Freitag, 30. Juni 2023

علیرغم گذشت بیش از ۹ ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نیلوفر حامدی در زندان اوین

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه هشتم تیرماه ۱۴۰۲، نیلوفر حامدی، روزنامه نگار، همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین در بازداشت بسر میبرد. محمدحسین آجورلو، همسر خانم حامدی اعلام کرد: چهل هفته از زمان دستگیری نیلوفر حامدی میگذرد و در این مدت، فقط یک جلسه بازپرسی برگزار شده و تاکنون به پرونده وی رسیدگی نشده است. وی چندی پیش درخواست دیدار با وکلای خود را به صورت کتبی ارائه کرده که مسئولان مربوطه به این درخواست هم پاسخی نداده اند. جلسه بازپرسی این روزنامه نگار در تاریخ نهم خرداد ماه، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، خانم حامدی در جریان این جلسه، از بابت اتهامات “همکاری با دولت متخاصم، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام” به دفاع از خود پرداخت. در همین راستا آقای آجورلو اظهار داشت: نیلوفر ضمن رد اتهامات وارده، تاکید داشته که به عنوان یک خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون عمل کرده و هیچ اقدامی علیه امنیت ایران انجام نداده است. نیلوفر حامدی، روزنامه نگار “روزنامه شرق” در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این خبرنگار که اولین بار عکس مهسا امینی را در کما منتشر کرد، اواخر آذرماه سال گذشته، به زندان قرچک ورامین منتقل شد. این روزنامه نگار بازداشتی در تاریخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری، به همراه چند از زندانیان و متهمان سیاسی، از بند ۸ زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شد.

Donnerstag, 29. Juni 2023

مریم عباسی نیکو، مادر بیتا شفیعی نوجوان معترض به حملات شیمیایی بازداشت شد

مریم عباسی نیکو، اهل شاهین‌شهر از توابع استان اصفهان توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شد. او مادر بیتا شفیعی نوجوان دانش‌آموزی است که در اعتراض به حملات سازمان‌یافته به مدارس برای مدتی بازداشت و شکنجه شد. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه دوشنبه ۵ تیر ماه ١۴٠٢ (٢۶ ژوئن ٢٠٢٣)، مریم عباسی نیکو، اهل شاهین‌شهر توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران همراه با ضرب‌وشتم بازداشت شد. گفته می‌شود نیروهای اطلاعات سپاه ضمن ورود به منزل و ایجاد ارعاب، در جریان بازداشت این شهروند منزل را مورد تفتیش قرار داده و به برخی از لوازم آسیب رسانده‌اند. این شهروند پس از بازداشت توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران به یکی از بازداشتگاه‌های این نهاد حکومتی منتقل شده است. بیتا شفیعی، دختر مریم عباسی نیکو و از بازداشت‌شدگان حملات شیمیایی به مدارس، پس از آزادی به قید وثیقه با انتشار یک ویدیو در صفحه اینستاگرامش رو به عموم گفت: وقتی صدای ما کە در داخل زندان هستیم، نباشید، جمهوری اسلامی هرکاری کە بخواهد با ما می‌کند.”

Mittwoch, 28. Juni 2023

ربودن ثریا قیطرانی توسط نیروهای حکومتی در پیرانشهر

ثریا قیطرانی شهروند اهل پیرانشهر توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. برادر وی نیز دو هفته پیش توسط همین نیروها بازداشت شده است. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ (۲۶ ژوئن ۲۰۲۳)، نزدیک به ۲۰ نفر از نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر با هجوم به منزل پدر و مادری ثریا قیطرانی در روستای “کانی ملا” اقدام به ربودن وی نموده‌اند. به گفته یک منبع مطلع، بازداشت ثریا قیطرانی مقرون به خشونت بوده و نیروهای اداره اطلاعات منزل خانوادگی آنها را نیز تفتیش کرده‌اند. تا زمان تنظیم این خبر، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت و اتهامات وارده و همچنین سرنوشت و محل نگهداری ثریا قیطرانی در دسترس نیست. قابل ذکر است که صدرالدین قیطرانی برادر ثریا نیز، روز یک شنبه ۲۱ خردادماه سال جاری توسط نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر بازداشت شده است.

Dienstag, 27. Juni 2023

تداوم فشارها علیه دانشجوها؛ بازرسی بدنی و فریادهای حراست دانشگاه علامه بر سر دختران دانشجو

در ادامه فشارهای حکومت علیه دانشجویان دانشگاه‌های مختلف سراسر ایران، گزارش‌ها حاکی از فریادهای نیروهای حراست دانشگاه علامه بر سر دانشجویان دختر این دانشگاه و بازرسی بدنی آنان هنگام ورود به جلسه امتحان است. شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز دوشنبه پنجم تیر گزارش داد که نیروهای حراست پیش از ورود دانشجویان دختر دانشگاه علامه در تهران به جلسه امتحان، آن‌ها را به بهانه بازرسی حجاب به مدت طولانی نگه داشته و تهدید کردند. بر اساس این گزارش، دانشجویان دختر به دلیل این اقدام حراست، دقایق ابتدایی زمان آزمون خود را به جای حضور در مکان امتحان، نزد ماموران حراست بازجویی شدند. همچنین گزارش شده که نیروهای حراست در جلسات امتحان حاضر شدند و به طور مکرر نظم جلسات را به هم ریخته و علاوه بر فیلمبرداری از دانشجویان، فریاد می‌زنند: «حجاب‌تان را رعایت کنید وگرنه می‌گویم پاسخنامه‌های شما را دریافت نکنند!» شوراهای صنفی دانشجویان کشور نوشت که در مواردی دیگر، پس از شروع جلسه امتحان، دانشجویان را با دستگاه فلزیاب بازرسی می‌کنند و در صورت همراه داشتن وسایل فلزی، آنان را مجبور می‌کنند در یک مکان عمومی آن هم حین برگزاری امتحان وسیله‌ای مانند کمربند را باز کنند تا مجدد بازرسی انجام شود. این شورا اضافه کرد که چنین رفتاری هم نسبت به دانشجویان پسر و هم دانشجویان دختر اعمال شده است. شوراهای صنفی دانشجویان کشور نوشت: «این برخورد از سوی نهادهای امنیتی مصداق بارز هتک حرمت آن هم در مکانی عمومی‌ست. همچنین بیانگر وادادگی و بی‌مسئولیتی معاونت آموزشی و ادارات تابعه آن در دانشکده‌های مختلف به عنوان متولیان اصلی برگزاری امتحانات است.» شوراهای صنفی دانشجویان کشور با تاکید بر این که «در چنین شرایطی جلسات امتحان به هیچ عنوان از نظم و آرامش روانی کافی برخوردار نیست»، حراست و نهادهای امنیتی را فاقد «حق دخالت در برنامه‌های آموزشی» دانستند و نوشتند: «این اقدامات در جهت فشار مضاعف بر دانشجویان است.» فشارها علیه دانشجویان کشور در هفته‌ها و ماه‌های اخیر شدیدا افزایش یافته است. این فشارها با پیامک حراست دانشگاه هنر به دانشجویان دختر مبنی بر اجباری شدن پوشیدن مقنعه به اوج رسید و سپس نیز گزارش‌هایی از ورود نیروهای حراست به سلف‌های خوابگاه‌های دانشجویان یا کتابخانه‌های دانشگاه‌ها برای اعمال حجاب اجباری منتشر شد. در این میان، احضار دانشجویان و پرونده‌سازی برای آنان در کمیته‌های انظباطی نیز همچنان ادامه دارد. روز یکشنبه، شوراهای صنفی دانشجویان خبر داد که تعداد زیادی از دانشجویان دختر دانشگاه چمران اهواز به دلیل گزارش مسئول گیت ورودی خوابگاه‌ درباره «رعایت نکردن مقررات پوشش» به کمیته انضباطی احضار شده‌اند. دانشگاه‌های ایران یکی از کانون‌های اصلی خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی بوده است.

Montag, 26. Juni 2023

بلاتکلیفی چهارماهه ستایش امیری دانش‌آموز ۱۷ ساله در زندان شیراز

ستایش امیری، دانش‌آموز ١٧ ساله اهل لارستان و معترض به حملات شیمیایی علیه دانش‌آموزان، چهارمین ماه حبس خود را با بلاتکلیفی کامل در زندان عادل‌آباد شیراز سپری می‌کند. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ستایش امیری، ١٧ ساله و اهل شهرستان لارستان مدت صد و پنج روز گذشته را با بلاتکلیفی در زندان عادل‌آباد شیراز در حبس به سر برده است. پیشتر هه‌نگاو طی گزارشی از فشار شدید روانی و جسمانی بر ستایش امیری برای اذعان و پذیرفتن سناریوی نهادهای اطلاعاتی نظیر “ارتباط با رسانه‌ بیگانه” و “مسموم‌سازی دانش‌آموزان” خبر داده بود. در همین رابطه، بخشی از اعترافات اجباری ستایش امیری و چند دانش‌آموز دیگر به نام‌های ستایش داروغه ۱۶ ساله، عرفانه هنر ۱۸ ساله، علیرضا باقری و ابراهیم امیری، پدر ستایش، در یک برنامه تلویزیونی صداوسیمای جمهوری اسلامی با تلفیقی از ویدئوهای تدوین‌شده و اطلاعات نامشخص، پخش شده بود. این افراد اواسط اسفند ماه ١٤٠١ توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده و پس از مدتی به زندان عادل‌آباد شیراز انتقال داده شدند. هه‌نگاو مطلع شده است که هر یک از عرفانه هنر، ستایش داروغه و علیرضا باقری آزاد شده‌اند. ابراهیم امیری اخیراً به زندان شهر اوز منتقل شده و ستایش امیری همچنان در زندان عادل‌آباد شیراز نگهداری می‌شود.

