Samstag, 15. Oktober 2022
گزارشها از کشته شدن یک دانشآموز دختر در پی حمله لباس شخصیها به مدرسهای در اردبیل
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که در جریان حمله لباس شخصیها به دانشآموزان یک دبیرستان دخترانه در اردبیل، یک دانشآموز بر اثر خونریزی داخلی در بیمارستان فاطمی جان باخته است.
بر اساس گزارشها، دانشآموزان دبیرستان شاهد رانی نظام که به اجبار به یک تظاهرات حکومتی برده شده بودند، به دلیل خودداری از همراهی با تظاهرات ضد حکومتی با حمله خشونتبار نیروهای لباس شخصی علیه آنها مواجه شدند.
با این حال، مدیر کل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل و مدیرکل آموزش و پرورش این استان خبر کشته شدن این دختر دانشآموز را تکذیب کردند. مدیرکل آموزش و پرورش گفت که دانش آموزان پس از راهپیمایی حکومتی در روز چهارشنبه، با «آرامش» به مدرسه خود بازگشتند.
از سوی دیگر، یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با فشار وزارت اطلاعات خبر مربوط به کشته شدن یک دختر دانشآموز در اردبیل به دست نیروهای امنیتی را از کانال تلگرامیاش حذف کرده است.
گروهی از فعالان ساکن تبریز در واکنش به کشته شدن این دختر دانشآموز معترض در بیانیهای برای ۱۲ ظهر شنبه فراخوان تظاهرات اعتراضی دادند.
این بیانیه افزود: «دستان تمامی یگانهای سرکوبگری که به ناموس این شهر باتوم بلند کردهاند را خواهیم شکست. تبریز نیز به مانند سایر شهرهای آذربایجان، ساعت ۱۲ روز شنبه در میادین اصلی بر علیه حاکمیت ظلم خواهد بود.»
این فعالان خاطرنشان کردند: «در روز چهارشنبه ۲۰ مهر، حاکمیت اجبار برای راهبرد پروپاگاندای خود، دانشآموزان دختر اردبیل را به اجبار برای راهپیمایی برده و شعارهای خود را دیکته کردهاند. پس از امتناع دانشآموزان از سر دادن شعارهای اجباری، یگان سرکوب شروع به ضرب و شتم دانشآموزان کرده است.»
سازمان عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود درباره تلاش جمهوری اسلامی برای سرکوب اعتراضات سراسری در ایران، نام ۲۳ کودک کشته شده را منتشر و اعلام کرد که «بهای معافیت سیستماتیک» مقامهای جمهوری اسلامی از مجازات، «با جان انسانها از جمله کودکان» پرداخت میشود.
بر اساس این گزارش، ۲۰ پسر بین ۱۱ تا ۱۷ سال و سه دختر ۱۶ تا ۱۷ ساله در این اعتراضات کشته شدهاند.
عفو بینالملل اعلام کرد که بیشتر این کودکان بر اثر شلیک گلوله و چهار نفر از آنان بر اثر ضرب و جرح مهلک کشته شدهاند.
بر اساس این آمار، ۱۰ کودک در استان سیستان و بلوچستان، پنج کودک در تهران، چهار کودک در آذربایجان غربی و در هر یک از استانهای البرز، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و زنجان، یک کودک کشته شدهاند.
هبا مرایف، مدیر منطقهای عفو بینالملل برای خاورمیانه و شمال آفریقا، بار دیگر خواستار برگزاری جلسه فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل و صدور قطعنامه برای ایجاد یک مکانیسم مستقل بینالمللی برای پاسخگویی مقامات جمهوری اسلامی شد.
او گفت که بهای «معافیت سیستماتیک» ناقضان حقوق بشر در ایران از مجازات «با جان انسانها از جمله کودکان» پرداخت میشود.
از سوی دیگر، با اوجگیری خیزش سراسری مردم ایران و خستگی و کمبود نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی، تصاویری از کودکان و نوجوانانی در لباس ضد شورش بسیج و سپاه پاسداران در شبکههای اجتماعی منتشر شد که خشم بسیاری از کاربران را برانگیخت.
هفته گذشته، بیش از ۵۰۰ نفر از اعضا و هواداران «جمعیت امام علی» در بیانیهای گفتند جمهوری اسلامی شماری از کودکان فقیر را با دادن «چند کیسه آذوقه»، برای سرکوب اعتراضات به کار گرفته است.
انجمن حمایت از حقوق کودکان با صدور بیانیهای بهکارگیری کودکان برای سرکوب اعتراضات خیابانی و همچنین قتل و بازداشت کودکان و نوجوانان را در جریان خیزش سراسری ایران، محکوم کرد.
اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده۳-حق حیات برای همه
ماده۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده۱۹-حق آزادی بیان
ماده۲۰-حق آزادی تجمع و تظاهرات
ماده۲۱-حق دموکراسی
فعال حقوق بشر کوثر ولی زاده
#مهسا_امینی
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
بازتابهای گسترده ویدئوی ضربوشتم دو دختر نوجوان بهدست گشت ارشاد؛ واکنش پلیس و دادستان نظامی
انتشار تصاویر ضربوشتم دو دختر نوجوان به دست نیروهای گشت ارشاد نیروی انتظامی در تهران واکنشهای گستردهای را در شبکههای اجتماعی به همراه ...
-
سپیده رشنو، فعال مدنی و نویسنده مخالف حجاب اجباری، روز پنجشنبه ۱۱ خرداد در اینستاگرام خود با اعلام این مطلب که «یک طرف، پای حضرات روی گلوی...
-
زینب (بهار) خنیاب پور، شهروند ساکن بهبهان، با دریافت ابلاغیه ای به دادسرای این شهر احضار شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه ف...
-
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت زنان، طلای پنهان اقتصاد ایران هستند اما سیاستی برای استفاده از ظرفیت این بخش از جامعه طراحی و تعریف نش...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen