنبری و برادرش آرش قنبری توسط نیروهای امنیتی در شهرضا
نیروهای امنیتی در شهرضا از توابع استان اصفهان، شهناز قنبری و برادر وی آرش قنبری را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۲، آرش قنبری، روز یکشنبه ۱۵ مرداد، شهناز قنبری، شهروندان ساکن شهرضا از توایع استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر ما گفت:«آرش قنبری، توسط ماموران اطلاعات سپاه استان اصفهان و هنگامی که برای پس گرفتن گوشی تلفن همراه و مدارک خود به آن ارگان امنیتی مراجعه کرده بود صورت گرفت».
این منبع مطلع افزود:«شهناز قنبری، خواهر آرش قنبری هم توسط ماموران اداره اطلاعات شهرضا واقع در استان اصفهان، بازداشت شده اما از چگونگی بازداشت و مکان نگهداری او اطلاعی در دسترس نیست».
لازم به اشاره است، آرش قنبری، چندی پیش، توسط ماموران اطلاعات سپاه در شهرضا از توابع استان اصفهان، دستگیر و پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم از قبیل گوشی تلفن همراه و اسناد مدارک شخصی، انتقال به بازداشتگاه آن نهاد امنیتی و طی مراحل بازجویی ها با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
Mittwoch, 9. August 2023
بیخبری از سرنوشت پوریا و سحر احمدی، زوج بازداشت شده؛ بازداشت موقت مادر پوریا
علیرغم سپری شدن یک هفته از بازداشت پوریا احمدی، زندانی سیاسی سابق و همسرش سحر احمدی اطلاع دقیقی از سرنوشتشان در دست نیست. والدین پوریا، به تازگی احضار و برای ساعاتی تحت بازداشت موقت بودند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز دوشنبه ١٦ مرداد ماه ١٤٠٢ (٧ آگوست ٢٠٢٣)، مادر پوریا احمدی که برای پیگیری وضعیت فرزند و عروسش به اداره اطلاعات سنندج مراجعه نموده بود، به مدت دو ساعات بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته است.
به گفته یک منبع نزدیک به خانواده احمدی، با گذشت شش روز از بازداشت پوریا احمدی، هیچگونه تماس و ملاقاتی نداشته و همسرش، سحر احمدی نیز، تنها در یک مورد تماسی کوتاه با فرزند چهار ساله خود داشته است.
این منبع افزود: بَرزین احمدی، فرزند چهار ساله این زوج ساکن سنندج که او نیز به مدت یک شبانهروز همراه والدینش بازداشت شده بود، در حال حاضر وضعیت روانی نامساعدی به واسطه رویدادهای هفته گذشته دارد.
پوریا احمدی، زندانی سیاسی سابق، به همراه همسر و فرزندش، سحر احمدی و بَرزین احمدی، کودک ٤ ساله آنها در روز سهشنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢، در حین حرکت با خودرو شخصی از سنندج به سوی مریوان، با شلیک نیروهای اداره اطلاعات متوقف و بازداشت شدند.
ههنگاو پیشتر در گزارشی نوشت: نیروهای حکومتی به منزل این خانواده یورش برده و ضمن تفتیش کامل، برخی وسایل شخصی آنها را ضبط کردند.
پوریا احمدی از اعضای سابق شاخه کُردستان حزب وحدت ملی پیشتر نیز در سالهای ١٣٩٧ و ١٣٩٨ توسط نهادهای حکومتی بازداشت و بعدها به سه ماه حبس تعزیزی محکوم شده بود.
Dienstag, 8. August 2023
سهیلا محمدی، زندانی سیاسی کُرد «با دوختن لبهایش اعتصاب غذا کرد»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داد که سهیلا محمدی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی ارومیه، به نشانه اعتراض به وضعیت خود در زندان با دوختن لبهایش، اعتصاب غذا کرده است.
سازمان حقوق بشری ههنگاو، مستقر در نروژ، گزارش داد که این زندانی سیاسی اهل سلماس از روز شنبه ۱۴ مرداد در بند زنان زندان مرکزی ارومیه در شمال غربی ایران اعتصاب غذا کرده است.
براساس این گزارش، خانم محمدی، بهرغم سپری کردن سه سال از دوران محکومیت پنج سالهٔ خود، همچنان از حق مرخصی و آزادی مشروط محروم است.
ههنگاو بهنقل از یک منبع آگاه خود نوشت: «کارشکنی رئیس زندان مرکزی ارومیه در حدی است که حتی با درخواست سهیلا محمدی برای یک دیدار با دادستان مخالفت میکند.»