Sonntag, 25. Juni 2023

اعلام ممنوعیت استفاده زنان «بی‌حجاب» از خدمات تاکسیرانی قزوین

همزمان با افزایش فشارهای جمهوری اسلامی برای اجرای حجاب اجباری، خبرگزاری‌های ایران به نقل از مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین اعلام کرده که رانندگان تاکسی باید از سوار کردن افراد بی حجاب خودداری کنند. محمد رضا وثوق‌نیا، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین به خبرگزاری ایلنا گفته: «با توجه به این که رعایت حکم حجاب واجب و مطابق قانون، کشف حجاب در انظار عمومی و به ویژه تاکسی به عنوان یک وسیله نقلیه عمومی ممنوع است، به تاکسیرانان ناوگان تاکسیرانی ابلاغ شده است تا در راستای رعایت تکالیف شرعی و حدود الهی، از سوار کردن افراد بی حجاب خودداری کنند.» وثوق‌نیا افزوده «تا کنون پیامک های متعددی از سوی سازمان تاکسیرانی برای رانندگان تاکسی مبنی بر ممنوعیت ارائه خدمات به افراد بی حجاب ارسال شده است. بر همین اساس، با تاکسیرانانی که افراد بی‌حجاب را سوار کنند در هیئت انضباطی سازمان تاکسیرانی برخورد قانونی خواهد شد و شهروندان نیز در صورت مشاهده هر گونه تخلف در این زمینه، می توانند موارد را با سازمان تاکسیرانی در میان بگذارند.» او همچنین گفته که «با توجه به اهمیت مقوله عفاف و حجاب، ارائه هر گونه خدمات به افراد بی حجاب در سازمان تاکسیرانی نیز ممنوع می باشد.» خبر ایجاد محدودیت‌های بیشتر برای اجرای حجاب اجباری در قزوین، نمونه‌ای از سیاست‌های حکومت برای اجرای «حجاب اجباری» در جامعه است. پیشتر هم محدودیت‌هایی نظیر جلوگیری از ورود به مترو و اتوبوس شهری، قطع خدمات بانکی و عمومی به زنان بی‌حجاب و حتی صدور احکام زندان برای زنان، نتوانسته اعتراضات مدنی به حجاب اجباری را خاموش کند.

Samstag, 24. Juni 2023

تاکید معاون اول قوه قضائیه بر اجباری بودن حجاب در خیابان همزمان با «پرونده‌سازی» برای ۱۲۰۰ زن

محمد مصدق، معاون اول قوه ‌قضاییه جمهوری اسلامی، بار دیگر با تاکید اجباری بودن حجاب در جمهوری اسلامی، دخالت در نوع پوشش زنان را «حق حکومت» خواند و همزمان رئیس کل دادگستری اصفهان با تهدید به «پرونده‌سازی» برای زنانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، اعلام کرد که در حال حاضر برای یک هزار و دویست تن از زنان به خاطر سرباز زدن از حجاب اجباری پرونده قضائی تشکیل شده است. محمد مصدق، معاون اول قوه‌ قضاییه طی سخنانی در نماز جمعه دوم تیر ماه تهران، با بیان اینکه «در وجوب شرعی و سیاسی حجاب شکی وجود ندارد»، گفت: «حجاب واجب شرعی و سیاسی است و تعجبم از کسانی است که ادعای علم دارند و گاهی در حوزه و دانشگاه مطرح می‌کنند که حجاب حریم خصوصی است و حاکمیت نباید دخالت کند، اما اینگونه نیست.» آقای مصدق افزود که در جمهوری اسلامی «حجاب در حریم خانواده، حریم خصوصی است و حاکمیت دخالتی در آن ندارد اما اگر حجاب در خیابان رعایت نشود، حاکمیت حق دخالت دارد.» او همچنین با اشاره به اینکه «لایحه جدید حجاب در در کمیسیون قضایی مجلس در حال بررسی است»، گفت که «قوای سه گانه روی این لایحه وفاق دارند.» معاون اول قوه‌ قضاییه جمهوری اسلامی یک سال گذشته را «سال مهمی برای قوه قضاییه» خواند و با اشاره ضمنی به اعتراضات سراسری در ایران، افزود: «نوع چالش هایی که قوه قضاییه به ویژه در حوزه اجتماعی و امنیتی با آن مواجه بود در مقایسه با چهار دهه گذشته بی‌نظیر بود.» تشکیل ۱۲۰۰ پرونده در همین حال اسدالله جعفری، رئیس دادگستری استان اصفهان، نیز طی سخنانی در نماز جمعه شهر اصفهان با اعلام «تشکیل یک هزار و دویست» پرونده برای زنانی که از حجاب اجباری سر باز زده‌اند، گفت: «بیش از ۱۲۰۰ پرونده از طریق مستندسازی افرادی که کشف حجاب کردند وارد دستگاه قضائی شده و با قدرت به آن رسیدگی می‌کنیم.» اسدالله جعفری همچنین زنانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند را به «ترویج فساد» متهم کرد و افزود: «افرادی که به صورت سازمان یافته و شبکه‌ای در فضای مجازی فعالیت کرده و فساد را ترویج می‌کنند را شناسایی و با آن‌ها برخورد می‌کنیم.» رئیس دادگستری استان اصفهان به صراحت از «پرونده‌سازی» برای تعدادی از شهروندان خبر داد و گفت: «بیش از ۵۰ مورد مروجان ولنگاری و اباهه‌گری را شناسایی و برای آن‌ها پرونده‌سازی کرده‌ایم. اظهارات دو مقام قوه قضائیه درباره تشدید برخورد با زنان در حالی بیان شده است که احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی، در روزهای اخیر بار دیگر زنان را به برخورد تهدید کرد و گفت برای زنانی که به گفتۀ او، «در فضای مجازی کشف حجاب می‌کنند، یا افرادی که دیگران را تشویق و بی‌حجابی را ترویج می‌کنند»، پرونده‌های قضایی تشکیل خواهد شد. سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی نیز هفته گذشته گفت: «از روز ۲۶ فروردین که احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی، از اجرای طرح عفاف و حجاب و برخورد با کشف حجاب در معابر، اصناف و خودروها خبر داد تا ۲۵ خرداد، تعداد ۹۹۱ هزار و ۱۷۶ پیامک تذکر حجاب» برای مالکان خودروها ارسال شده است.» آقای منتظرالمهدی افزود که طی همین دو ماه ۱۳۳ هزار و ۱۷۴ مورد «توقیف سیستمی» در ارتباط با «کشف حجاب» ابلاغ شده و برای بار سوم نیز پیامک با مضمون «توقیف فیزیکی» ارسال می‌شود که «دو هزار خودرو توقیف فیزیکی» شده‌اند. سخنگوی فرمادهی انتظامی همچنین گفت که «در مرحله چهارم که پرونده به صورت الکترونیکی به مرجع قضایی ارجاع داده می‌شود نیز تاکنون بیش از ۴ هزار پرونده» در ارتباط کشف حجاب در خودرو به مراکز قضایی ارجاع داده شده است.

Freitag, 23. Juni 2023

مادر وحید شیعه‌زاده می‌گوید پسرش با «شلیک گلوله ماموران» کشته شده نه «در تصادف»

مادر وحید شیعه زاده، جوان ۲۳ ساله اهل شیراز، مربی ورزش و از مدال‌آوران رقابت‌های داخلی و خارجی رشته بیلیارد در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا فاش کرد که پسرش با «شلیک گلوله ماموران» کشته شده نه «در تصادف». خانم رقیه احمدی روز حادثه را چنین روایت می‌کند: «پسر من مقام کشوری و قهرمانی جهانی آورده بود و به ورزشکاران دیگر تعلیم می‌داد؛ موقع برگشت، معالی‌آباد شیراز شلوغ بوده و ماشینش خاموش شده بود. پسرم پیاده می‌شود تا دنبال مکانیک بگردد … که تیر می‌خورد، پنج دقیقه بعد یکی از دوستانش که باهاش بود به من زنگ زد و گفت وحید تیر خورده و بردیم بیمارستان.» رقیه احمدی مادر دادخواه وحید شیعه‌زاده در تشریح حضورش در بیمارستان می‌گوید: «من هرچه گشتم هیچ‌کس جوابم را نمی‌داد، گفتم پسرم تیر خورده و این‌ها هم همه لباس شخصی بودند، گفتند بیا اینجا کارت داریم، باباش کجاست؟ گفتم بابا نداره. گفتند اگر قبول کنی و بنویسی که تصادف بوده، ما جسد را تحویل می‌دهیم، اگر نه جسد رو با خودمان می‌بریم … گفتم نمی‌گذارم جسد رو ببرید و گفتند که خوب خودت را هم می‌بریم. گفتم من می‌نویسم که تصادف بوده ولی باید جسد را به من نشان بدهید.» این مادر در ادامه گفت‌وگو افزود: «گفتند پنج میلیون تومان باید بدهی… گفتم شما خودتان زدید و پنج میلیون تومان هم می‌گیرید؟ گفتند: این «پول تیر» است و حتی «دست سپاهی‌ها هم خونی بود» … زنگ زدم به یکی از آشنا‌ها برای تهیه پول ولی هیچی‌ نگفتم، گفتم تصادف کرده بهم پول رو بده تا من بعدا پس بدم؛ … بعد که پول را بهشون دادم … گفت امضا کن تصادف، تصادف و تصادف.» با این حال در گواهی فوت علت مرگ «نامعلوم» ذکر شده؛ رقیه احمدی مادر دادخواه وحید شیعه زاده، در این گفت‌وگو افشا کرد که فشار و تهدید نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی حتی بعد از خاک‌سپاری فرزندش نیز ادامه دارد و به عنوان نمونه گفت: «من پسرم در ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۱ کشته شده بود، ما تشییع جنازه کردیم و چند روز پس از خاک‌سپاری خودشون مرا خواستند که روز شنبه ـ وقتی که گورستان خلوت است ـ تنها بیایم سر قبر پسرم و گفتند که باید تاریخ روی قبر را پاک کنی و تاریخ را بزنی ۱۸ خرداد….. گفتم آخر چرا؟ گفتند می‌خواهی بچه‌تو از قبر بیاریم بیرون و اصلا ببریم جای دیگه؟ گفتم گناه داره این بچه را گور به گور نکنید.» مادر وحید شیعه‌زاده در ادامه گفت‌وگو تاکید کرد: «من اصلا از خون پسرم نمی‌گذرم… من خون بچه‌ام را از این‌ها پس می‌گیرم… من از هیچ‌کدام این‌ها نمی‌ترسم… من مادر دادخواه هستم. من یک پسر داشتم و زن بی‌سرپرست این بچه رو با بدبختی بزرگ کردم فرستادم چین مقام قهرمانی آورد. ولی حقش نبود که اینها بکشنش.» کشته شدن مهسا (ژینا) امینی ۲۲ ساله در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ اعتراضات دنباله‌داری را در سراسر ایران و همچنین جهان سبب شد. در جریان این اعتراضات بیش از ۵۰۰ تن از جمله ۷۱ کودک کشته و هزاران تن بازداشت شدند و جمهوری اسلامی تاکنون هفت معترض را نیز اعدام کرده است.

Donnerstag, 22. Juni 2023

احضار زهرا توحیدی از زندان اوین به دادسرای امنیت؛ تفهیم اتهام بر مبنای «محتویات» صفحه اینستاگرام

علیرضا خوشوقت، همسر زهرا توحیدی با انتشار توییتی، از احضار این فعال سیاسی از بند زنان زندان اوین به «شعبه ۳ بازپرسی دادسرای شهید مقدس» خبر داد و نوشت که به او «اتهام تبلیغ علیه نظام» بر مبنای «محتویات صفحه اینستاگرام» تفهیم و «دفاع آخر» اخذ شده است. زهرا توحیدی و هدی (زهره) توحیدی، از اعضای پیشین حزب اتحاد ملت، ۳۱ شهریورماه گذشته، در نخستین روزهای اعتراضات سراسری بازداشت و پس از حدود سه ماه در تاریخ ۲۶ آذر به قید وثیقه آزاد شدند. ابتدا اعلام شد که این دو خواهر و فعال سیاسی به مورد «عفو» قرار گرفته و پرونده آنها «مختومه» شده است، اما دهم خرداد ماه، در پی «احضار تلفنی» به دادسرا، بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. اندکی بعد خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، «ارتباط» این دو با «گروهک‌های معاند و برانداز» را دلیل مشمول «عفو» نشدن آنها اعلام و صدور هرگونه قرار «موقوفی تعقیب» و «لغو» آن را نیز تکذیب کرد. پیش از این دادگاه انقلاب زهرا توحیدی و هدی (زهره) توحیدی، از اعضای پیشین حزب اتحاد ملت، را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود. پیشتر رضا معینی در گفت‌و‌گو با بخش فارسی صدای آمریکا بازداشت ۱۰۰ روزنامه‌نگار در ماه‌های گذشته را بی‌سابقه توصیف کرده بود.

رییس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی : برخورد گشت ارشاد، امنیتی شده/ هیچ کس با این روش چادری نشده/

عصر ایران نوشت:رشیدی کوچی گفت : متاسفانه عده ای مسئله مهم حجاب و آسیبی مثل بدحجابی را صرفا به مبحث گشت ارشاد گره زده اند و اجازه نمی دهند کسی نزدیک شود. با برچسب زدن های نادرست، فضای سختی را ایجاد کرده اند که اگر کسی در مورد این مسئله حرف بزند و اظهار نظری داشته باشد حتما موافق بدحجابی است و این نگران کننده است. رئیس کمیته امنیت کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخوردهای چند روزه گذشته گشت ارشاد با زنان، گفت: ما اگر راجع به گشت ارشاد انتقادی داریم به معنی این نیست که موافق بدحجابی، بی حجابی و زیر سوال بردن یکی از مهمترین مسائل دینی مان هستیم مسئله حجاب در اسلام مورد تاکید قرار گرفته است و ما به آن معتقد هستیم اما اینکه ما بخواهیم این مسئله را صرفا با حضور گشت ارشاد و به صورت سلبی پیش ببریم تجربه نشان داده است که موفق نخواهیم بود. جلال رشیدی کوچی اظهار کرد: حضور گشت ارشاد کار را سخت می کند و مردم را نسبت به یک اصل مترقی که به دنبال حفظ شان و جایگاه زن در جامعه است بدبین می کند. ما در حوزه حجاب باید نود درصد کار ایجابی، توجیهی و فرهنگی انجام دهیم و در خوش بینانه ترین حالت ده درصد به سمت کارهای سلبی پیش برویم. متاسفانه می بینیم چنین موضوع مهمی که به دنبال حفظ شان و جایگاه زن است با نود و پنج درصد کار سلبی که سلیقه ای انجام می شود در جامعه اجرایی می شود. وی با بیان اینکه گشت ارشاد سلیقه ای برخورد می کند، تاکید کرد: گشت ارشاد نمی تواند به اصل موضوع که تقویت جایگاه حجاب است کمک کند. اصولا دین اسلام بر پایه مسائل ایجابی بنا نهاده شده است و کمتر به سمت کارهای سلبی رفته است . وی ادامه داد: این اتفاقاتی که می افتد مردم را ناراحت و نگران کرده است. اگر ما در مورد گشت ارشاد اظهار نظر می کنیم و انتقادی داریم این انتقاد از سر دلسوزی برای نظام، دین و مردم و جامعه زنان مان است. نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به هر حال باید در مورد حضور یا عدم حضور گشت ارشاد در جامعه آسیب شناسی صورت گیرد اما متاسفانه عده ای مسئله مهم حجاب و آسیبی مثل بدحجابی را صرفا به مبحث گشت ارشاد گره زده اند و اجازه نمی دهند کسی نزدیک شود. با برچسب زدن های نادرست، فضای سختی را ایجاد کرده اند که اگر کسی در مورد این مسئله حرف بزند و اظهار نظری داشته باشد حتما موافق بدحجابی است و این نگران کننده است. رشیدی کوچی گفت: کسانی که در حوزه حجاب به دنبال ساختارشکنی هستند تعدادشان بسیار اندک است مثلا کسی که با رفتار خودش به دنبال این است که به اعتقادات مردم لطمه بزند به راحتی قابل شناسایی است و باید با اینها برخورد شود اما اینکه ما بی محابا و در انظار عمومی چنین رفتارهای داشته باشیم درست نیست و مستقیم در پازل دشمن بازی می کنیم. وی تصریح کرد: اگر قرار است در حوزه حجاب اقدامی انجام شود باید توسط کارشناسان، روانشناسان و جامعه شناسان مورد بررسی قرار گیرد یعنی کسانی خارج از مجموعه انتظامی و لباس و فرمی که عزیزان نیروی انتظامی هستند این مسئله را بررسی و مورد مطالعه قرار داده و بعد راهکارها و پیشنهادات لازم را برای اجرا ارائه دهند. وی افزود: حجاب مسئله ای فرهنگی، دینی، اعتقادی و روانشناسی است. سوال ما از عزیزان نیروی انتظامی این است که آیا مامورینی که در حوزه گشت ارشاد هستند آموزش لازم را می بینند؟ آیا تخصص لازم در برخورد با یک پدیده اجتماعی را دارند؟ قطعا ندارند و اگر آموزش دیده بودند که این اتفاقات نمی افتاد. عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها گفت: هر زمان که نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت و سویی رفت که اتفاقات خوبی بیفتد این رفتارها شدت گرفته و این اتفاقات خوب را تحت الشعاع قرار داد ما در چند روز گذشته در حوزه بین الملل و تقویت جایگاه جمهوری اسلامی ایران شاهد اتفاقات خوبی بودیم اما برخورد ناشایستی که جای دفاع ندارد و ویدیویی که از برخورد ناشایست منتشر شد تمام اینها را تحت شعاع قرار داد. وی گفت: برخورد گشت ارشاد تبدیل به موضوع امنیتی شده است. التهابی که در جامعه ایجاد می شود دوقطبی که شکل گرفته است این فضا را ایجاد کرده است. خیلی از بانوان باحجاب ما هم تحت تاثیر این دوقطبی آسیب می بینند بانوانی که حجاب شان متناسب با خواسته ما نیست هم آسیب می بینند متاسفانه فضای روانی جامعه این روزها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی و شوراها، ادامه داد: در حال پیگیری هستیم که جلسه مشترکی با کمیسیون های اجتماعی، فرهنگی، مسئولان نیروی انتظامی و دیگر مسئولان زیربط داشته باشیم تا جلوی آسیب بیشتر به جامعه گرفته شود. وی تاکید کرد: سابقه گشت ارشاد نشان داده است که هیچ کسی با این روش چادری نشده است تا به امروز گشت ارشاد نتیجه مثبتی را به دنبال نداشته است چون در کنارش آنهایی که باید کار فرهنگی و ایجابی می کردند نبودند. رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد مجلس پیشنهادی مبنی بر عدم حضور گشت ارشاد را به مسئولان زیربط بدهد، گفت: در جلسه ای که با حضور کمیسیون های تخصصی مجلس و مسئولان نیروی انتظامی داریم این مسئله را بررسی می کنیم تا ببینیم خروجی جلسات چیست و به چه نتیجه ای در این مورد می رسیم.