پیشتر نیز، در اسفند ۱۴۰۱، گزارش شده بود که سهیلا محمدی، در پی فشار نهادهای امنیتی حکومت و مانعتراشی آنها برای جلوگیری از اعطای مرخصی، اقدام به خودکشی کرده بود.
این زندانی سیاسی که یک فرزند هم دارد، پاییز ۱۳۹۹ در سلماس توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از چند ماه بازجویی به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
سهیلا محمدی در شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه بهاتهام «عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان (پژاک)» به پنج سال زندان محکوم شد و تاکنون بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به سر برده است.
فشار بر زندانیان کُرد بهویژه پس از اعتراضات «زن زندگی آزادی» افزایش یافته است.
پیشتر سازمان حقوق بشری هانا گزارش داده که فاطمه مقصودی، مادر ادریس فقیهی که برای پیگیری وضعیت فرزند خود مقابل سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ارومیه تحصن کرده بود، با شکایت این نهاد حکومتی روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت بازداشت شده است.
Montag, 7. August 2023
بازداشت و انتقال سابین یزدانی، شهروند بهایی به زندان کچویی جهت اجرای حکم حبس
سابین یزدانی، شهروند بهایی که پیشتر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به سه سال حبس محکوم شده بود؛ جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز یکشنبه ١۵ مرداد ماه ١٤٠٢ (٦ آگوست ٢٠٢٣)، سابین یزدانی، شهروند بهایی ساکن کرج برای اجرای حکم حبس سه ساله خود بازداشت و به زندان کچویی انتقال یافت.
سابین یزدانی، پیشتر توسط دادگاه انقلاب کرج به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم خرداد ماه سال جاری به تایید شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز رسید.
وی همچنین بابت مجازات تکمیل به پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی، دو سال ممنوعیت اقامت در استان البرز، دو سال منع خروج از کشور و دو سال منع از هر گونه فعالیت آموزشی و فرهنگی محکوم شده بود
Sonntag, 6. August 2023
بازداشت پوریا احمدی زندانی سیاسی سابق همسر و فرزند ۴ سالهاش توسط نیروهای حکومتی
پوریا احمدی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق به همراه همسرش سحر احمدی و بَرزین، فرزند ٤ ساله این زوج در جاده سنندج – مریوان بازداشت شدند. نیروهای اداره اطلاعات پس از تیراندازی، خودروی در حال حرکت این خانواده را متوقف کرده بودند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز سهشنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢ (اول آگوست ٢٠٢٣)، پوریا احمدی، زندانی سیاسی سابق، به همراه همسر و فرزندش، سحر احمدی و بَرزین احمدی، ٤ ساله در حین حرکت با خودرو شخصی از سنندج به سوی مریوان، با شلیک نیروهای اداره اطلاعات متوقف و بازداشت شدند.
به گفته یک منبع مطلع، برزین احمدی، کودک خردسال این زوج پس از ٢٤ ساعت، روز چهارشنبه ١١ مرداد ماه، در حالی که آثار شکنجه بر بدنش مشهود بوده، آزاد و به والدین پوریا احمدی تحویل داده شد.
ههنگاو مطلع شده است که، روز گذشته نیروهای حکومتی به منزل این خانواده یورش برده و ضمن تفتیش کامل، برخی وسایل شخصی آنها را ضبط کردند.
تا زمان تنظیم این خبر، از اتهامات انتسابی به علیه پوریا احمدی و سحر احمدی و همچنین شرایط و مکان بازداشت این زوج اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
پوریا احمدی از اعضای سابق شاخه کُردستان حزب وحدت ملی پیشتر نیز در سالهای ١٣٩٧ و ١٣٩٨ توسط نهادهای حکومتی بازداشت و بعدها به سه ماه حبس تعزیزی محکوم شده بود.
Samstag, 5. August 2023
مخالفت با جریمه راننده به بهانه «بدحجابی مسافر» در لایحه حجاب؛ مردم را به جان هم میاندازند
در ادامه واکنشهای منفی به ابعاد و مفاد مختلف خروجی لایحه «حجاب و عفاف» از کمیسیون قضایی مجلس، گروه زیادی معتقدند که بسیاری از مواد این لایحه از جمله تعریف «جریمه بدحجابی برای رانندگان»، مقابل هم قراردادن مردم است.
وبسایت «تجارتنیوز» در مقالهای با اشاره به یکی از مواد این لایحه، که جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگان به دلیل «بدحجابی» یا «بیحجابی» مسافران در نظر گرفته است نوشت: «این لایحه هنوز تصویب نشده است اما بعضی رانندگان تجربیاتی در مورد جریمه بدحجابی یا لغو سفرها از سوی مسافران پس از تذکر حجاب دارند و این مسائل را منصفانه نمیدانند.»