Mittwoch, 21. Juni 2023

«سولینا» کودک سعدا خدیرزاده بدون شناسنامه و با شرایط غیرانسانی و «تروریست» خطاب شدن از سوی مسئولین زندان ارومیه، یک ساله شد

سولینا، کودک سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان ارومیه در حالی امروز وارد سن یک سالگی شد که هنوز شناسنامه ندارد و مادرش برای رشد و پرورش او در زندان ارومیه با مشکلات بسیاری از ناتوانی در تهیه شیر خشک و پوشاک گرفته تا تهدید به «گرفتن بچه» و «تروریست» و «داعش» خطاب شدن فرزندش ازسوی مسولین زندان مواجه است. به گفته یک منبع مطلع به کُردپا؛ تهیه شیر خشک، پوشاک بچه، لباس و دیگر مواد غذایی لازم برای این کودک یک ساله از مشکلات مستمر و روزانه سعدا خدیرزاده برای پرورش فرزندش در زندان ارومیه است و حتی برای پوشش کودکش از لباس کهنه دیگر بچه‌ها استفاده می‌کند. از دیگر سو قرار گرفتن در شرایط غیر انسانی، فشار روانی وارده از جانب رییس و مامور کشیک زندان زنان و فشار نهادهای امنیتی به سعدا خدیرزاده حاکی از وضعیت بغرنج این زندانی سیاسی مادر در زندان ارومیه است. این منبع مطلع در رابطه با تهیه نیازهای اولیه خانم خدیرزاده برای فرزندش می‌گوید؛ خانم خدیرزاده از نظر مالی و تهیه خوراک و پوشاک برای فرزندش توانایی بسیار کمی دارد و دوستان، دیگر زندانیانی که به زندان رفت‌وآمد می‌کنند یا خانواده زندانیان به صورت «خیرخواهانه» برای فرزندش شیر خشک و پوشاک بچه تهیه می‌کنند. چراکه سهمیه زندان برای در اختیار قراردادن شیر خشک، پوشاک یا دیگر نیازها به نوزادان بسیار ناچیز است. از دیگر سو، با اعمال مقررات جدید در زندان زنان ارومیه، هر بند روازنه می‌تواند تا یک ساعت از هواخوری برخوردار شود و کودک خانم خدیرزاده در روز تنها می‌تواند یک ساعت بیرون از بند‌ها باشد و در داخل زندان نیز هیچگونه فضا، وسیله یا اسباب‌بازی مناسبی برای رشد کودک وجود ندارد. این منبع اذعان می‌دارد، به صورت کلی وضعیت زندان ارومیه برای زنان بسیار شکننده و همراه با شرایط غیرانسانی است، چه برسد به یک نوزاد که نیازهای خاص خود را دارد و این وضعیت برای زندانی سیاسی مادر به معنای «گیر کردن کامل» است. گاها پیش آمده زندانیان برای دریافت سهیمه صابون و عدم توانایی مالی خود گریه کرده‌اند یا اینکه زندانیان هفته‌ای یک بار به میوه دسترسی دارند و چیزی دیگر غیر از غذای زندان برای رشد کودک وجود ندارد. منبع آگاه کُردپا در ارتباط با دسترسی سعدا خدیرزاده و کودکش به خدمات درمانی می‌گوید؛ در زندان چیزی به نام دکتر اطفال وجود ندارد و تنها یک ماما برای معاینه زندانیان و کودکانشان بدون در اختیار قراردادن داروهای مناسب در دسترس است و اگر زندانی یا کودکش نیاز شدید به دارو داشته باشند و نسخه‌ای نوشته شود، باید آن را به دست زندانیانی بدهند که به بیرون رفت‌وآمد دارند تا برایشان با هزینه خود زندانی دارو تهیه کند. ابن منبع مطلع در ارتباط با دسترسی کودک و مادر زندانی به پزشک خارج از زندان نیز اشاره می‌کند؛ تنها در صورتی این اجازه داده می‌شود که وضعیت مادر و کودک بسیار وخیم باشد که البته برای زندانیان سیاسی مسیر سختگیرانه‌ و طولانی‌تر وجود دارد. چراکه باید درخواست صورت جلسه شود و بعد از یک هفته جواب صورت جلسه با رضایت قاضی ناظر بر زندان صادر می‌شود. برای سعدا خدیرزاده نیز که تاکنون با وجود وثیقه‌های بسیار سنگین از حق آزادی موقت و مرخصی محروم بوده است، این امر غیرممکن است. منبع آگاه کُردپا در رابطه با فشار مسئولین زندان و نهادهای امنیتی می گوید؛ خانم «بخشی» رییس زندان بخش زنان ارومیه بعد از اقدام به خودکشی سعدا خدیرزاده در سال گذشته از او تعهد کتبی گرفته که اقدام به خودکشی خود را تکذیب کند، در غیر این صورت کودکش را از او می‌گیرند. همچنین خانم «رفعت» مامور کشیک زندان با اظهارات توهین‌آمیز و تحقیرکننده مدام کودک او را «تروریست» و «داعش» خطاب قرار می‌دهد و می‌گوید، این بچه در آینده تروریست و داعش خواهد شد. از دیگرسو فشارهای نهادهای امنیتی برای جلوگیری از مرخصی سعدا خدیرزاده باوجود قرار وثیقه‌های سنگین و موافقت دادگاه تاکنون ادامه دارد و اداره اطلاعات پیرانشهر مانع از اعزام او به مرخصی شده، شاکیان پرونده نیز او را تهدید به قتل درصورت دادن اجازه هرگونه مرخصی کرده‌اند و خواهان اشد مجازات هستند. حتی وکیلی او در پی تهدیدات نهادهای امنیتی از ادامه وکالت او صرف نظر کرد. سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی محکوم به ۱۲ سال و شش ماه زندان تعزیری، در زمان بازداشت باردار بوده و کودک خود را در زمان بازداشت بدون دسترسی به حق مرخصی به‌دنیا آورد. پرونده‌سازی نهادهای امنیتی علیه او تاکنون منجر شده از حق آزادی موقت و مرخصی برخوردار نشود و به دلیل همین شرایط اقدام به اعتصاب غذا و خودکشی کند و بعد از خودکشی نیز برای تکذیب با اعتراف اجباری مواجه گردد. پدر سولینا ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت فرزند و همسرش در زندان ارومیە، تولد یک سالگی او را تبریک گفت و آرزوی سلامتی برای آنها خواست.

Dienstag, 20. Juni 2023

تداوم بازداشت و انتقال چهار تن از اعضای خانواده ابوالفضل آدینه زاده به شیروان و بجنورد

خبرگزاری هرانا – علی آدینه زاده، مرضیه آدینه زاده، گلدسته حسینی جهان آباد و رضا آدینه زاده، چهار تن از اعضای خانوداه ابوالفضل آدینه زاده نوجوان جانباخته در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، کماکان در بازداشت بسر میبرند. اخیرا علی و رضا آدینه زاده، پدر و عموی این نوجوان جانباخته به شهرستان شیروان و مرضیه آدینه زاده و گلدسته حسینی جهان آباد، خواهر و مادر وی، به شهرستان بجنورد منتقل شده اند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی آدینه زاده، مرضیه آدینه زاده، گلدسته حسینی جهان آباد و رضا آدینه زاده چهار تن از اعضای خانوداه ابوالفضل آدینه، علیرغم گذشت سه روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. خسرو علیکردی، وکیل مدافع این شهروندان در گفتگو با هرانا اطلاع داد: “اخیرا علی و رضا آدینه زاده، پدر و عموی ابوالفضل آدینه زاده به شهرستان شیروان و مرضیه آدینه زاده و گلدسته حسینی جهان آباد، خواهر و مادر وی، به شهرستان بجنورد منتقل شده اند.” همچنین به گفته آقای علیکردی، روز جمعه بیست و ششم خردادماه، چندتن از بستگان از جمله موسی آدینه زاده، عموی این نوجوان جانباخته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز گذشته آزاد شدند. علی آدینه زاده، مرضیه آدینه زاده و رضا آدینه زاده، پیشتر روز جمعه بیست و ششم خرداد، در آستانه روز تولد ابوالفضل آدینه زاده همراه با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. گلدسته حسینی جهان آباد نیز ساعاتی بعد در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. علی آدینه زاده پیشتر نیز توسط شعبه یکم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فاروج احضار شده بود. تا زمان تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. ابوالفضل آدینه زاده، نوجوان جانباخته در جریان اعتراضات سراسری اخیر در مشهد است که به گفته نزدیکان ابوالفضل، این نوجوان “در پی اصابت ۲۵ گلوله به شکم و سینه” جان خود را از دست داد.

Montag, 19. Juni 2023

به دلیل عدم رعایت حجاب؛ یک زن به انجام خدمات نظافتی رایگان محکوم شد

خبرگزاری هرانا – یکی از شعب دادگاه کیفری، زنی را به دلیل عدم رعایت حجاب به ۲۷۰ ساعت انجام خدمات نظافتی رایگان در ساختمان وزارت کشور و زیر مجموعه های آن محکوم کرد. این حکم بدل از دو ماه حبس برای این زن صادر شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک زن به دلیل عدم رعایت حجاب به مجازات جایگزین حبس محکوم شد. یکی از شعب دادگاه کیفری، این زن را از بابت اتهام “عدم رعایت حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی” به ۲۷۰ ساعت انجام خدمات نظافتی رایگان، روزانه به مدت چهار ساعت در ساختمان وزارت کشور و زیر مجموعه های آن از قبیل استانداری و ادارات وابسته، محکوم کرده است. این حکم بدل از دو ماه حبس برای این شهروند صادر شده است. رای صادره قطعی و غیر قابل تجدیدنظر خواهی است. در دادنامه صادر شده، عدم رعایت حجاب مصداق مواردی همچون “فحشا، هرزگی و بی بند و باری جنسی و پایمال کردن فرهنگ و تمدن” خوانده شده است. گفتنی است، پیش از این فرمانده کل انتظامی کشور از اجرای طرح “برخورد با بی حجابی” از روز شنبه ۲۶ فروردین امسال خبر داده بود. احمدرضا رادان، “معرفی شهروندان به محاکم قضایی و پرونده سازی برای آنها، توقیف خودرها و پلمب واحدهای صنفی” را از جمله مواردی عنوان کرد که در زمینه برخورد با عدم رعایت “حجاب اجباری” اجرا می شوند.

Sonntag, 18. Juni 2023

مائده آدمی مکری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

مائده آدمی مکری دانشجوی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه هنر تهران توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی در این شهر بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. به گزارش فعالان حقوق بشر، امروز شنبه بیست و هفتم خردادماه ۱۴۰۲، مائده آدمی مکری بازداشت شد. بر اساس این گزارش، امروز شنبه بیست و هفتم خردادماه ۱۴۰۲، مائده آدمی مکری دانشجوی رشته ادبیات نمایشی دانشگاه هنر تهران توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی در این شهر بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. مائده آدمی مکری بیست و دو ساله ساکن تهران و دانشجوی ورودی سال ۱۳۹۹، در رشته ادبیات نمایشی دانشگاه هنر تهران است. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت این دانشجو اطلاعی حاصل نشده است.

Samstag, 17. Juni 2023

بازداشت اعضای خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، از جانباختگان اعتراضات سراسری

نیروهای حکومت جمهوری اسلامی، روز جمعه ۲۶ خرداد، چندین نفر از اعضای خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، از جانباختگان اعتراضات سراسری ایران را بازداشت کردند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، علی آدینه‌زاده، پدر ابوالفضل آدینه‌زاده، مرضیه آدینه‌زاده، خواهر این جوان جانباخته، و رضا آدینه‌زاده، عموی او یک روز پیش از برگزاری مراسم تولد ابوالفضل در شهرستان فاروج استان خراسان رضوی، دستگیر شده‌اند. ساعاتی پس از انتشار خبر بازداشت این ۳ نفر، صفحه توییتر ۱۵۰۰ تصویر گزارش کرد نیروهای امنیتی به روستایی که خانواده‌ی ابوالفضل آدینه‌زاده، امشب در آن ساکن بودند حمله کرده و گلدسته حسینی مادر ابوالفضل، خاله‌ها، عموها، دایی‌ها، عمه‌ها، دخترخاله‌ها و تمامی دیگر افراد فامیل ابوالفضل را هم بازداشت کردند. این صفحه پیش ‌تر گزارش کرده بود که پدر، خواهر و عموی ابوالفضل آدینه‌زاده در خیابان توسط نیروهای حکومت جمهوری اسلامی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس بازداشت شده‌اند. ویدیویی نیز از شیون و زاری، مادر ابوالفضل آدینه زاده منتشر شده است که در آن وی بر مزار فرزندش از بازداشت دخترش مرضیه سخن می‌گوید. ابوالفضل آدینه زاده، نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که روز شنبه ظهر ۱۶ مهرماه ۱۴۰۱، در مقابل دانشگاه فردوسی مشهد، با ۲۴ گلوله ساچمه ای زخمی کردند. به گفته خانواده اش او با پیکری پاره پاره به بیمارستان منتقل شد و ساعتی بعد جان باخت.

Freitag, 16. Juni 2023

ادامه فشار بر روزنامه‌نگاران؛ نازیلا معروفیان از کار اخراج شد

«نازیلا معروفیان»، روزنامه‌نگاری که پس مصاحبه با پدر «مهسا امینی» به زندان افتاده بود، خبر داد که از محل کارش «اخراج» شده است. خانم معروفیان که پیشتر در توئیتی از برخورد توهین‌آمیز نیروی «یگان ویژه» در تئاتر شهر نوشته بود امروز نوشت، «خیلی محترمانه از تحریریه جدید اخراج شدم.»اشاره این خبرنگار به توئیت خود در روز ۲۲ خرداد است که خبر داد یک مأمور یگان ویژه به وی توهین جنسی کرده بود. او نوشته بود: «یگان ویژه تو تئاترشهر به من گفت این چه سر و وضعیه؟ البته چون جنده‌ای اینطوری لباس میپوشی.» این روزنامه‌نگار در همان توییتر گفته بود:«به نظر من گفتن حقیقت خیلی باارزشتر هر چیزیه حتی از جون به هر قیمتی شده، حداقل برای من اینطوریه.» خانم معروفیان از جمله خبرنگارانی بود که به دلیل پوشش خبر قتل مهسا امینی در اواخر شهریور ماه بازداشت شدند و برایشان پرونده قضایی تشکیل شد. او قبلتر در توییت‌هایی به پرونده سازی و تهدید نهادهای امنیتی اعتراض کرده بود. پیشتر از خانم معروفیان، «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» نیز به دلیل پوشش اخبار مهسا بازداشت شدند و با اتهامات سنگینی مواجه شده‌اند و همچنان در زندان هستند. جمهوری اسلامی در پی قتل مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و شروع اعتراضات سراسری، روزنامه‌نگاران زیادی را بازداشت و محاکمه کرده است. این روند انتقادات گسترده‌ای را از جانب نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی به همراه داشته است.

Donnerstag, 15. Juni 2023

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی؛ گزارشی از آخرین وضعیت جواد و ناتاشا خضری جوادی

جواد خضری ‌جوادی و دخترش ناتاشا خضری ‌جوادی، شهروندان ساکن تهران علیرغم گذشت بیست و شش روز از زمان دستگیری، کماکان به ترتیب در زندان های اوین و قرچک ورامین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه بیست و چهارم خردادماه ۱۴۰۲، جواد خضری ‌جوادی و دخترش ناتاشا خضری ‌جوادی، شهروندان ساکن تهران به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر میبرند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان بازداشتی به هرانا گفت: “جواد خضری جوادی در زندان اوین و ناتاشا جواد خضری در بند ۶ زندان قرچک ورامین همچنان در بازداشت بسر میبرند.” یک فرد نزدیک به خانواده این پدر و فرزند، بدون اطلاع از محل برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات آنان، افزود: “دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای خضری جوادی در روز شنبه ۲۷ خردادماه و خانم خضری جوادی در روز دوشنبه ۲۹ خردادماه، برگزار خواهد شد.” تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. این شهروندان پیشتر در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه، توسط نیروهای امنیتی در خیابان ستارخان تهران بازداشت شده بودند. جواد خضری‌جوادی، متولد ۱۳۲۲، مبتلا به بیماری ناشی از کهولت سن و بیماری‌های گوارشی، آسیب‌دیدگی مهره‌های کمر و کم‌ شنوایی شدید و برادر نسرین خضری جوادی فعال کارگری محبوس در زندان اوین است. ناتاشا خضری‌جوادی نیز متولد ۱۳۶۰ است.