به نوشته این وبسایت بعضی از رانندگان به ویژه فعالان حمل و نقل اینترنتی، معتقدند این گونه اقدامات مردم را به جان هم میاندازند و باعث ایجاد ناراحتی بین راننده و مسافر میشوند ضمن این که به گفته آنها، برخی از مسافران به دلیل تذکر بدحجابی سفرها را لغو میکنند یا امتیاز کمی به راننده میدهند که در هر دو صورت راننده متضرر میشود.
در ماده ۵۴ لایحه عفاف و حجاب آمده است: «هر کس در حال رانندگی با وسایل نقلیه موتوری مرتکب بیعفتی، کشف حجاب، بیحجابی یا بدپوششی شود یا فردی سوار کرده که مرتکب جرائم مذکور شود، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی پنج میلیون ریال جریمه میشود. همچنین صدور برگ جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی اعمال مجازاتهای مقرر برای مرتکب نیست.
حکم این ماده در خصوص تاکسیها و مسافربرهای اینترنتی نیز جاری میشود.»
در ادامه واکنشها به لایحه اصلاحشده «حجاب و عفاف» در مجلس شورای اسلامی یک وکیل دادگستری گفت: «این لایحه یک لایحه تقابلی است نه تعاملی ضمن آن که به طور فاحش ناقض آزادی و حقوق انسانهاست.»
حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر اینکه «این لایحه، با آنچه در عالم واقع در حال رخ دادن است سازگار نیست و بعید است که به نتیجه برسد» تاکید کرد: «در این لایحه اصول حقوقی، قانونی، مبانی نظری و معرفتشناختی، تربیتی، جامعهشناختی و روانشناختی رعایت نشده و به نظر میرسد که مانند گذشته، نگاه نمایندگان مجلس بیشتر صیانت از هویت ایدئولوژیک نظام سیاسی است تا مواجهه با مسائل و مشکلات جامعه.»
پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دختران و زنان زیادی از استفاده از حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی، خودداری کرده اند.
در مقابل، برخوردها با مخالفان حجاب اجباری در شهرهای ایران تشدید شده است. با این همه، تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از ادامه مقاومت مدنی دختران و زنان در ایران است.
Freitag, 4. August 2023
قوه قضاییه یک سال دیگر به حکم حبس نرگس محمدی اضافه کرد
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، به دلیل انتشار بیانیه از داخل زندان به یک سال حبس تعزیری دیگر محکوم شده است.
حساب اینستاگرامی که به نام نرگس محمدی اداره میشود، روز جمعه، ۱۳ مرداد، خبر داد که در پی حکم جدید، مجموع دوره زندان او به ده سال و ۹ ماه همراه با ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، خانم محمدی در پی انتشار بیانیهای در خصوص «تعرض و اذیت و آزار جنسی زنان» در بازداشتگاهها و ارسال نامه در این زمینه به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، یک سال دیگر حبس گرفته است.
خانم محمدی با وجودی که در زندان است، از حضور در محاکمه برسر اتهام مربوط به بیانیه و نامه یادشده، خودداری و تأکید کرده بود که «دادگاههای نمایشی و فریبکارانه جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نمیشناسد».
پس از آنکه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، زمستان پارسال در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیانان مدعی شد که تعرض و تجاوز جنسی به زنان در زندانهای ایران «وجود ندارد»، خانم محمدی در نامهای یادآوری کرد که شاهد بازداشت زنان و دخترانی در سال گذشته بود که مورد تعرض جسنی فیزیکی قرار گرفته بودند.
او نوشته بود که همبندی شماری از این زنان بوده و آماده شهادت در هر مکانی در این زمینه است.
خانم محمدی در نامه به جاوید رحمان نیز نوشته بود که تعرض به زنان در بازداشتگاهها بخشی از «برنامه سرکوب» حکومتی در تقابل با زنان ایرانی است.
شبکه سیانان در جریان اعتراضات سال گذشته یک مستند در زمینه تعدی جنسی به زنان بازداشت شده درایران تهیه کرده بود که با تکذیب وزیر خارجه جمهوری اسلامی روبهرو شد.
نرگس محمدی، ۵۱ ساله، سخنگوی پیشین کانون مدافعان حقوق بشر، از سالها پیش در زندان است و هر بار پس از آزادی، به اتهامات دیگر محاکمه و به حبسهای درازمدت محکوم شده است.