Mittwoch, 14. Juni 2023

احضار ناهید شقاقی جهت تحمل محکومیت دو سال و سه ماه حبس تعزیری به دادسرای اوین

اجرای احکام دادسرای تهران، ابلاغیه‌ای کتبی ناهید شقاقی را جهت تحمل محکومیت خود احضار کرد. او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل دو سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز یکشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، ناهید شقاقی، فعال حقوق زنان و از اعضای ندای زنان ایران، ساکن تهران، با دریافت ابلاغیه‌ای کتبی از سوی شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین، برای تحمل دو سال و سه ماه حبس تعزیری احضار شد. براساس ابلاغیه صادره توسط شعبه یک اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تهران(مقدس) که در تاریخ ۲۱ خرداد ماه۱۴۰۲، صادر و به ناهید شقاقی ابلاغ شده این فعال حقوق زنان باید ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ صدور ابلاغیه (جهت ادای توضیح) به آن دادسرا مراجعه کند. ناهید شقاقی، در تشریح این خبر همچنین اعلام کرد:”با وجود دریافت حکم عدم تحمل کیفر از پزشکی قانونی، در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۲ ابلاغیه ضبط وثیقه به وثیقه گذارانم ارسال و بلافاصله حساب بانکی کفالت گذارم مسدود شده است.” لازم به ذکر است، ناهید شقاقی، در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، از بابت اتهامات (تشکیل گروه ندای زنان ایران به قصد براندازی نظام)، (اجتماع و تبانی بر علیه امنیت ملی)، (تبلیغ علیه نظام)، (انجام عمل فعل حرام با مصداق بی‌حجابی)، محاکمه و در تاریخ ۱۹ آذر ماه همان سال، پس از تبرئه از اتهامات (تشکیل گروه ندای زنان ایران به قصد براندازی نظام)، فقط از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی) و (تبلیغ علیه نظام) و (انجام عمل فعل حرام با مصداق بی‌حجابی)، به تحمل چهار سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شد و پس از ابلاغ حکم صادره و اعلام تسلیم به رای و حذف یک سوم از حبس سه ساله لازم به اجرا، محکومیت اجرائی قطعی برای ناهید شقاقی به دو سال و سه ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. این فعال حقوق زنان، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل وی پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش، سپس بازداشت و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین، منتقل و پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، در تاریخ ۱ تیرماه ۱۳۹۸، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شد. در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۸، ناهید شقاقی، توسط محمد نصیرپور، بازپرس شعبه ۲ دادسرای ۳۳ تهران احضار و پس از طی مراحل بازپرسی با اتهامات(عضویت در گروه ندای زنان ایران با هدف بر هم زدن امنیت کشور)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (تظاهر به عمل حرام در اماکن عمومی)، (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی)، (تشویق شهروندان به فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و حمایت از آن و انتشار در فضای مجازی) تفهیم اتهام شد.

Dienstag, 13. Juni 2023

هشدار زهرا رهنورد به جمهوری اسلامی: حاکمان‌ بازنده جنگ تن‌به‌تن با زنان ایران خواهند بود

زهرا رهنورد در پیامی از حصر خانگی، خواستار لغو حجاب اجباری در ایران شد. او سرکوب حق آزادی پوشش را «جنگ تن به تن» با زنان و مردم ایران خواند و به حاکمان جمهوری اسلامی هشدار داد که «بازنده اصلی» این جنگ، آنان خواهند بود. رهنورد که همراه با همسرش میرحسین موسوی همچنان در حصر خانگی به‌سر می‌برد، پیام خود را با اشاره به کشته شدن کیان پیرفلک و عبارت «به نام خدای رنگین کمان» آغاز کرد و نوشت: «️حاکمان با طرح و تبلیغ لایحه حجاب و عفاف، جنگی تن به تن را با زنان ایران راه‌اندازی کرده‌اند». او افزود: «در حالی که اولا تقارن و تلازم ذاتی بین عفاف و حجاب وجود ندارد و من این نکته را حدود بیست سال پیش که آن را شورای انقلاب فرهنگی، پیگیری و تبلیغ می‌کرد در مطبوعات مطرح نمودم.» رهنورد ادامه داد: «دوم اینکه نحوه پوشش و سبک پوشش نه جزء ۵ اصلِ اصول دین است و نه در زمره ۸ فرعِ فروع دین؛ و این خود گویای حریمی و تابویی است که نباید به عنوان دین وارد آن شد.» استاد پیشین دانشگاه الزهرا تاکید کرد: «️حاکمان برای حفظ منافع سیاسی و تداوم قدرت خود، هنوز باور ندارند که از تاریخ کودتای انتخاباتی ۱۳۸۸ به این سو، به خصوص، پس از قتل حکومتی دخترک بیگناه کُرد، ژینا امینی و جنبش پر شکوه زن، زندگی آزادی، تاریخ کشور ما بار دیگر ورق خورده و فصل جدیدی در زندگی مردم شروع شده؛ به‌ویژه در مبارزه با استبداد و مطالبه آزادی‌ها و سبک زندگی، خواسته‌های ملت ارتقاء یافته است و در این فصل جدید زنان و جوانان پیشتاز بوده‌اند.» او به لایحه جدید موسوم به «عفاف و حجاب» اشاره کرد و نوشت: «️بند بند لایحه حجاب و عفاف، فهرست مشمئزکننده‌ای از نگرش قرون وسطایی و تجاوز به حقوق شهروندی و آزادی‌های طبیعی انسانی زنان ارائه می‌دهد که ناشی از عدم توانایی درک طراحان این لایحه از خیر عمومی و توسعه ملی و ارتقاء کشور در سطح بین‌المللی و رفع شکاف‌ها و تبعیض‌های اقتصادی و قومی و جنسیتی است.» رهنورد در پایان هشدار داد: «️به حاکمان توصیه می‌کنم اجبار در حجاب را برای همیشه کنار بگذارند و اگر قانونی هم در این زمینه وجود دارد، به‌دلیل فقدان پایگاه عقلانی و تضاد با منافع ملی و انسانی آن را کنار بگذارند و حذف کنند و بدانند در این جنگ تن به تن با ملت و زنان ایران، بازنده اصلی حاکمان خواهند بود.» از زمان آغاز خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی پس از قتل حکومتی مهسا امینی، زهرا رهنورد با انتشار پیام‌هایی از این خیزش حمایت کرده است. او در آذرماه سال گذشته، با اشاره به کشته شدن مهسا امینی، نیکا شاکرمی، مهرشاد شهیدی و دیگران، خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت: «دانش‌آموز و دانشجو را کشتید و زندان کردید… دیگر طاقت رنج و درد هموطنانم را ندارم، بیایید مرا هم بکشید یا تسلیم خواست مردم شوید.» این استاد پیشین دانشگاه همچنین در پیام دیگری خواستار آزادی دانشجویان زندانی و پایان دادن به تهدید، تعلیق و اخراج دانشجویان شد. او با بیان اینکه «اعتراض حق ملت است»، گفت: «جوانان را عزیز بدارید، فرزندان ملت را نکشید و صدای ملت را بشنوید.» همچنین خود میرحسین موسوی نیز در بهمن‌ماه با انتشار پیامی خواستار برگزاری همه‌پرسی برای تصویب یک قانون اساسی جدید در ایران شد.

Montag, 12. Juni 2023

سپیده فرهان، زندانی سیاسی سابق، درگذشت

پیکر بی جان سپیده فرهان، (فرح آبادی) زندانی سیاسی سابق و از بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ در منزل او در کرج پیدا شد. تاکنون علت مرگ این فعال مدنی مشخص نشده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی روز شنبه ۲۰ خرداد تصاویری از مزار سپیده فرهان را در آرامستانی در کرج منتشر کرده‌اند. بر اساس گزارش‌‌ها، خانم فرهان روز جمعه ۱۹ خرداد درگذشته و امروز در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شده است. سپیده فرهان، ۱۲ دی ۹۶ در جریان اعتراضات دی‌ماه در تهران بازداشت و پس از مدتی در تاریخ ۲۸ بهمن همان سال با سپردن وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود. او از دی ۱۳۹۸ تا تیر ۱۴۰۰ نزدیک به دوسال در زندان های اوین و قرچک حبس کشید. سپیده فرهان پس تحمل یک سال و نیم حبس در تیر ماه ۱۴۰۰ با مرخصی متصل به آزادی به صورت کامل آزاد شد. خانم فرهان پس از آزادی در مصاحبه‌ای گفته بود: «در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، در ۱۰ روز، هر روز ۹ قرص به من می‌دادند. بعدا وقتی تحقیق کردم متوجه شدم قرص ترک اعتیاد بوده و مخصوص کسانی است که اعتیاد شدید به مورفین دارند…»

Sonntag, 11. Juni 2023

نرگس محمدی به دلیل فعالیت‌های داخل زندان محاکمه می‌شود

نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر زندانی، روز یکشنبه ۲۱ خرداد در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب بار دیگر محاکمه می‌شود. صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، این خبر را اعلام کرده و نوشته است که محاکمه دوباره خانم محمدی به دلیل فعالیت‌های او در داخل زندان انجام می شود. تحصن در زندان در اعتراض به «کشتار» و «اعدام»، صدور بیانیه علیه «اعدام»، اعتراض به «تعرض به زنان» در بازداشتگاهها و اعتراض به «شکنجه» متهمان در سلول های انفرادی بندهای امنیت از جمله اقدامات و فعالیت های نرگس محمدی در زندان پس از آغاز اعتراضات سراسری است. حساب کاربری رسمی خانم محمدی در اینستاگرام نوشته او در ماههای دی و بهمن سال گذشته به شعبه های ۱ و ۲ دادسرای امنیت و ششم اردیبهشت به شعبه ۲ دادسرا و بیست و پنجم اردیبهشت به شعبه ۳ دادسرا برای پرونده های مختلف احضار شده ولی از حضور در دادسرا امتناع کرده است. بر اساس اطلاعات این حساب اینستاگرامی، ضابط این پرونده وزارت اطلاعات بوده و کیفرخواست هم در شعبه ۲ دادسرای امنیت توسط بازپرس حاجی‌مرادی صادر شده است. نرگس محمدی، که سابقه‌ای طولانی در حبس و تحمل مجازات‌های سنگینی همچون شکنجه و سلول انفرادی دارد در حال حاضر حکم ۱۶ سال حبس خود را در زندان اوین می‌گذراند.