Donnerstag, 3. August 2023
زندان اوین: نازیلا معروفیان روزنامه نگار، در دادسرای اوین به «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی» تفهیم اتهام شد
نازیلا معروفیان، روزنامه نگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی و اهل شهر سقز، در شعبه دوم دادسرای اوین تفهیم اتهام شد. او پیشتر از بابت اتهام های «فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی» به دو سال حبس تعزیری و مجازات های تکمیلی محکوم شده بود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نازیلا معروفیان، روزنامه نگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی و اهل شهر سقز، در شعبه دوم دادسرای اوین تفهیم اتهام شد. او در این پرونده جدید که اخیرا توسط دادستان گشوده شده است به «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی» تفهیم اتهام شده است.
نازیلا معروفیان، روزنامهنگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی در بند زنان زندان اوین به سر میبرد و اخیراً با آزادی موقت وی از سوی دادسرا مخالفت شد. دادستان به وی گفته بود:”اگر بیرون باشی، خطرناکی”
وی روز شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ پس از احضار و مراجعه به شعبه اول دادسرای اوین، بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد.
در تاریخ ١٣ تیرماه ۱۴۰۲، منزل و ی مورو تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت و لوازم دیحیتال او نیز ضبطرشده است.
اوایل بهمنماه سال ١۴٠١، نازیلا معروفیان توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام های «فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی» به دو سال حبس تعزیری، پانزده میلیون تومان جریمه نقدی و پنج سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. حکم حبس خانم معروفیان به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمد.
خانم معروفیان در تاریخ هشت آبانماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال داده شد.
او نهایتاً به زندان قرچک ورامین منتقل و مدتی بعد با تودیع وثیقه ششصد میلیون تومانی آزاد شد.
نازیلا معروفیان، روزنامهنگار و دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی، اهل سقز و ساکن در تهران، سابقه اشتغال در رسانههایی همچون دیدهبان ایران و رویداد ۲۴ را دارد.
Mittwoch, 2. August 2023
بیخبری از سرنوشت بیان فرجاللهی، فعال زن بازداشتشده در سنندج
بیان فرجاللهی، فعال زن اهل سنندج (سنه) از حدود دو هفته قبل توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شده و تاکنون، اطلاع دقیقی از سرنوشت وی در دسترس نیست.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، با گذشت ١٣ روز از بازداشت، بیان فرجاللهی، فعال زن اهل سنندج خبری از وضعیت وی در دسترس قرار نگرفته است.
به گفته منابع مطلع، بیان فرجاللهی ۳۸ ساله تا زمان تنظیم این خبر از حقوق ابتدایی خود در حین بازداشت، شامل حق ملاقات با خانواده و حق دسترسی به محروم بوده است.
بیان فرجاللهی شامگاه دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ (۱۷ جولای ۲۰۲۳)، توسط نیروهای حکومتی در منزل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
Dienstag, 1. August 2023
سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی هر کدام به ۵۰ ماه حبس تعزیری محکوم شدند
سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی، دو زن روزنامهنگار توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران هر کدام به تحمل چهار سال و سه ماه حبس و در مجموع به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، اخیراً سعیده شفیعی و نسیم سلطانبیگی، روزنامهنگاران زن توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “تبلیع علیه نظام” به ٨ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به تحمل سه سال و ٧ ماه حبس و هر کدام مجموعاً به ۴ سال و ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند.
قابل ذکر است که، این دو روزنامهنگار از بابت مجازاتهای تکمیلی به مدت دو سال از عضویت در گروه و دستهجات سیاسی و اجتماعی و دو سال خروج از کشور محروم شدند.
همچنین، مهرنوش زارعی هنزکی یکی دیگر از متهمان این پرونده از بابت اتهامات انتسابی تبرئه شده است.
نشست رسیدگی به اتهامات این سه روزنامهنگار در تاریخ ۱۲ تیرماه سال جاری در شعبه ۲۶ تیرماه برگزار شده و احکام صادر اخیراً به آنها ابلاغ شده است.
Abonnieren
Posts (Atom)
نوشته ای از وضعیت ایشان خطر اعلام اعدام فعال حقوق بشر بخشان عزیزی
پخشان عزیزی، فعال حقوق زنان، مددکار اجتماعی و روزنامهنگار کرد اهل ایران است. او در مهاباد متولد شده و تحصیلات خود را در رشته مددکاری اجتم...
-
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نش...
-
نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند....
-
صفحه اینستاگرام نرگس محمدی ضمن انتشار یک فایل صوتی از زندان که در آن زندانیان زن شعار میدهند «برادر زندانی حمایت حمایت»، خبر داد صبح روز...