Samstag, 10. Juni 2023

بازداشت یک زن جوان به اتهام «حجاب اجباری» توسط نیروهای امنیتی

قرارگاه سایبری عمار، می‌گوید: «نیروهای امنیتی، یکی از زنان معترض به «حجاب اجباری» را بازداشت و برای تشکیل پرونده به بازداشتگاه منتقل کرده است.» به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر، یک زن جوان، ساکن یکی از شهرهای ایران، به اتهام (استفاده از پوشش نامتعارف و تردد در سطح شهر) توسط ماموران یکی از ارگانهای امنیتی، بازداشت شد. بازداشت این شهروند پس از آن صورت گرفت که وی بدون استفاده از روسری و مانتو و فقط با یک تاپ آستین حلقه‌ای و شلوار جین در سطح شهر تردد کرده بود. در این گزارش ادعا شده که بازداشت متهم به این پرونده در کمتر از ۲۴ ساعت پس از (ارتکاب وی به جرم) صورت گرفته است. در این گزارش، به مکان بازداشت،‌ هویت متهم پرونده و نام ارگان بازداشت کننده وی اشاره ای نشده است.

Freitag, 9. Juni 2023

مرگ چهار «زن قربانی کودک‌همسری و مسائل خانوادگی» در ایران تنها در پنج روز

پس از گزارش «نرگس محمدی» در مورد شرایط وخیم «ناهید تقوی» شهروند ایرانی-آلمانی ۶۸ ساله در زندان اوین، یک نماینده پارلمان آلمان خواهان آزادی این شهروند گروگان‌گرفته شده شده است. «نوربرت روتگن»، نماینده پارلمان آلمان، در توئیتی با اشاره به سه ساله شدن دوران بازداشت ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی توسط جمهوری اسلامی، نوشته که دولت آلمان باید به هر طریقی او را که به گروگان گرفته شده، آزاد کند. او با اشاره به شرایط جسمی نامناسب خانم تقوی در زندان، نوشته که دولت فدرال آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، هنوز همه ابزارهای خود برای آزادی این شهروند را به کار نبسته است. نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در پیامی از زندان اوین در روز یکشنبه ۱۴ خرداد در مورد وضعیت سلامتی ناهید تقوی،‌ زندانی سیاسی دوتابعیتی، نوشته بود که مسئولان جمهوری اسلامی، «زندانیِ بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت می‌دهند». در یادداشت نرگس محمدی آمده که «دومین بار است که ناهید تقوی، شصت و هشت ساله» را در چنین وضعیتی می‌بیند که «‌آن‌قدر درد می کشد که درد را به‌وضوح در چهره‌اش می‌توان دید. به سختی از تختش بیرون می آید، به بهداری می‌رود و برای او آمپول مسکن قوی تزریق می‌کنند و نهایتا به تختش بر‌می‌گردد.» بسیاری از شهروندان دوتابعیتی و خارجی در ایران بارها با سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند و به محکومیت‌های سنگینی محکوم می‌شوند تا دولت‌ها عمدتا غربی را وادار به امتیازدهی بابت آزادی آنها کنند. در آخرین مورد اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی در اتریش که به دلیل اقدامات تروریستی در زندان بلژیک بود، با یک شهروند امدادگر بلژیکی معاوضه شد.

Donnerstag, 8. Juni 2023

نگرانی از وضعیت سلامتی ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی در زندان اوین

پس از گزارش «نرگس محمدی» در مورد شرایط وخیم «ناهید تقوی» شهروند ایرانی-آلمانی ۶۸ ساله در زندان اوین، یک نماینده پارلمان آلمان خواهان آزادی این شهروند گروگان‌گرفته شده شده است. «نوربرت روتگن»، نماینده پارلمان آلمان، در توئیتی با اشاره به سه ساله شدن دوران بازداشت ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی توسط جمهوری اسلامی، نوشته که دولت آلمان باید به هر طریقی او را که به گروگان گرفته شده، آزاد کند.
او با اشاره به شرایط جسمی نامناسب خانم تقوی در زندان، نوشته که دولت فدرال آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، هنوز همه ابزارهای خود برای آزادی این شهروند را به کار نبسته است. نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در پیامی از زندان اوین در روز یکشنبه ۱۴ خرداد در مورد وضعیت سلامتی ناهید تقوی،‌ زندانی سیاسی دوتابعیتی، نوشته بود که مسئولان جمهوری اسلامی، «زندانیِ بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت می‌دهند». در یادداشت نرگس محمدی آمده که «دومین بار است که ناهید تقوی، شصت و هشت ساله» را در چنین وضعیتی می‌بیند که «‌آن‌قدر درد می کشد که درد را به‌وضوح در چهره‌اش می‌توان دید. به سختی از تختش بیرون می آید، به بهداری می‌رود و برای او آمپول مسکن قوی تزریق می‌کنند و نهایتا به تختش بر‌می‌گردد.» بسیاری از شهروندان دوتابعیتی و خارجی در ایران بارها با سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند و به محکومیت‌های سنگینی محکوم می‌شوند تا دولت‌ها عمدتا غربی را وادار به امتیازدهی بابت آزادی آنها کنند. در آخرین مورد اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی در اتریش که به دلیل اقدامات تروریستی در زندان بلژیک بود، با یک شهروند امدادگر بلژیکی معاوضه شد.

Mittwoch, 7. Juni 2023

خاکسپاری منصوره سگوند تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد

پس از مرگ مشکوک «منصوره سگوند»، دانشجوی حقوق ساکن شهر آبدانان «در پی کناره‌گیری اعتراضی از همکاری با نیروی انتظامی»، امروز سه‌شنبه شانزدهم خرداد، پیکر او تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد. در مراسم خاکسپاری خانم سگوند که امروز در روستای ریگ سفید از توابع خرم‌آباد برگزار شد، خبرها حاکی از وجود جَو شدید امنیتی برای برگزاری مراسم بوده، به صورتی که جاده های منتهی به روستای «ریگ سفید» را بسته بودند و اجازه نمی‌دانند کسی به سمت روستا برود. طبق اطلاع «ایران‌وایر»، خانم سگوند، پلیس افتخاری نیروی انتظامی در خرم‌آباد بوده و در جریان سرکوب اعتراضات سراسری توسط نیروهای پلیس در استوری‌هایی اعلام کرده بود که دیگر با این نهاد همکاری نخواهد داشت. وی گفته بود«به عنوان کسی که در داخل بدنه نیروهای نظامی فعالیت داشته‌ام، تا جایی که تونستم سعی کردم واقعیت رو به کسایی که ناآگاه هستن بفهمونم. ما جنایت را با چشم خود دیده بودیم و واقعیت‌ها رو گفتیم. این انقلاب نزدیکتر از آن چیزی که فکرش را بکنید رخ خواهد داد.» یک منبع مطلع به ایران‌وایر گفت که خانم سگوند پس از قطع همکاری با نیروی انتظامی به‌شدت تهدید شده بود و به‌صورت مخفیانه در شهر محل تحصیلش زندگی می‌کرد. به گفته این فرد آگاه، او شامگاه یکشنبه با یکی از دوستانش تماس گرفته و گفته بود حالش بد شده است. دوست خانم سگوند با اورژانس تماس گرفته اما وقتی ماموران اورژانس به محل رسیدند، خانم سگوند فاقد علایم حیاتی بوده است. مسولان درمانی استان ایلام با تایید جان باختن این دانشجو، دلیل آن را «ایست قلبی» عنوان کردند. منابع ایران‌وایر اما می‌گویند خانم سگوند فاقد بیماری زمینه‌ای و سابقه ناراحتی قلبی بوده است و مدت کوتاهی پیش از این رخداد در حساب کاربری اینستاگرام خود نوشته بود: «ما را از مرگ می‌ترسانند انگار ما زنده‌ایم، تا ابد و یک روز جانم فدای وطن..»

Dienstag, 6. Juni 2023

قتل یک دختر ۱۷ ساله با انگیزه «ناموسی» در کردستان

بر اساس گزارش‌ها یک دختر ۱۷ ساله به نام «روژین عظیمی» در شهرستان دیواندره استان کردستان با انگیزه «ناموسی» توسط برادرش به قتل رسیده است. سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» اعلام کرد که روژین عظیمی روز شنبه ١٣ خرداد در خانه خانوادگی خود در روستای آخکند شهرستان دیواندره «با ضربات متعدد چکش به طرز فجیعی بە قتل رسیدە است.» منابع آگاه در گفت‌وگو با هه‌نگاو، انگیزه برادر این دختر نوجوان را «داشتن رابطه با یک پسر» عنوان کرده‌اند. سایت خبری «کردپا» هم ضمن تأیید این خبر اعلام کرده است که پدر و برادر روژین عظیمی بعد از این حادثه بازداشت شده‌اند. سایت‌های خبری در روزهای گذشته از قربانی شدن یک زن جوانِ قربانی کودک‌همسری به نام «پرستو شهبازی» نیز خبر داده بودند. بنابر گزارش‌های هه‌نگاو و کردپا خانم شهبازی، ۱۸ ساله و اهل شهرستان دهگلان استان کردستان، ابتدا توسط همسرش حلق‌آویز شده و پس از آن جسد او مورد حمله با چاقو قرار گرفته است. به گزارش این دو سایت، همسر خانم شهبازی به مواد مخدر اعتیاد داشته است. درباره انگیزه‌های قتل او تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است. ‌در سال‌های گذشته، گزارش‌های متعددی از خشونت علیه زنان و قتل‌های‌ موسوم به «ناموسی» در ایران منتشر شده که بیشتر توسط یکی از مردان نزدیک به خانواده رخ داده است. در مواجهه با عاملان قتل‌های ناموسی در ایران خلاء‌های قانونی بسیاری وجود دارد که مورد انتقاد فعالان حقوق بشری است. ازجمله این‌که بر اساس ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، پدران قاتل محسوب نمی‌شوند و در صورت اثبات جرم به دلیل قتل فرزندان خود، حداکثر به پرداخت دیه و حبس تا ده سال محکوم می‌شوند. در بسیاری از موارد هم که قتل ناموسی توسط سایر مردان خانواده صورت می‌گیرد، اولیای دم با گذشت از خون فرزند خود، زمینه آزادی قاتل را فراهم می‌کنند.

Montag, 5. Juni 2023

خودکشی یک قربانی کودک همسری در کرمانشاه

یک دختر پانزده ساله ساکن کرمانشاه (کرماشان) به نام شکیلا غلامی، به دلیل فشارهای مضاعف خانواده برای پذیرش ازدواج اجباری دست به خودکشی زده و جانباخت. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ١١ خرداد ماه ١٤٠٢ (١ ژوئن ٢٠٢٣) شکیلا غلامی، ١۵ ساله و ساکن محله “دره‌دریژ” کرمانشاه اقدام به خودکشی کرد و بلافاصله جانش را از دست داد. به گفته یک منبع مطلع، شکیلا به ادامه تحصیل علاقه‌مند بوده، با این وجود از طرف پدرش وادار به پزیرش ازدواج شده و در حالی که نامزد داشته به دلیل فشارهای روانی با شلیک از طریق اسلحه پدرش به زندگی خود پایان داده است. جسد شکیلا غلامی در بعدازظهر روز شنبه ١٣ خرداد ماه در قبرستان عالی قلندربیگ روستای قلعه زنجیر شهرستان دالاهو به خاک سپرده شد. موضوع کودک همسری علیرغم مخالفت‌های اجتماعی و نیز مغایرت با تمامیت روانی و جسمانی کودک همواره مورد اعتراض جامعه مدنی و فعالان حقوق بشر بوده است. این موضوع به لحاظ واگذاری حوزه احوال شخصیه به قلمرو مذهب افراد و عدم نظارت صحیح قضایی در مناطق یا مذاهب مختلف، موجبات نقض دوچندان حقوق زنان و کودکان را فراهم آورده است.

Sonntag, 4. Juni 2023

زهره صیادی، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان منتقل شد

زهره صیادی، کنشگر اجتماعی ساکن تهران که پیشتر به یکسال حبس محکوم شده بود، جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان اوین تهران انتقال داده شد. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ٩ خرداد ماه ١٤٠٢ (٣٠ می‌٢٠٢٣) زهره صیادی، متعاقب احضار و مراجعه به شعبه یکم اجرای احکام دادسرای منطقه ٣٣ تهران، بازداشت و جهت سپری کردن دوره محکومیت حبس یکساله به زندان اوین منتقل شد. انتقال این کنشگر اجتماعی به زندان اوین در حالی است که وضعیت سلامت وی بر اثر ابتلا به بیماری سرطان، بسیار نامساعد گزارش شده است. زهره صیادی، فعال حقوق کودکان و پژوهشگر در زمینه کودکان بدون شناسنامه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یکسال حبس تعزیری محکوم شده و حکم وی روز دوشنبه ٨ خرداد ١٤٠٢، توسط دادگاه تجدید نظر تهران عینا تایید شد. خانم صیادی در آذر ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای حکومتی در شهرک اندیشه تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در روز دوم دی ماه همان سال با تودیع وثیقه موقتا از زندان آزاد شده بود

Samstag, 3. Juni 2023

احضار مونا بختیاری خواهر پویا بختیاری به دادسرای عمومی و انقلاب زنجان

مونا بختیاری خواهر پویا بختیاری از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، با دریافت ابلاغیه‌ای کتبی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان زنجان احضار شد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مونا بختیاری، خواهر پویا بختیاری از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، با دریافت ابلاغیه ای به شعبه دهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان احضار شد. بر اساس احضاریه ای که توسط شعبه دهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، از خانم بختیاری خواسته شده تا برای “تصحیح اطلاعات و یا مطلع شدن از اطلاعات پرونده” به این مرجع قضائی مراجعه کند. همچنین خانم بختیاری اعلام کرد: “در تاریخ هفتم فروردین ماه سال جاری نیز به شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرج جهت «اخذ توضیح به عنوان مطلع پیرامون گزارش ضابطین دادگستری» احضار شده بود؛ اما به دلیل عدم دریافت پیامک متوجه این ابلاغیه نشده است.” منا بختیاری، خواهر پویا بختیاری از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ ایران است. وی پیش‌تر نیز در جریان حضور و تجمع در مزار سردار اسعد بختیاری، یکی از مشروطه خواهان ایرانی، در اصفهان بازداشت و یک روز بعد آزاد شده بود.

Freitag, 2. Juni 2023

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با انتشار فهرست روزنامه‌نگاران زندانی، سرکوب رسانه‌ای توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد

رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ضمن محکوم کردن «اتهامات بی‌اساس وارده» به همکاران خود در ایران از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا از همه اتهامات علیه روزنامه‌نگاران صرف نظر کنند. دومنیک پرادالیه، حبس روزنامه‌نگاران را علامتی هشدار دهنده در سطح بین‌المللی دانست و تاکید کرد : «روزنامه‌نگاری جرم نیست و جمهوری اسلامی باید همه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای زندانی را آزاد کند.» فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران همچنین اعلام کرد، در راستای اهداف و فعالیتهای خود از این پس به صورت هفتگی، فهرست به‌روز‌رسانی شده از روزنامه‌نگاران زندانی در ایران را منتشر می‌کند. براساس اعلام این فدراسیون در حال حاضر ۱۳ روزنامه‌نگار در زندانهای جمهوری اسلامی در ایران زندانی هستند که نیلوفر حامدی، و الهه محمدی بیشتر از بقیه شناخته‌شده‌ و مورد توجه مردم و رسانه‌ها قرار گرفته‌اند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در ادامه نام ۱۱ خبرنگار دیگر را که دربند جمهوری اسلامی هستند به شرح زیر اعلام کرد: علیرضا جباری دارستانی، خبرنگار خبرگزاری مهر، ایمان به‌پسند، روزنامه‌نگار آزاد، ویدا ربانی، روزنامه‌نگار آزاد روزنامه شرق، فرزانه یحیی‌آبادی، روزنامه‌نگار آزاد محلی در شهرستان آبادان، فرخنده عاشوری، روزنامه‌نگار آزاد و خبرنگار سابق خبرگزاری فارس، هاشم موذن‌زاده، روزنامه‌نگار آزاد، مارال دار‌آفرین، روزنامه‌نگار محلی در استان گیلان، امیر مسکنی، سردبیر مجله سبزوار امروز، سیامند مهتدی، روزنامه‌نگار آزاد ژینا مدرس گرجی، روزنامه‌نگار آزاد، کامیار فکور، خبرنگار حوزه کارگری خبرآنلاین روز چهارشنبه همچنین صفحه توییتر فارسی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار رشته توییتی به «محاکمه ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی واکنش نشان داد. در این رشته توییت آمده: «دادگاه نمایشی الهه محمدی و نیلوفر حامدی که ساختگی تلقی می‌شود روز چهارشنبه در‌حالی به پایان رسید که این دو خبرنگار نزدیک به ۹ ماه را بدون دسترسی به وکلای خود در بازداشت سپری کردند و این هفته نیز در جلسه محاکمه نمایشی، وکلای مدافع اجازه صحبت از جانب آن‌ها را نداشتند.» #مهسا_امینی فعال حقوق بشر عضو فعال سایت آزادگی (شبکه مدافعین حقوق بشر)

Donnerstag, 1. Juni 2023

بازداشت دو فعال زن در مشهد توسط نیروهای حکومتی

نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران دو شهروند ساکن مشهد را به نام‌های غزاله باقرنیا و تکتم نوروزی در این شهر بازداشت کردند. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ٨ خرداد ماه ١٤٠٢ (٢٩ می‌۲۰۲۳) تکتم نوروزی، جوان ٢٠ ساله، توسط نیروهای حکومتی در شهر مشهد بازداشت شد. پیش از آن و در روز چهارشنبه ٣ خرداد ماه ١٤٠٢ (٢٤ می‌٢٠٢٣) غزاله باقرنیا، ۴۰ ساله نیز، توسط نیروهای اطلاعات سپاه در مشهد بازداشت شده بود. این دو شهروند پس از بازداشت به یکی بازداشتگاه‌های سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در شهر مشهد انتقال داده شده‌اند. تا زمان تنظیم این خبر، اطلاعات دقیقی از دلایل بازداشت و اتهامات وارده علیه غزاله باقرنیا و تکتم نوروزی در دسترس نیست. #مهسا امینی عضو فعال سایت آزادگی (شبکه مدافعین حقوق بشر) فعال حقوق بشر کوثر ولی زاده

بازتاب‌های گسترده ویدئوی ضرب‌وشتم دو دختر نوجوان به‌دست گشت ارشاد؛ واکنش پلیس و دادستان نظامی

  انتشار تصاویر ضرب‌وشتم دو دختر نوجوان به دست نیروهای گشت ارشاد نیروی انتظامی در تهران واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی به همراه ...